Haberlerin, fikirlerin ve önerilerin paylaşılması için bir ortam oluşturmak amacıyla kurulmuş; Türkiye'nin en düzeyli sitelerinden biri olan fazlamesai.net'e yapılan bu saldırıyı kınıyorum. İyi niyetle yapılan şeylere tahammülü olmayan bir veya bir kaç hasta insanın bunu yaparak ellerine ne geçtiğini de merak ediyorum. Acaba neyin zaferini kazandılar? Böyle bir açığı kullanarak saldırı yapacaklarına bunu bildirselerdi de biz şimdi onlara buradan teşekkür ediyor olsaydık...
Tüm fazlamesai.net camiasına geçmiş olsun...
Haberde verilen godaddy adresine (http://http://www.godaddy.com) tıklayınca microsoft.com'a gidiyor. Başka adreslerde de denedim. http://http:// ile başlayan ne adres yazarsanız yazın, microsoft.com'a gidiyor. Bu olay Firefox'ta var :) IE'de yok. Microsoft Firefox'un içine kod sızdırmış. Saldırgan reklamcılık :)
Eğer bir paketi gerekli kütüphanelerini içerecek şekilde derlerseniz, bağımlılık sorunu çıkarmaz. Slackware TGZ paketleri bu tür paketlerdir. Bağımlılık bir gereksinim olabilir. RPM'de ise zorunluluktur. TGZ'de bağımlılık yoktur. RPM'de bağımlılık sorunları saç yolduracak kadar sinir bozucu olabilir.
Slackware TGZ paketleri her yönüyle RPM'den daha kullanışlıdır. Daha basittir.
Tamam, Truva kullanıcısı gidip direk olarak Slackware kullanıyor sayılmaz fakat bir paket yüklemek istediği zaman RPM kurulumunun bir tar.gz derlemesinden daha kolay olduğu malumunuz...
Slackware'in kendine ait tgz kurulum paketleri vardır. tgz paketleri önceden Slackware üzerinde derlenmiş hazır kurulum paketleridir. Internet'ten indirilebilir. Tek bir komutla (veya X üzerinden) sisteme kurulumları yapılabilir, güncellenebilir veya kaldırılabilir. Kurulumları RPM'den daha basittir. RPM gibi bağımlılık sorunları çıkarmaz. Ayrıca Internet'ten otomatik olarak kurulum güncellemeleri de yapabilir.
Ben ürünü uzaktan eğitim standartlarına uygunluğunu test ettim. Bu bağlamda başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Ürünü kendi üzerimde denemedim. Fakat ingilizceyi az bilen biri üzerinde, 1 hafta süreyle denedim. Ve gözlemlediğim kadarıyla da, eğitimin, bu kişi üstünde olumlu bir etki yarattığını söyleyebilirim. Bu bağlamda da başarılı olduğunu söyleyebilirim. O zamanlar çalıştığım firma Rosetta Stone ile anlaşıp ürünü daha sonra kullanmaya başlamıştı.
Ayrıca söylediklerimin hiçbir bilimsel değeri yoktur :)
Uzaktan Eğitim konularında çalıştığım zamanlarda Rosetta Stone'u takip ederdim. Dil öğretme konusunda çok profesyonel bir firma. İngilizce öğretme setini deneme fırsatım olmuştu. Gerçekten kolay ve hızlı bir şekilde dil öğrenebiliyorsunuz.
Üstad iyi ki böyle bir karar alıp, açmışsınız bu siteyi. Kalitesini ve çizgisini hiç bozmayan, güzide bir ziyaretçi ve yazarları olan, içeriği ve tarzıyla örnek bir site.
Gerçek bir bilgisayar kıraathanesi...
Emeği geçen herkese teşekkürler. Nice mutlu 5 yıllara...
Burada özellikle ulaştırma koordinasyonu önemli. Çeşitli şehirlerde belli noktalar belirleyip, o noktalarda bilgisayarların toplanması ve ulaştırılması gereken yere ulaşması gerekir. Bu aşamada da profesyonelce bu işi yapan yardım kuruluşlarına ihtiyaç var. Ayrıca nerede hangi çocuğun bilgisayara ihtiyacı olduğunu bu yardım kuruluşları bilebilir.
Bu arada Istanbul, Avrupa - Hakkari arası 30 kg kargonun gönderim ücreti 32 YTL + KDV. Size bu işin küçük bir matematiksel gösterimi olarak sundum :)
Ben elimden gelen yardıma hazırım. Bizi koordine edecek biri mi olacak, herkes ne yapabilirse yapsın olayına mı gireceğiz? Bu da önemli. Koordine edebilen birinin olması daha güzel olurdu. Ama herkes ne yapabilirse yapsın derseniz, ben bu işi tırmalamaya başlıyorum derim :)
Ben de bu haberi gönderirken, FM'cilerin yorumlarını merak ettim. Çünkü FM camiasının kültürlü ve bilgili insanlardan oluştuğunu biliyorum. Bu yüzden de FM camiasının bu konuyla ilgili düşüncelerini merak ettim. Sandalyelerin havada uçuşacağını da sanmıyorum. Çünkü hepimiz makul insanlarız. Birbirimizin düşüncelerine saygı duyarız diye düşünüyorum. En azından FM camiasının profili bu şekilde benim gördüğüm.
