Anti-virus gerektirmeyeceği bile yazıldı ama KORSAN'ı engellenemedi!

0
darkhunter
MS'in 4 yıldır beklenen işletim sistemi Vista, kimilerine göre anti-virus yazılımlarına bile ihtiyaç duymadan çalıştırılabilir durumda... Yukarıdaki bağlantıda ne yazdığını anlayabilmek için aptal olmak gerekmekle birlikte, AI yetenekleriyle donatılmış yeni sistem (Mesela: "Live dışında bir siteye girdiğiniz tespit edildi! Emin misiniz?"), bu başarıya rağmen P2P ağlarında serbest salınıma geçmiş durumda...
Korsan Vista'lar için MS uyarıyor: "Birçok yeni özelliği desteklemeyecek"®

Anlaşılan çıkış tarihi, 30 Ocak olarak belirlenen MS Vista için, Autopatcher XP benzeri birşeyler yazılmasına ramak kaldı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce MS bu sefer korsan kullanımı önleyebilecek mi?

Görüşler

0
onurakdemir
Umarım önler ve linux kullanımı artar:)
0
Chriseba
korsanı engellemeli tabiki de. netice de çoğu kişi tezgahlardan korsan cd alıyor ve geneli de oldukça kötü amaçlı projelere akan kaynaklardan.

korsandan önce, insanların bir işletim sistemi için bu kadar kazık yememesini öğrenmesi lazım.
0
FZ
Samimi olarak merak ettiğim şey şu, ofisimde MS Windows kullanıyorum kişisel bilgisayarımda, neden kalkıp Vista yükleyeyim? Yani Win2K ya da Win XP ile yapamadığım ne var ki Vista ile ilgileneyim. Açıkçası Vista etrafındaki bu heyecanı bir türlü çözemedim ve kendimi dinozor gibi hissediyorum :) Mevcut sistemler günlük işlerimi fazlası ile görüyor, birkaç sene sonrasını bilemem de bu aralar Vista'nın V'sine dahi dönüp bakmak için en ufak bir merakım ya da hevesim yok.
0
anonim
bende ayni dusunuyorum. Acikcasi Vista, bir programin yeni versiyonunun yuklendiginde verecegi(ve benimde alabilecegim) heyecani bana vermiyor. Kesinlikle merak etmiyorum ve cok cok cok zorunda kalmadikca XP yerine kurmayi dusunmuyorum. IEnin yeni versiyonunu bir arkadasimin gazina gelip yukledim. Calistigim sirketin internet mail portaliyla calismadi. E devaminda geri versiyonuna geri dondum.

Yeni, yamalanip toparlanmamis bir isletim sistemine(bu her yeni yayinlanan MS isletim sistemi icin gecerli, tarih-tekerrur olayi) gecip de basit bir browserinda bile yasanan uyumsuzluk, guvenlik problemlerini isletim sistemi seviyesinde hele hele hic yasamak istemiyorum.
0
darkhunter
Korsan kullanımı engelleme konusunun, MS için sadece bir başarısızlıktan ibaret olduğuna inanmıyorum açıkçası. Bence bu stratejik bir seçim de içeriyor. Öyle ki kullanıcı Windows alışkanlığı ediniyor. Ve bir şekilde bu alışkanlık daha sonrasında kendisi için ya da çalıştığı kurumun kendisi için aldığı bir lisansla MS'e dönüyor. Kati bir engellemeden ziyade, yenilikleri alamamanın anlamı bu olsa gerek... Kullanıcı kaybetmeden, kontrolü elden bırakmadan, sessiz ve derinden ;)
0
Tarık
Bana kalırsa korsan yazılım kullanmak sadece insanların o yazılıma olan bağımlılığını artırıyor. Bugün kim indirecek bir 115mb lık debian net-install cd sini, gider cd ci abisinden alır winxp sini vistasını takar oyununu oynar, fotoşopunu neyim çalıştırır.

Bir önemli hususta bilgisayar oyunlarıdır, bu oyunlar büyük çoğunlukla (%99) windows için geliştirildiğinden linux sahibi çoğu insan windows uda kuruyor bu işler için. Halbuki çok ucuza(ekran kartı fiyatına) oyun konsolları var ve vaad ettikleri tüm oyunları tv penceresinden canavar gibi oynatırlar. Ama o zamanda donanım sektörü nasıl işleyecek :) O gerçek zamanlı devasa işler yapan kozmik ekran kartları kimlere satılacak.

Tabii bütün bunlar ve burda aklımıza gelmeyen bir çok nokta birleşiyor kocaman bir bütünü ortaya koyuyorlar. Microsoft, gerçekten tecrübeli insanlarla kayda değer yazılımlar geliştirmesinin dışında çok büyükte bir psikolojik idare sisteminide içeriyor. Her yapılan iş belli bir beyin takımından çıkıyor ve yapılan işlerin vadesi gerçekten çok uzun. Her iş birbiriyle bağlantılı, kopukluk gibi gözüken yerler farklı şeylerle dolduruluyor.

Başlangıçtaki ortaklıkları zamanında yardım aldığı dev donanım üreticilerinin, şu anda windows uyumlu pc üretmeye çalışmasıda gayet farklı bir boyut ortaya koyuyor. Ne dersek diyelim her atılan adım, ilerisi için birşeyleri tamamlıyor. İyi bir bilgisayar programcısının(bill) yapacağı hareket bu olmalıydı zaten. Aslında programcı zekasının iş dünyasına yansıması diyebiliriz...

0
Evil_Empire
Bir yerde mecbur kalacaklar kullanmaya zamanla bi sürü yazılım-donanım üreticisi windows xp desteğini çekecek(!).
0
mbayer
Bana göre artık vista yada linux'da kullanmak çok şey farkettirmiyor önemli olan web teknolojileri. Ne bileyim Firefox diyelim. Nasılsa bütün platformlarda aynı çalışıyor. Pencerenin arkasındaki artık çok ilgilendirmiyor, heyecan bile vermiyor. :)
0
DeFCoN
Microsoftan burs alan bir Türk arkadaşımdan öğrendiğim kadarı ile aslında korsana dur diyecek kesin çözümün microsoftun elinde olduğu... ve ama tekelcilik yüzünden tam olarak uygulanamadığı konusunda bilgi aldım.Vista konusunda ise son kullanıcıyı cezbeden görseller ile sunulduğu için çazib gözüküyor ama asıl soru şu işletim sisteminin amacı ne? Pc yi çalıştırmakmı?Yoksa yormakmı?
0
progress2019
Burada yazdığına göre, Vista'nın korsanı haraç mezat satılıyor vr MS Türkiye yapılan şikayetleri dikkate almıyormuş! Neden acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından:

Windows 2000 Güvenlik Listesi

conan

Bu linkte windows 2000 install edildikten sonra yapılması gerekenleri anlatan çok güzel bir güvenlik listesi var. Elinizin altında birçok Windows 2000 server varsa bu listeden yararlanmak kötü kabuslarınıza biraz olsun son verebilir.

Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

conan

.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.