Vector Linux 2.5 Beta hazır...

0
m1a2
"Well boys and girls the long awaited Vector Linux 2.5 release is just around the corner."
Vector Linux`un beta sürümü böyle duyuruldu.

Final sürüm 2-3 hafta sonra hazır olacak. Bilmeyenler veya bakmaya üşenenler için tanıtalım...
Vector Linux tam kurulumda -versiyon 1.8 itibarıyla- sadece 250 MB yer kaplayan, sistem kaynaklarını fazla zorlamayan (16 MB bellek minimum) Slackware tabanlı, hafif ve neşeli bir Linux distro`su oluyor. Doğrudan net`ten indirebileceğiniz 90 MB civarı bir `veclinux.bz2`in yanısıra ISO`su da temin edilebilir.
CD versiyonda KDE ve GNOME azmanları seçenek olarak sunulmakla beraber ön tanımlı pakette XFCE ve ICEWM pencere yöneticileriyle beraber geliyor --Blackbox veya WindowMaker`u niye seçmemişler, onu bilemiycem :(
386 ve Pentium sınıfı işlemciler için iki farklı binary mevcut. `2.5` ile gelen yeniliklere fazla değinilmemiş, fakat `one shot download` yaklaşımını destekleyici bir paket düzenlemesine gidilmiş ve bence çok iyi de olmuş. Geliştiriciler için networking + console, XFree-3.3.6 GUI ve XFree-4.2 GUI olmak üzere 3 tip sürümden bahsediliyor haberde. Hadi bakalım emektar makinalarınızı sevindirin, `Fazlamesai Linux` çıkıncaya kadar idareten ;)

Görüşler

0
conan
FazlaMesai Linux`teki son durum nedir? Herhangi bir calisma var mi?
0
sundance
Valla ben uzun süredir 2.0 kullanıyorum, canavar gibi çalışıyor Blackbox`la. 2.5`i de diğer makinama indirdim ama ET4000 ISA grafik kartımı konfigüre edemediğimden X`siz çalışıyorum.

2.x serisi 1.8`den açık ara farklı. Dört dörtlük demek abartmak olmaz herkese tavsiye ederim.
0
anonim
Ice WM gayet hizli stabil ve kullanisli ustelik dusuk profilli bir pencere yoneticisi denemeyenlere tavsiye ederim. En basitinden su basit dnemeyi yapabilirsiniz: Genelde zaten sistemde (Slackware, Mandrake?) yuklu olarak gelir. Gnome preferences altindan window manager bolumune gelin. Standart olarak Sawfish secilidir. Onun yerine (Yuklu ise) Ice WM'yi secin ve try'a basin. Menuleri tiklarken pencereleri tasirken falan Gnome'un rahatsiz edici yavasliginin kayboldugunu gozlerinizle gorebilirisiniz. Ustelik ekranin altindaki Gnome'un cubugunu sola oka basarak gizlerseniz Ice'in menusune ulasabilir ve pencere gorunumunu etkileyecek keyfinize gore bir tema secebilirsiniz. Denemeniz tavsiye olunur. Iyi gunler..
0
sundance
Valla bir buçuk ay kadar IceWM kullandım, gerçekten fena değil, fakat çok Windos vari :) Blackbox çok daha iyi, yeni denemeye başladığım Fluxbox çok çok daha iyi. Memory footprint olarak da ICEWmin bile dörtte beşte biri kadar yer tutuyor. Blackbox`ın strip edilmiş binarysi 40K civarında.
0
anonim
Elbette minimalizm konusunda BB ile yarisamaz. Fakat Ice in artilari var. Mesela hem Gnome hem de KDE destegi var. Ayrica windows variligi bazi yonlerden avantajli. Mesela bizim bolumun bilgisayar Lab'inda Linux'a gecseydik bu yuzden Ice i sececektim pencere yoneticisi olarak (hafiza yetersizligi yuzunden KDE veya Gnome olasilik disiydi). Yine de benim pencere yoneticisi secimim de Ice degil. Fakat tanimak bilmek lazim cunku bunu hakediyor. Ayrica yine bu Windows variligi eminim bazilarinin hosuna da gidecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

OSDir.com Ekran Görüntüsü Turları şimdi Türkçe

anonim

OSDir Ekran Görüntüsü Turları'nın Türkçe çevirilerinin hazır olduğunu bildirmekten gurur duyarız. Bu sayfayı yer imlerinize ekleyin ve dünyaya açılın! İyi eğlenceler!

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

Linux yerçekiminden kurtulunca...

conan

/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)