Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

0
murat09
Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Görüşler

0
sundance
Merak ettim simdi. Aciklamanin sonuna Bu koruma sistemini gelistiren gerizekali yerine John Halderman´la calismadigimiz icin uzgunum diye eklemis mi.
0
murat09
Naçiz bir fikir: Dünyanın en iyi koruma sistemide yapılsa, neticede ses çıkışı için hoparlöre ihtiyaç duyan bir sistemde "ear" "aux" veya 5.1 çıkışlarını basit bir PCye bağlayıp herhangi bir ses kayıt yazılımı kullanılarak çalan müzik dijital olarak kaydedilebilir ve dolayısıyla istenen formata çevrilebilir. Bu da Murat 'ın dile getirdiği çözüm...
Ha, bahsi geçen "koruma(!)" sistemi halis bir gerizekalılık örneği mi, %1000 haklısınız :-)
Bir komplo teorisi: Belki ilerde kopya vs koruması için müziği direkt beyne veren(?) bir sistem yapabilirler mi, onu da zaman gösterecek.
0
sundance
:) Enteresandır, bu kadar basit değil demek durumundayım :)) 90'ların başında kopya koruması olan bir video kaseti, iki video kullanarak (birinin çıkışını diğerinin girişine vererek) kopyalamayı denemiştim ve ne sesi ne görüntüyü kopyalayamamıştım :))) Düşününce tamamen mantıksız geliyor, ses çıkıyorsa kopyalayabilmek lazım diyoruz, fakat basitçe, kulağın duyamadığı gözün göremediği bant genişliğinde kaydedilebilir olmaktan çıkıyor yayın.

Çok ilginçtir ama dediğim gibi kopyalayamadık videoyu :)
0
murat09
Hocam o video koruması olayını duydum bende, eğer yanlış bilmiyorsam ve hatırlamıyorsam tazeleme frekansı ile (ekrana gelen) ve videonun kaydetme frekansının tutmamasından kaynaklanan bir kopyalayamama mevzusu vardı. E tabi, 2003 yılında sanırım bir çözüm bulmuşsunuzdur (veya bulmuşlardır)
Ah ah, zamanında (90 larda)DAO/TAO nun donanım desteği olmadığı 2x CD Recorderlarda Audio trackleri önce wave yapıp, temp'leri silip, sonra gıdım gıdım, ihtimamla Aydın'da ilk kopya(!) data+audio karışım CDyi yaptığımızı hatırlarımda, gülerim halime:-) Hatta abartıp kasetlerdende kayıt yapmıştık mp3 olarak. İğrenç bir ses kalitesiydi ilk başlarda ama, Goldwave ile çatırdamaları kesip "fadeout" efekleriyle şarkıları birbirine karışmasını engellemeye çalışmak. Wohohooo..Cehennem dedikleri bu olsa gerek!
Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var diyen FM ci :-)
0
tongucyumruk
"Dijital verinin kopyalanmasını engellemek suyun kendisini kuru hale getirmeye çalışmak gibi bir şey." Bruce Schneier

(ileriseviye.org'dan copy-paste yoluyla araklanmıştır, benzer şekildeki araklamalar 123456-789 numaralı patente aykırı hareket teşkil edeceğinden ilgililer hakkında yasal işleme başvurulacaktır)
0
FZ
Tez zamanda seni AB parlamentosuna, olmadı ilgili ticari mahkemeye havale edeceğimden şüphen olmasın. Demek benim alıntı yapma patentimi ihmal edersin ha! Seni gidi seni! ;-)

Bu kopya koruma mevzusuna hakikaten insanlar kafayı takmış durumdalar. Bunca entelektüel enerji daha faydalı işlere harcansa daha güzel olur kanaatindeyim.

Bir şeyin `doğasına´ aykırı hareket etmek yerine `yeni kavramlar ve kurallarla´ çalışmaya alışmak sanırım canlı evrimindeki en önemli olgudur. Bunu fark edenler gelişecek, serpilecek, büyüyecek. Buna direnenlerin soyu öyle ya da böyle tükenecek.
0
yalcink01
Patent haklarını ihlale girer mi bilmem ama, yazınızın 3. parağrafının altına bir imzada ben atayım.

İmza
YALÇIN KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.