Ayrıca tartışabilmeyi öğrenmek için, bol bol tartışmak lazım diye düşünüyorum. Bu tür farklı konuların tartışılmasının da FM için faydalı olduğunu düşünüyorum.
Olaya iktidar partileri yönünden bakmıyorum ben açıkçası. Atatürkçüyüz diyoruz. Ama sadece diyoruz derken 1938'den ileriye gidemediğimizi anlatmak istedim. Yani Atatürkçüyüz diyoruz, fakat Atatürk'ün bize verdiği öğütlerin hiç birini uygulamıyoruz.
Laik devletiz diyoruz, laikliği beceremiyoruz, demokratik devletiz diyoruz, ama demokratik bir devlet olamıyoruz. Atatürkçüyüz diyoruz. Ama sadece diyoruz. Ne yollarmızı demir ağlarla örebiliyoruz, ne de çağdaş uygarlık seviyesindeyiz. İnkılapçıyız diyoruz. toplum yararına hiç bir yenilik yapmıyoruz. Milliyetçiyiz diyoruz, milliyetçiliği ırkçılıkla karıştırıyoruz.
Bugün bu durumda olmamızın bedellerini çocuklarımız ağır ödeyecek. Çocuklarımıza yazık oluyor. Geleceğimize yazık oluyor...
Gülmekten yarıldım gerçekten :) Ama gülerken de düşündüm. Türkiye'de ne yazık ki ne hizmeti verenin bilgisi var, ne de hizmeti alanın. Kim daha kurnazsa o kazanıyor. Tüketim toplumuyuz. Çünkü tüketime itiliyoruz. Birileri hep bize birşeyleri empoze ediyor.
Ne yazık ki Türkiye'de çok sevilen iki deyim var:
* Üzümünü ye bağını sorma.
* Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
İşte bu iki deyimi benimsediğimiz için hep kaybediyoruz. Sonra hep kendimize gülüyoruz. Gülerken de düşünmüyoruz.
Birçok devlet sitesi sadece IE destekliyor. Geçen gün MEB'in bir sitesinde bir düğmeye basamadım. Nedeni ise VBScript ile yazılmış olmasıydı. İşin komik tarafı 5 satır JavaScript kodu ile halledebilecekleri sistemi VBScript ile 15 satırda hallediyorlardı.
Bunun da tek açıklaması olabilir: Bilgisizlik. İnsanlar, bir işi yapmak için bir çok araç olduğunu ve bunlardan birini kullanabileceklerini bilmiyorlar. Muhtemelen MEB'in sitesini yapanların da bırakın bu işi JavaScript ile daha etkili yapabileceklerini, JavaScript denilen ve senelerdir web standardı olan bir betik dilinin olduğunu bile bilmiyorlardır.
Ve bu insanlar MEB gibi önemli bir devlet sitesinin web sayfalarını yapıyorlar.
Bir de devlet sitelerinde birazcık yoğunluk olduğunda hemen IIS hataları almaya başlamamız da ayrı bir konu tabi.
Bilgisizlikten dolayı, bir işi daha uzun zamanda, daha fazla maliyetle ve daha kalitesiz şekilde yapıyoruz. Bu Microsoft belasından kurtulmak gerek.
Aslında bu haberi ilk okuyan benim belki de. FM zaten her zamanki gibi açık şekilde duruyordu. Sayfayı yenilememle haber göründü. Açıkçası ben haberi okudum. Başlığı da gördüm. Float'ın Uçan diye çevrildiğine de dikkat ettim. Ama bu beni hiç rahatsız etmedi. Çünkü anlatılmak isteneni anladım. Öğrendim. Bilgi sahibi oldum. Kısacası haber görevini başarıyla yaptı. Başlığın hatalı olduğunu gördüm ama bunu kendim içimden düzelttim. Ama keşke uyarsaydım diyorum kendi kendime. Böyle küçük şeyleri sorun edip, bununla dalga geçileceğini hiç tahmin etmemiştim. Hatayı üstleniyorum. Herkesten özür dilerim...
Ben bu haberi girdiğimde <b>Soulblighter</b> olarak girdim. Yukarıda yazıyordu. nasıl <b>Anonim</b> oldu :) Yahu ben bu FM'in yeni sürümünde çok çerez sorunu yaşıyorum. Neyse ben gidip 250 gr fındık fıstık alıp geleyim.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Yayındayız ( 77)