Windows Vista Beta 1 Görüntüleri

0
Soulblighter
Michael Tavel isimli arkadaşımız kendi blog'unda Windows Vista 1'i test etmiş. Hem izlenimlerini yazmış, hem de ekran görüntülerini çekmiş. Ayrıca Firefox ve IE7 üzerine de birşeyler yazmış. Yorum sizin. Buyrun :)

Görüşler

0
yuxel
http://www.microsoft.com/presspass/presskits/windowsvista/default.mspx [www.microsoft.com]

http://www.pcmag.com/slideshow/0,1206,l=&s=26945&a=156757,00.asp [www.pcmag.com]

Hepsi ek araçlarla mevcut sürümde de yapılabilse de, pencere gölgeleri ve transparan window decoration tatlı olmuş, sihayımsı barlar ayrı bir güzellik tabi.
0
simor
http://www.konfabulator.com/workshop/

Sanal dünyada sanatsal akımlar.
Yakında aynı tarz tasarımlar dolar ortalık.
Bende mi yapsam elimdeki web sitesini böyle?

hmmmm yok yok sonra ms, "genuine ms glass bar advantage" diye bişey çıkarır uğraşamam!! :)
0
ttk
Merhaba

Etrafında Ms ve windows'tan başka şeyler olduğunu bilen insanların görünce "bu da yenilik miymiş ??!" tepkisini vereceği, verdiği şeyleri hâlen "haaarika !!!" deyip yutabilen büyük bir çoğunluğun olması, M.Soft'un başkalarına ait olanları kopya edip insanlara yutturma işine daha uzun bir süre devam edebileceği düşüncesine yöneltiyor insanı ister istemez.
0
yilmaz
sonunda linux taki o kaliteli arayüzleri yakalmışlar. inşallah makinayı zorlamaz.
0
tecnop
resimlerde bir boot kalsörü birde mozilla resmi gördüm artı transpran olmamış :|
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Microsoft, Linux’a göz kırptı

anonim

Biraz önce NTVMSNBC de haberleri okuyordum ve bakın Microsoft ne yapacakmış bunu sizlerle paylaşmak istedim. Microsoft yaş yere yatmaz ama bakalım bunun altından ne çıkacak.

Microsoft, tek makinede çoklu işletim sistemlerinin çalışmasına olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazılımına açık kaynak Linux’u katıyor. Haber bu adreste.

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.