Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

0
darkhunter
MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...
Korsan Vista'lar için MS uyarıyor: "Birçok yeni özelliği desteklemeyecek"®

Anlaşılan çıkış tarihi, 30 Ocak olarak belirlenen MS Vista için, Autopatcher XP benzeri birşeyler yazılmasına ramak kaldı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce MS bu sefer korsan kullanımı önleyebilecek mi?

Görüşler

0
onurakdemir
Umarım önler ve linux kullanımı artar:)
0
Chriseba
korsanı engellemeli tabiki de. netice de çoğu kişi tezgahlardan korsan cd alıyor ve geneli de oldukça kötü amaçlı projelere akan kaynaklardan.

korsandan önce, insanların bir işletim sistemi için bu kadar kazık yememesini öğrenmesi lazım.
0
FZ
Samimi olarak merak ettiğim şey şu, ofisimde MS Windows kullanıyorum kişisel bilgisayarımda, neden kalkıp Vista yükleyeyim? Yani Win2K ya da Win XP ile yapamadığım ne var ki Vista ile ilgileneyim. Açıkçası Vista etrafındaki bu heyecanı bir türlü çözemedim ve kendimi dinozor gibi hissediyorum :) Mevcut sistemler günlük işlerimi fazlası ile görüyor, birkaç sene sonrasını bilemem de bu aralar Vista'nın V'sine dahi dönüp bakmak için en ufak bir merakım ya da hevesim yok.
0
anonim
bende ayni dusunuyorum. Acikcasi Vista, bir programin yeni versiyonunun yuklendiginde verecegi(ve benimde alabilecegim) heyecani bana vermiyor. Kesinlikle merak etmiyorum ve cok cok cok zorunda kalmadikca XP yerine kurmayi dusunmuyorum. IEnin yeni versiyonunu bir arkadasimin gazina gelip yukledim. Calistigim sirketin internet mail portaliyla calismadi. E devaminda geri versiyonuna geri dondum.

Yeni, yamalanip toparlanmamis bir isletim sistemine(bu her yeni yayinlanan MS isletim sistemi icin gecerli, tarih-tekerrur olayi) gecip de basit bir browserinda bile yasanan uyumsuzluk, guvenlik problemlerini isletim sistemi seviyesinde hele hele hic yasamak istemiyorum.
0
darkhunter
Korsan kullanımı engelleme konusunun, MS için sadece bir başarısızlıktan ibaret olduğuna inanmıyorum açıkçası. Bence bu stratejik bir seçim de içeriyor. Öyle ki kullanıcı Windows alışkanlığı ediniyor. Ve bir şekilde bu alışkanlık daha sonrasında kendisi için ya da çalıştığı kurumun kendisi için aldığı bir lisansla MS'e dönüyor. Kati bir engellemeden ziyade, yenilikleri alamamanın anlamı bu olsa gerek... Kullanıcı kaybetmeden, kontrolü elden bırakmadan, sessiz ve derinden ;)
0
Tarık
Bana kalırsa korsan yazılım kullanmak sadece insanların o yazılıma olan bağımlılığını artırıyor. Bugün kim indirecek bir 115mb lık debian net-install cd sini, gider cd ci abisinden alır winxp sini vistasını takar oyununu oynar, fotoşopunu neyim çalıştırır.

Bir önemli hususta bilgisayar oyunlarıdır, bu oyunlar büyük çoğunlukla (%99) windows için geliştirildiğinden linux sahibi çoğu insan windows uda kuruyor bu işler için. Halbuki çok ucuza(ekran kartı fiyatına) oyun konsolları var ve vaad ettikleri tüm oyunları tv penceresinden canavar gibi oynatırlar. Ama o zamanda donanım sektörü nasıl işleyecek :) O gerçek zamanlı devasa işler yapan kozmik ekran kartları kimlere satılacak.

Tabii bütün bunlar ve burda aklımıza gelmeyen bir çok nokta birleşiyor kocaman bir bütünü ortaya koyuyorlar. Microsoft, gerçekten tecrübeli insanlarla kayda değer yazılımlar geliştirmesinin dışında çok büyükte bir psikolojik idare sisteminide içeriyor. Her yapılan iş belli bir beyin takımından çıkıyor ve yapılan işlerin vadesi gerçekten çok uzun. Her iş birbiriyle bağlantılı, kopukluk gibi gözüken yerler farklı şeylerle dolduruluyor.

Başlangıçtaki ortaklıkları zamanında yardım aldığı dev donanım üreticilerinin, şu anda windows uyumlu pc üretmeye çalışmasıda gayet farklı bir boyut ortaya koyuyor. Ne dersek diyelim her atılan adım, ilerisi için birşeyleri tamamlıyor. İyi bir bilgisayar programcısının(bill) yapacağı hareket bu olmalıydı zaten. Aslında programcı zekasının iş dünyasına yansıması diyebiliriz...

0
Evil_Empire
Bir yerde mecbur kalacaklar kullanmaya zamanla bi sürü yazılım-donanım üreticisi windows xp desteğini çekecek(!).
0
mbayer
Bana göre artık vista yada linux'da kullanmak çok şey farkettirmiyor önemli olan web teknolojileri. Ne bileyim Firefox diyelim. Nasılsa bütün platformlarda aynı çalışıyor. Pencerenin arkasındaki artık çok ilgilendirmiyor, heyecan bile vermiyor. :)
0
DeFCoN
Microsoftan burs alan bir Türk arkadaşımdan öğrendiğim kadarı ile aslında korsana dur diyecek kesin çözümün microsoftun elinde olduğu... ve ama tekelcilik yüzünden tam olarak uygulanamadığı konusunda bilgi aldım.Vista konusunda ise son kullanıcıyı cezbeden görseller ile sunulduğu için çazib gözüküyor ama asıl soru şu işletim sisteminin amacı ne? Pc yi çalıştırmakmı?Yoksa yormakmı?
0
progress2019
Burada yazdığına göre, Vista'nın korsanı haraç mezat satılıyor vr MS Türkiye yapılan şikayetleri dikkate almıyormuş! Neden acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly