MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

0
FZ
Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Görüşler

0
yalcink01
ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı tahmin bile edemezsiniz, yıkıldım vallah :P
0
murat09
Efsane NC F4 tuşunu (veya MC ile edit) geçmişte sık kullananlardan biri olarak, o da bir şeymi, ben bunu belki onyüzbin milyon yıl önce bulmuştum diyorum ve ben neden hala bu "açığı" bulan kişi kadar maaş alamıyorum diye düşünceye dalıyorum...
0
FZ
1. öneri: Bulduğun bu tür açıkları, o adam gibi uluslararası güvenlik sitelerine yolla.

2. öneri: Eğer 1. önerinin sonucu olarak bu alanda tanınmaya başlarsan burada ya da dışarıda iş aramaya başla.

3. öneri: Sanayi sektöründe somut bir verimlilik artışı istatistiklerle tespit edilmişken asgari ücretin birazcık artırılmasına dahi ``öldük, bittik, batıyoruz, vatan elden gidiyor!´´ yaygaraları ile tepki veren işadamlarının bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. Burayı daha yaşanılır ve adil bir ülke kılmak için elinden ne geliyorsa yap (belki sen aynı maaşı alırsın da hani yani bir ihtimal çocuğun ya da torunun daha rahat koşullarda yaşayabilir).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS´in IE için yayınladığı yama çalışmıyor

julyano

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre Internet Explorer´daki bir açığı kapatmak için Microsoft´un yayınladığı yama çalışmıyor.

"Nesne tipi" açığı eEye Digital tarafından 4 ay önce bulunan ve duyurulan açık için yamayı Microsoft 20 Ağustos tarihinde yayınlamış 28 Ağustos tarihinde ise hata yaptıklarını açıklayıp bir defa daha yayınlamıştı. Fakat güvenlik uzmanlarına göre Microsoft'un yayınladığı yamaların hiçbiri çalışmıyor.

Skype kaynak kodu lazım mıydı?

coskung

Microsoft firması 8.5 Milyar Dolar bayılıp Skype'ı ebay'den satın aldıktan sonra, hükümetin istediği özellikleri (back door) ekleyelim derken, uygulamanın kaynak kodlarını çaldırdı. Kaynak

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download