Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

0
larweda
Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Görüşler

0
anonim
Aslında bu konu tartışılabilir. esasında "Open Source" hareketi ile "GNU/GPL" hareketini ayırmak lazım. Open Source'a bakışta GNU ekibinin de bazı soru işaretleri var. Örneğin GNU'nun babalarından Richard Stallman, Open Source hareketinin GNU`dan farklı olduğunu ve gelecekte birtakım problem doğuracağı görüşünde.

Stallman GNU felsefesinin koyu taraftarlarından biri olmasına rağmen böyle bir serzenişte bulunmuşsa biraz oturup düşünmek lazım. Bazı arkadaşların "open source" felsefesine kendilerini fazlaca kaptırıp hayatlarını da "open source" yaşamaya yöneldikleri rastlanmayan bir durum değil. Örneğin Türkiye'de de dengeyi kuramamış bir kesim Linux`çu var ve her türlü şirketleşmenin karşısındalar. Bu konu oldukça uzun ve başka bir yazının içeriği olacak kadar detaylı olduğu için burada kesiyorum, ama son diyeceğim "Open Source" olsun da taştan olsun demeden önce bir kez daha düşünmek ve olayı bilgisayar camiasıyla sınırlı tutmak gerekiyor.
0
anonim
yoruma saygı duyarım; onlardan da benim yorumuma saygı beklerim. Bence Microsoft ürünleri uyuşturucu; uyuşturucudan kurtulmak için Linux ilaç olarak kullanılabilir. Ben denedim, gelişmeler olumlu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Wireless avlamanın yararları: Özgür Knoppix Kitabı

sundance

New Jersey'de jetlagi atlatmak için 26 saatten sonra uyuyup uyandığımda (laptopı açtığım ana denk geliyor bu) yarısından fazlası açık 37 tane kablosuz ağ buldum. Tesadüf o ki ;) en yakını FreeLinuxCd.org'un ağıydı, hemen daldım.

Eşe dosta mailları attıktan sonra, bir de uzun süredir bakamadığım freelinuxcd.org'a bir göz atayım dedim veee hayırsız FM takipçilerinden Conan'ın Knowing Knoppix isimli özgür knoppix kitabından bahsettiğini gördüm. Bu vesileyle OpenOffice formatında yazılmış bu kitabı sizlerle paylaşayım istedim.

Kim demiş war driving anca bela getirir diye. Neyse wlan'ın sahibi (Oktay) içerde hala uyuyor, o kalkmadan kaçsam iyi olur ;)

GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

Phaedrus

Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...