Microsoft ASN Açığına Karşı Tedbir Alın

0
FZ
California merkezli eEye Digital Security firmasından güvenlik sorumlusu Marc Maiffret´in açıklamasına göre Microsoft ASN.1 (Abstract Syntax Notation 1) açığı şimdiye dek Microsoft Windows işletim sistemi ailesinde bulunmuş en önemli açıklardan biri. Bu açıktan faydalanan kötü niyetli bir yazılım uzaktan sisteminize erişip onaylanmamış herhangi bir kodu yükleyip sistem ayrıcalıkları ile çalıştırabiliyor. Microsoft´tan alınan bilgiye göre bu açık Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini etkiliyor ve kritik hata kategorisinde.

Maiffret´e göre açığın tespit edilip Microsoft´a bildirilmesi ile gerekli yamanın çıkarılması arasında geçen süre 200 gün. Eğer MS Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız lütfen gerekli yamayı sisteminize yüklediğinizden emin olun (aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz).

Kaynaklar:
- SearchSecurity
- Microsoft Security Bulletin MS04-007

İlgili Yazılar

Sevgili Microsoft Windows

Challenger

Bu sabah Live Bookmark' ımda aynı başlığa sahip Slashdot haberini görünce hafif bir gülümsemeyle haberi okumaya başladım.XYZ Computing adında bir şirkette çalışan birisi, Windows' a bir açık mektup göndermiş. Mektupta Windows ile ilk tanıştıkları günden bu zamana kadar geçen sürede, Windows' un yaşadığı değişimi ve bu değişimin ilişkilerine yansımasını anlatmış.

En çok hoşuma giden paragraf da şu: "Windows, I know you will try to change, but I have been hurt too many times. You should know that I have been seeing someone else for a few months now. She is fun, easy going, and will do something for me that you never even considered, share her source code."

Bir aşkın, kızın giderek değişmesiyle yavaş yavaş bitişini ve bunun esas oğlana verdiği sonsuz acıyı anlatan acıklı bir hikaye gibi.

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.

Windows Kendi Sonunu mu Hazırlıyor ?

anonim

Bill Gates, Focus dergisine yaptığı açıklamada “Palladium yazılım entegrasyonunu kontrol ediyor ve bu da lisans haklarının korunmasında yardımcı olacak” sözleri ile Palladium’un bu konudaki önemini dile getiriyor.

Bu teknik, bir müzik parçasında, örneğin yüz kere çalınmasına izin veren bir tür dijital izin arayacak. Palladium, bu fonksiyonu gelecek Windows versiyonu ile temin edecek. Ancak Gates, bu yöntemin korsanları öldürmek için yeterli olmadığını söylüyor ve koruma mekanizmalarını geçmenin her zaman bir yolu olduğunu sözlerine ekliyor.
Kaynak: CHIP

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.