Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

0
murat09
Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Görüşler

0
sundance
Merak ettim simdi. Aciklamanin sonuna Bu koruma sistemini gelistiren gerizekali yerine John Halderman´la calismadigimiz icin uzgunum diye eklemis mi.
0
murat09
Naçiz bir fikir: Dünyanın en iyi koruma sistemide yapılsa, neticede ses çıkışı için hoparlöre ihtiyaç duyan bir sistemde "ear" "aux" veya 5.1 çıkışlarını basit bir PCye bağlayıp herhangi bir ses kayıt yazılımı kullanılarak çalan müzik dijital olarak kaydedilebilir ve dolayısıyla istenen formata çevrilebilir. Bu da Murat 'ın dile getirdiği çözüm...
Ha, bahsi geçen "koruma(!)" sistemi halis bir gerizekalılık örneği mi, %1000 haklısınız :-)
Bir komplo teorisi: Belki ilerde kopya vs koruması için müziği direkt beyne veren(?) bir sistem yapabilirler mi, onu da zaman gösterecek.
0
sundance
:) Enteresandır, bu kadar basit değil demek durumundayım :)) 90'ların başında kopya koruması olan bir video kaseti, iki video kullanarak (birinin çıkışını diğerinin girişine vererek) kopyalamayı denemiştim ve ne sesi ne görüntüyü kopyalayamamıştım :))) Düşününce tamamen mantıksız geliyor, ses çıkıyorsa kopyalayabilmek lazım diyoruz, fakat basitçe, kulağın duyamadığı gözün göremediği bant genişliğinde kaydedilebilir olmaktan çıkıyor yayın.

Çok ilginçtir ama dediğim gibi kopyalayamadık videoyu :)
0
murat09
Hocam o video koruması olayını duydum bende, eğer yanlış bilmiyorsam ve hatırlamıyorsam tazeleme frekansı ile (ekrana gelen) ve videonun kaydetme frekansının tutmamasından kaynaklanan bir kopyalayamama mevzusu vardı. E tabi, 2003 yılında sanırım bir çözüm bulmuşsunuzdur (veya bulmuşlardır)
Ah ah, zamanında (90 larda)DAO/TAO nun donanım desteği olmadığı 2x CD Recorderlarda Audio trackleri önce wave yapıp, temp'leri silip, sonra gıdım gıdım, ihtimamla Aydın'da ilk kopya(!) data+audio karışım CDyi yaptığımızı hatırlarımda, gülerim halime:-) Hatta abartıp kasetlerdende kayıt yapmıştık mp3 olarak. İğrenç bir ses kalitesiydi ilk başlarda ama, Goldwave ile çatırdamaları kesip "fadeout" efekleriyle şarkıları birbirine karışmasını engellemeye çalışmak. Wohohooo..Cehennem dedikleri bu olsa gerek!
Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var diyen FM ci :-)
0
tongucyumruk
"Dijital verinin kopyalanmasını engellemek suyun kendisini kuru hale getirmeye çalışmak gibi bir şey." Bruce Schneier

(ileriseviye.org'dan copy-paste yoluyla araklanmıştır, benzer şekildeki araklamalar 123456-789 numaralı patente aykırı hareket teşkil edeceğinden ilgililer hakkında yasal işleme başvurulacaktır)
0
FZ
Tez zamanda seni AB parlamentosuna, olmadı ilgili ticari mahkemeye havale edeceğimden şüphen olmasın. Demek benim alıntı yapma patentimi ihmal edersin ha! Seni gidi seni! ;-)

Bu kopya koruma mevzusuna hakikaten insanlar kafayı takmış durumdalar. Bunca entelektüel enerji daha faydalı işlere harcansa daha güzel olur kanaatindeyim.

Bir şeyin `doğasına´ aykırı hareket etmek yerine `yeni kavramlar ve kurallarla´ çalışmaya alışmak sanırım canlı evrimindeki en önemli olgudur. Bunu fark edenler gelişecek, serpilecek, büyüyecek. Buna direnenlerin soyu öyle ya da böyle tükenecek.
0
yalcink01
Patent haklarını ihlale girer mi bilmem ama, yazınızın 3. parağrafının altına bir imzada ben atayım.

İmza
YALÇIN KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.

Ballmer Google için dedi ki: Google'ı .... ....e öldüreceğim!

FZ

Çok yeni bir haber değil Microsoft'tan sağlam elemanların bir kısmının Google'a geçişleri. Son zamanlarda gündeme gelen ise Ballmer'ın alışık olduğumuz tarzının örneklerinden birinin ortaya çıkması:

Lucovsky görüşme esnasında MS'den ayrılacağını ve Google'a geçeceğini söylediğinde:

O esnada Bay Ballmer bir sandalye kapıp masaya doğru fırlattı. Ardından Bay Ballmer: ".....nın Eric Schmidt'i tam bir .... " dedi ve devam etti: "o herifi gömeceğim, bunu daha önce yaptım ve gene yapacağım. Google'ı öldüreceğim.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)