MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

0
FZ
Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Görüşler

0
yalcink01
ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı tahmin bile edemezsiniz, yıkıldım vallah :P
0
murat09
Efsane NC F4 tuşunu (veya MC ile edit) geçmişte sık kullananlardan biri olarak, o da bir şeymi, ben bunu belki onyüzbin milyon yıl önce bulmuştum diyorum ve ben neden hala bu "açığı" bulan kişi kadar maaş alamıyorum diye düşünceye dalıyorum...
0
FZ
1. öneri: Bulduğun bu tür açıkları, o adam gibi uluslararası güvenlik sitelerine yolla.

2. öneri: Eğer 1. önerinin sonucu olarak bu alanda tanınmaya başlarsan burada ya da dışarıda iş aramaya başla.

3. öneri: Sanayi sektöründe somut bir verimlilik artışı istatistiklerle tespit edilmişken asgari ücretin birazcık artırılmasına dahi ``öldük, bittik, batıyoruz, vatan elden gidiyor!´´ yaygaraları ile tepki veren işadamlarının bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz. Burayı daha yaşanılır ve adil bir ülke kılmak için elinden ne geliyorsa yap (belki sen aynı maaşı alırsın da hani yani bir ihtimal çocuğun ya da torunun daha rahat koşullarda yaşayabilir).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.