Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

0
murat09
Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Görüşler

0
sundance
Merak ettim simdi. Aciklamanin sonuna Bu koruma sistemini gelistiren gerizekali yerine John Halderman´la calismadigimiz icin uzgunum diye eklemis mi.
0
murat09
Naçiz bir fikir: Dünyanın en iyi koruma sistemide yapılsa, neticede ses çıkışı için hoparlöre ihtiyaç duyan bir sistemde "ear" "aux" veya 5.1 çıkışlarını basit bir PCye bağlayıp herhangi bir ses kayıt yazılımı kullanılarak çalan müzik dijital olarak kaydedilebilir ve dolayısıyla istenen formata çevrilebilir. Bu da Murat 'ın dile getirdiği çözüm...
Ha, bahsi geçen "koruma(!)" sistemi halis bir gerizekalılık örneği mi, %1000 haklısınız :-)
Bir komplo teorisi: Belki ilerde kopya vs koruması için müziği direkt beyne veren(?) bir sistem yapabilirler mi, onu da zaman gösterecek.
0
sundance
:) Enteresandır, bu kadar basit değil demek durumundayım :)) 90'ların başında kopya koruması olan bir video kaseti, iki video kullanarak (birinin çıkışını diğerinin girişine vererek) kopyalamayı denemiştim ve ne sesi ne görüntüyü kopyalayamamıştım :))) Düşününce tamamen mantıksız geliyor, ses çıkıyorsa kopyalayabilmek lazım diyoruz, fakat basitçe, kulağın duyamadığı gözün göremediği bant genişliğinde kaydedilebilir olmaktan çıkıyor yayın.

Çok ilginçtir ama dediğim gibi kopyalayamadık videoyu :)
0
murat09
Hocam o video koruması olayını duydum bende, eğer yanlış bilmiyorsam ve hatırlamıyorsam tazeleme frekansı ile (ekrana gelen) ve videonun kaydetme frekansının tutmamasından kaynaklanan bir kopyalayamama mevzusu vardı. E tabi, 2003 yılında sanırım bir çözüm bulmuşsunuzdur (veya bulmuşlardır)
Ah ah, zamanında (90 larda)DAO/TAO nun donanım desteği olmadığı 2x CD Recorderlarda Audio trackleri önce wave yapıp, temp'leri silip, sonra gıdım gıdım, ihtimamla Aydın'da ilk kopya(!) data+audio karışım CDyi yaptığımızı hatırlarımda, gülerim halime:-) Hatta abartıp kasetlerdende kayıt yapmıştık mp3 olarak. İğrenç bir ses kalitesiydi ilk başlarda ama, Goldwave ile çatırdamaları kesip "fadeout" efekleriyle şarkıları birbirine karışmasını engellemeye çalışmak. Wohohooo..Cehennem dedikleri bu olsa gerek!
Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var diyen FM ci :-)
0
tongucyumruk
"Dijital verinin kopyalanmasını engellemek suyun kendisini kuru hale getirmeye çalışmak gibi bir şey." Bruce Schneier

(ileriseviye.org'dan copy-paste yoluyla araklanmıştır, benzer şekildeki araklamalar 123456-789 numaralı patente aykırı hareket teşkil edeceğinden ilgililer hakkında yasal işleme başvurulacaktır)
0
FZ
Tez zamanda seni AB parlamentosuna, olmadı ilgili ticari mahkemeye havale edeceğimden şüphen olmasın. Demek benim alıntı yapma patentimi ihmal edersin ha! Seni gidi seni! ;-)

Bu kopya koruma mevzusuna hakikaten insanlar kafayı takmış durumdalar. Bunca entelektüel enerji daha faydalı işlere harcansa daha güzel olur kanaatindeyim.

Bir şeyin `doğasına´ aykırı hareket etmek yerine `yeni kavramlar ve kurallarla´ çalışmaya alışmak sanırım canlı evrimindeki en önemli olgudur. Bunu fark edenler gelişecek, serpilecek, büyüyecek. Buna direnenlerin soyu öyle ya da böyle tükenecek.
0
yalcink01
Patent haklarını ihlale girer mi bilmem ama, yazınızın 3. parağrafının altına bir imzada ben atayım.

İmza
YALÇIN KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

Microsoft ve Mavi Şapkalılar

o_ozardic

Fazlamesai tartışmalarımızın vazgeçilmez aktörü Microsoft, hacker'lara dair düşüncelerini değiştirmişe benziyor.

Microsoft, bir süre önce aldığı karar ile Blue Hat adını verdiği güvenlik birfingleri etkinliğine ev sahipliği yapmakta. Bunların üçüncü ve en sonuncusu geçtiğimiz haftalarda yapılmış: Third 'Blue Hat' hacker event at Microsoft

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.