Vector Linux 2.5 Beta hazır...

0
m1a2
"Well boys and girls the long awaited Vector Linux 2.5 release is just around the corner."
Vector Linux`un beta sürümü böyle duyuruldu.

Final sürüm 2-3 hafta sonra hazır olacak. Bilmeyenler veya bakmaya üşenenler için tanıtalım...
Vector Linux tam kurulumda -versiyon 1.8 itibarıyla- sadece 250 MB yer kaplayan, sistem kaynaklarını fazla zorlamayan (16 MB bellek minimum) Slackware tabanlı, hafif ve neşeli bir Linux distro`su oluyor. Doğrudan net`ten indirebileceğiniz 90 MB civarı bir `veclinux.bz2`in yanısıra ISO`su da temin edilebilir.
CD versiyonda KDE ve GNOME azmanları seçenek olarak sunulmakla beraber ön tanımlı pakette XFCE ve ICEWM pencere yöneticileriyle beraber geliyor --Blackbox veya WindowMaker`u niye seçmemişler, onu bilemiycem :(
386 ve Pentium sınıfı işlemciler için iki farklı binary mevcut. `2.5` ile gelen yeniliklere fazla değinilmemiş, fakat `one shot download` yaklaşımını destekleyici bir paket düzenlemesine gidilmiş ve bence çok iyi de olmuş. Geliştiriciler için networking + console, XFree-3.3.6 GUI ve XFree-4.2 GUI olmak üzere 3 tip sürümden bahsediliyor haberde. Hadi bakalım emektar makinalarınızı sevindirin, `Fazlamesai Linux` çıkıncaya kadar idareten ;)

Görüşler

0
conan
FazlaMesai Linux`teki son durum nedir? Herhangi bir calisma var mi?
0
sundance
Valla ben uzun süredir 2.0 kullanıyorum, canavar gibi çalışıyor Blackbox`la. 2.5`i de diğer makinama indirdim ama ET4000 ISA grafik kartımı konfigüre edemediğimden X`siz çalışıyorum.

2.x serisi 1.8`den açık ara farklı. Dört dörtlük demek abartmak olmaz herkese tavsiye ederim.
0
anonim
Ice WM gayet hizli stabil ve kullanisli ustelik dusuk profilli bir pencere yoneticisi denemeyenlere tavsiye ederim. En basitinden su basit dnemeyi yapabilirsiniz: Genelde zaten sistemde (Slackware, Mandrake?) yuklu olarak gelir. Gnome preferences altindan window manager bolumune gelin. Standart olarak Sawfish secilidir. Onun yerine (Yuklu ise) Ice WM'yi secin ve try'a basin. Menuleri tiklarken pencereleri tasirken falan Gnome'un rahatsiz edici yavasliginin kayboldugunu gozlerinizle gorebilirisiniz. Ustelik ekranin altindaki Gnome'un cubugunu sola oka basarak gizlerseniz Ice'in menusune ulasabilir ve pencere gorunumunu etkileyecek keyfinize gore bir tema secebilirsiniz. Denemeniz tavsiye olunur. Iyi gunler..
0
sundance
Valla bir buçuk ay kadar IceWM kullandım, gerçekten fena değil, fakat çok Windos vari :) Blackbox çok daha iyi, yeni denemeye başladığım Fluxbox çok çok daha iyi. Memory footprint olarak da ICEWmin bile dörtte beşte biri kadar yer tutuyor. Blackbox`ın strip edilmiş binarysi 40K civarında.
0
anonim
Elbette minimalizm konusunda BB ile yarisamaz. Fakat Ice in artilari var. Mesela hem Gnome hem de KDE destegi var. Ayrica windows variligi bazi yonlerden avantajli. Mesela bizim bolumun bilgisayar Lab'inda Linux'a gecseydik bu yuzden Ice i sececektim pencere yoneticisi olarak (hafiza yetersizligi yuzunden KDE veya Gnome olasilik disiydi). Yine de benim pencere yoneticisi secimim de Ice degil. Fakat tanimak bilmek lazim cunku bunu hakediyor. Ayrica yine bu Windows variligi eminim bazilarinin hosuna da gidecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsrail Hükümetinden Linux ile İlgili Yasa

FZ

Önerilen Yasa Tasarısı Hükümet Kurumlarında Sadece Açık Kodlu Yazılımın Kullanılmasını Zorunlu Kılıyor

Şili, Arjantin, Almanya, Avustralya, Çin, Peru, Kanada, Fransa, İtalya ve şimdi de İsrail...

Pek çok medya kaynağına göre yeni bir yasa taslağı açık kodlu kaynak kullanımını devlet dairelerinde zorunlu kılmayı planlıyor.

Chip Özel Sayısı: Red Hat 9.0 Beta!

anonim

Chip Dergisi bu ay çıkarttığı özel sayısında, Red Hat 9.0 Beta'yı veriyor.

Gazete bayilerinde 9,5 milyona satılmakta olan bu sayıda neden 9.0'ın kendisini değil de Betasının verildiği, dahası bunun neden derginin hiçbir yerinde belirtilmeyip, ancak kuruluma başlayınca görülebildiği bir soru işareti.

Bir başka soru işareti de, 'Dünyada ilk defa bir dergi RedHat 9.0'ı çıkar çıkmaz veriyor'ifadesinde. Bilindiği üzere RedHat firması ismin imtiyaz sahibi ve ondan izin alınmadan RedHat adı altında bu dağıtımın dağıtılması kesinlikle yasak. Peki Chip bu işi nasıl yaptı ?
Az önce aldığımız bir habere göre Vogel, Chip Özel Sayısını piyasadan çekmek için harekete geçmiş! Şu anda derginin dağıtılmış sayıları bayilerden toplanıyor!

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Pratix Linux

anonim

Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle:

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)