Windows 95 10 Yaşında

0
sundance
10 yıl önce, 24 Ağustos 1995'de Şirket Windows 95'i büyük bir gala yemeği ile Windows 95'i duyurmuştu.

Opera'dan beş gün küçük olan Windows 95'in 10'uncu yılı ise Şirket'in Windows 95'e olan desteğini 31 Aralık 2000 itibariyle çekmiş olmasından dolayı duyurulmadı bile.

Görüşler

0
experience
Hayatimiza Mavi Ekran diye bir olayi getirdigi icin ayrica te$ekkur ediyor, nice 10 yillara diyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.