Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

0
larweda
Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Görüşler

0
anonim
Aslında bu konu tartışılabilir. esasında "Open Source" hareketi ile "GNU/GPL" hareketini ayırmak lazım. Open Source'a bakışta GNU ekibinin de bazı soru işaretleri var. Örneğin GNU'nun babalarından Richard Stallman, Open Source hareketinin GNU`dan farklı olduğunu ve gelecekte birtakım problem doğuracağı görüşünde.

Stallman GNU felsefesinin koyu taraftarlarından biri olmasına rağmen böyle bir serzenişte bulunmuşsa biraz oturup düşünmek lazım. Bazı arkadaşların "open source" felsefesine kendilerini fazlaca kaptırıp hayatlarını da "open source" yaşamaya yöneldikleri rastlanmayan bir durum değil. Örneğin Türkiye'de de dengeyi kuramamış bir kesim Linux`çu var ve her türlü şirketleşmenin karşısındalar. Bu konu oldukça uzun ve başka bir yazının içeriği olacak kadar detaylı olduğu için burada kesiyorum, ama son diyeceğim "Open Source" olsun da taştan olsun demeden önce bir kez daha düşünmek ve olayı bilgisayar camiasıyla sınırlı tutmak gerekiyor.
0
anonim
yoruma saygı duyarım; onlardan da benim yorumuma saygı beklerim. Bence Microsoft ürünleri uyuşturucu; uyuşturucudan kurtulmak için Linux ilaç olarak kullanılabilir. Ben denedim, gelişmeler olumlu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

anonim

Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $