Microsoft'tan Mono Yorumu

0
anonim
Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...
SearchVB.com'un "Ask Microsoft" uygulaması ile Microsoft'a sorulan soruyu ve cevabı aşağıda bulabilirsiniz.

Does Microsoft support the Mono project? If it does, then developers like me will not have a problem developing applications or components for .NET. I have been using Linux as my development environment and for regular computing work and I don't plan to switch. -- Sri Thuraisamy

No, Microsoft does not support the Mono product, nor has it licensed anything to Novell/Ximian. Mono is an attempt by Novell to reverse engineer parts of Microsoft's .NET Framework. It is not an extension of the .NET Framework and it should not be considered as such.

Frankly, Mono is just one example of the level of excitement within the developer community around .NET. At this point there are millions of developers building .NET connected applications, and more than 80 million distributions of the .NET Framework. Microsoft has also worked with partners to standardize parts of the .NET Framework in ISO. -- Amanda Morgan, Group Product Manager, Microsoft Global Positioning

Buradan da görüldüğü gibi adamlar Mono projesini tamamen "bizim seviyemize ulaşamaya çalışıyorlar " diye aktarıyor insanlara. Aslında bu çabaları gördükçe çok da haksız olmadıklarını düşünüyorum. Ortada desteklenecek bu kadar açık proje varken gidipde M$ projelerine zaman ve kaynak ayıranlara müstehak gibi geliyor bu sözler.

Kızgın FM'ci Nightwalker :)

Kaynak: searchvb.techtarget.com

Görüşler

0
mentat
pardon ama bu haber'de enteresan birsey goremiyorum ben, illa polemik lazimsa hadi baslatmis olayim ben boylece. ama ms'in ne demesini bekliyordunuz ki? aa mono super, hatta .net'in kendisini cope atin, mono kullanin, hazir atmisken windows'u da atin linux kurun, zate biz de karar verdik, monoya on yuz milyon dolar yardim yapicaz mi desin? adamlarin gayet de dedigi, ve senin de dogru saptadigin gibi bir durum var iste.. bunun haber yani neresi ki? ms .net'i gelistiriyor, acik bir standardi var, isteyen bir kisim baska adam da ona bir alternatif gelistiriyor. bunu elestirmenin, tartismanin en guzel yeri mono'nun kendi sitesi, ya da illa tartismaksa dert fm forum olabilir..

neyse, sonucta, haklisin ve sana 100% katiliyorum soylediklerinde bu arada..
0
Nightwalker
Bana bi buçuk kilo lazımdı polemik bi yarım kilo daha koy. Şimdi baktım da bu 63. haberim olmuş FM'e gönderdiğim. Bunların hiç birinde hadi polemik başlasında ben de izleyim diye bir tavrım olmadı. İnsanların yazdığım haberle ilgilenmeleri yorum yapmaları tabi ki hoşuma gider çünkü haberin amacı bilgilendirmek ve uyarmaktır. Üstelik kimi zaman bu haberde hiçbir şey söylemeden de sadece insanların fikirlerini isteyerek de yapılabiliyor ( bkz. " FM'ye soralım..." ve benzeri haberler ). Fm'nin en sevdiğim tarafı (ki bu onu diğer haber sitelerinden ayırıyor) belirli bir düzeyin üzerindeki insanların tartıştığı bir platform olması. Klasik bir haber portalında bu işin yeri genel de forum sayfaları olurken burada sitenin kendisi. Yukarıda burasını çok güzel tanımlayan bir söz var, "Bilgisayarcılar Kıraathanesi".

Ama halen bu haberin haber değerini soruyorsan, bu ( takip edebildiğim kadarı ile ) M$ tarafından mono üzerine yapılan ilk resmi ve net açıklama.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)