Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

0
larweda
Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Görüşler

0
anonim
Aslında bu konu tartışılabilir. esasında "Open Source" hareketi ile "GNU/GPL" hareketini ayırmak lazım. Open Source'a bakışta GNU ekibinin de bazı soru işaretleri var. Örneğin GNU'nun babalarından Richard Stallman, Open Source hareketinin GNU`dan farklı olduğunu ve gelecekte birtakım problem doğuracağı görüşünde.

Stallman GNU felsefesinin koyu taraftarlarından biri olmasına rağmen böyle bir serzenişte bulunmuşsa biraz oturup düşünmek lazım. Bazı arkadaşların "open source" felsefesine kendilerini fazlaca kaptırıp hayatlarını da "open source" yaşamaya yöneldikleri rastlanmayan bir durum değil. Örneğin Türkiye'de de dengeyi kuramamış bir kesim Linux`çu var ve her türlü şirketleşmenin karşısındalar. Bu konu oldukça uzun ve başka bir yazının içeriği olacak kadar detaylı olduğu için burada kesiyorum, ama son diyeceğim "Open Source" olsun da taştan olsun demeden önce bir kez daha düşünmek ve olayı bilgisayar camiasıyla sınırlı tutmak gerekiyor.
0
anonim
yoruma saygı duyarım; onlardan da benim yorumuma saygı beklerim. Bence Microsoft ürünleri uyuşturucu; uyuşturucudan kurtulmak için Linux ilaç olarak kullanılabilir. Ben denedim, gelişmeler olumlu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.

OpenSUSE.org Yayında

vst

Daha önceden duyurduğumuz bir haberde Novell'in Suse'nin tüm kaynaklarını açacağını iletmiştik. Bugün Suse haber postalarında http://www.opensuse.org sitesinin yayına girdiği duyuruldu. Son sürümü indirebilirsiniz ve Bugzilla ile hata raporlarınızı iletebilirsiniz.