Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

0
murat09
Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Görüşler

0
sundance
Merak ettim simdi. Aciklamanin sonuna Bu koruma sistemini gelistiren gerizekali yerine John Halderman´la calismadigimiz icin uzgunum diye eklemis mi.
0
murat09
Naçiz bir fikir: Dünyanın en iyi koruma sistemide yapılsa, neticede ses çıkışı için hoparlöre ihtiyaç duyan bir sistemde "ear" "aux" veya 5.1 çıkışlarını basit bir PCye bağlayıp herhangi bir ses kayıt yazılımı kullanılarak çalan müzik dijital olarak kaydedilebilir ve dolayısıyla istenen formata çevrilebilir. Bu da Murat 'ın dile getirdiği çözüm...
Ha, bahsi geçen "koruma(!)" sistemi halis bir gerizekalılık örneği mi, %1000 haklısınız :-)
Bir komplo teorisi: Belki ilerde kopya vs koruması için müziği direkt beyne veren(?) bir sistem yapabilirler mi, onu da zaman gösterecek.
0
sundance
:) Enteresandır, bu kadar basit değil demek durumundayım :)) 90'ların başında kopya koruması olan bir video kaseti, iki video kullanarak (birinin çıkışını diğerinin girişine vererek) kopyalamayı denemiştim ve ne sesi ne görüntüyü kopyalayamamıştım :))) Düşününce tamamen mantıksız geliyor, ses çıkıyorsa kopyalayabilmek lazım diyoruz, fakat basitçe, kulağın duyamadığı gözün göremediği bant genişliğinde kaydedilebilir olmaktan çıkıyor yayın.

Çok ilginçtir ama dediğim gibi kopyalayamadık videoyu :)
0
murat09
Hocam o video koruması olayını duydum bende, eğer yanlış bilmiyorsam ve hatırlamıyorsam tazeleme frekansı ile (ekrana gelen) ve videonun kaydetme frekansının tutmamasından kaynaklanan bir kopyalayamama mevzusu vardı. E tabi, 2003 yılında sanırım bir çözüm bulmuşsunuzdur (veya bulmuşlardır)
Ah ah, zamanında (90 larda)DAO/TAO nun donanım desteği olmadığı 2x CD Recorderlarda Audio trackleri önce wave yapıp, temp'leri silip, sonra gıdım gıdım, ihtimamla Aydın'da ilk kopya(!) data+audio karışım CDyi yaptığımızı hatırlarımda, gülerim halime:-) Hatta abartıp kasetlerdende kayıt yapmıştık mp3 olarak. İğrenç bir ses kalitesiydi ilk başlarda ama, Goldwave ile çatırdamaları kesip "fadeout" efekleriyle şarkıları birbirine karışmasını engellemeye çalışmak. Wohohooo..Cehennem dedikleri bu olsa gerek!
Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var diyen FM ci :-)
0
tongucyumruk
"Dijital verinin kopyalanmasını engellemek suyun kendisini kuru hale getirmeye çalışmak gibi bir şey." Bruce Schneier

(ileriseviye.org'dan copy-paste yoluyla araklanmıştır, benzer şekildeki araklamalar 123456-789 numaralı patente aykırı hareket teşkil edeceğinden ilgililer hakkında yasal işleme başvurulacaktır)
0
FZ
Tez zamanda seni AB parlamentosuna, olmadı ilgili ticari mahkemeye havale edeceğimden şüphen olmasın. Demek benim alıntı yapma patentimi ihmal edersin ha! Seni gidi seni! ;-)

Bu kopya koruma mevzusuna hakikaten insanlar kafayı takmış durumdalar. Bunca entelektüel enerji daha faydalı işlere harcansa daha güzel olur kanaatindeyim.

Bir şeyin `doğasına´ aykırı hareket etmek yerine `yeni kavramlar ve kurallarla´ çalışmaya alışmak sanırım canlı evrimindeki en önemli olgudur. Bunu fark edenler gelişecek, serpilecek, büyüyecek. Buna direnenlerin soyu öyle ya da böyle tükenecek.
0
yalcink01
Patent haklarını ihlale girer mi bilmem ama, yazınızın 3. parağrafının altına bir imzada ben atayım.

İmza
YALÇIN KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Eyvah! Mahvolduk!

cayfer

Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!