Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

0
darkhunter
MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...
Korsan Vista'lar için MS uyarıyor: "Birçok yeni özelliği desteklemeyecek"®

Anlaşılan çıkış tarihi, 30 Ocak olarak belirlenen MS Vista için, Autopatcher XP benzeri birşeyler yazılmasına ramak kaldı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce MS bu sefer korsan kullanımı önleyebilecek mi?

Görüşler

0
onurakdemir
Umarım önler ve linux kullanımı artar:)
0
Chriseba
korsanı engellemeli tabiki de. netice de çoğu kişi tezgahlardan korsan cd alıyor ve geneli de oldukça kötü amaçlı projelere akan kaynaklardan.

korsandan önce, insanların bir işletim sistemi için bu kadar kazık yememesini öğrenmesi lazım.
0
FZ
Samimi olarak merak ettiğim şey şu, ofisimde MS Windows kullanıyorum kişisel bilgisayarımda, neden kalkıp Vista yükleyeyim? Yani Win2K ya da Win XP ile yapamadığım ne var ki Vista ile ilgileneyim. Açıkçası Vista etrafındaki bu heyecanı bir türlü çözemedim ve kendimi dinozor gibi hissediyorum :) Mevcut sistemler günlük işlerimi fazlası ile görüyor, birkaç sene sonrasını bilemem de bu aralar Vista'nın V'sine dahi dönüp bakmak için en ufak bir merakım ya da hevesim yok.
0
anonim
bende ayni dusunuyorum. Acikcasi Vista, bir programin yeni versiyonunun yuklendiginde verecegi(ve benimde alabilecegim) heyecani bana vermiyor. Kesinlikle merak etmiyorum ve cok cok cok zorunda kalmadikca XP yerine kurmayi dusunmuyorum. IEnin yeni versiyonunu bir arkadasimin gazina gelip yukledim. Calistigim sirketin internet mail portaliyla calismadi. E devaminda geri versiyonuna geri dondum.

Yeni, yamalanip toparlanmamis bir isletim sistemine(bu her yeni yayinlanan MS isletim sistemi icin gecerli, tarih-tekerrur olayi) gecip de basit bir browserinda bile yasanan uyumsuzluk, guvenlik problemlerini isletim sistemi seviyesinde hele hele hic yasamak istemiyorum.
0
darkhunter
Korsan kullanımı engelleme konusunun, MS için sadece bir başarısızlıktan ibaret olduğuna inanmıyorum açıkçası. Bence bu stratejik bir seçim de içeriyor. Öyle ki kullanıcı Windows alışkanlığı ediniyor. Ve bir şekilde bu alışkanlık daha sonrasında kendisi için ya da çalıştığı kurumun kendisi için aldığı bir lisansla MS'e dönüyor. Kati bir engellemeden ziyade, yenilikleri alamamanın anlamı bu olsa gerek... Kullanıcı kaybetmeden, kontrolü elden bırakmadan, sessiz ve derinden ;)
0
Tarık
Bana kalırsa korsan yazılım kullanmak sadece insanların o yazılıma olan bağımlılığını artırıyor. Bugün kim indirecek bir 115mb lık debian net-install cd sini, gider cd ci abisinden alır winxp sini vistasını takar oyununu oynar, fotoşopunu neyim çalıştırır.

Bir önemli hususta bilgisayar oyunlarıdır, bu oyunlar büyük çoğunlukla (%99) windows için geliştirildiğinden linux sahibi çoğu insan windows uda kuruyor bu işler için. Halbuki çok ucuza(ekran kartı fiyatına) oyun konsolları var ve vaad ettikleri tüm oyunları tv penceresinden canavar gibi oynatırlar. Ama o zamanda donanım sektörü nasıl işleyecek :) O gerçek zamanlı devasa işler yapan kozmik ekran kartları kimlere satılacak.

Tabii bütün bunlar ve burda aklımıza gelmeyen bir çok nokta birleşiyor kocaman bir bütünü ortaya koyuyorlar. Microsoft, gerçekten tecrübeli insanlarla kayda değer yazılımlar geliştirmesinin dışında çok büyükte bir psikolojik idare sisteminide içeriyor. Her yapılan iş belli bir beyin takımından çıkıyor ve yapılan işlerin vadesi gerçekten çok uzun. Her iş birbiriyle bağlantılı, kopukluk gibi gözüken yerler farklı şeylerle dolduruluyor.

Başlangıçtaki ortaklıkları zamanında yardım aldığı dev donanım üreticilerinin, şu anda windows uyumlu pc üretmeye çalışmasıda gayet farklı bir boyut ortaya koyuyor. Ne dersek diyelim her atılan adım, ilerisi için birşeyleri tamamlıyor. İyi bir bilgisayar programcısının(bill) yapacağı hareket bu olmalıydı zaten. Aslında programcı zekasının iş dünyasına yansıması diyebiliriz...

0
Evil_Empire
Bir yerde mecbur kalacaklar kullanmaya zamanla bi sürü yazılım-donanım üreticisi windows xp desteğini çekecek(!).
0
mbayer
Bana göre artık vista yada linux'da kullanmak çok şey farkettirmiyor önemli olan web teknolojileri. Ne bileyim Firefox diyelim. Nasılsa bütün platformlarda aynı çalışıyor. Pencerenin arkasındaki artık çok ilgilendirmiyor, heyecan bile vermiyor. :)
0
DeFCoN
Microsoftan burs alan bir Türk arkadaşımdan öğrendiğim kadarı ile aslında korsana dur diyecek kesin çözümün microsoftun elinde olduğu... ve ama tekelcilik yüzünden tam olarak uygulanamadığı konusunda bilgi aldım.Vista konusunda ise son kullanıcıyı cezbeden görseller ile sunulduğu için çazib gözüküyor ama asıl soru şu işletim sisteminin amacı ne? Pc yi çalıştırmakmı?Yoksa yormakmı?
0
progress2019
Burada yazdığına göre, Vista'nın korsanı haraç mezat satılıyor vr MS Türkiye yapılan şikayetleri dikkate almıyormuş! Neden acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı!

meddah

Microsoft laboratuarlarında, uzun süre kapalı kapılar ardında .NET platformunda geliştirilen yeni nesil işletim sistemi Singularity nihayet kaynak kodunu akademik çalışmalar için açtı.

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.