Çekirdekten Haber Var

0
anonim
Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

İlgili Yazılar

GNU/Linux ve BSOD

zekeriya_akyildiz

Microsoft'a gün doğdu, daha geçen gün ve daha önceleri hep göçmüş olan MS Windows sistemlerinin resimlerini yayınlarken. Microsoft düşkünü arkadaşlar durumu açıklamaya çalışırken falan ortalık karışmış yüzlerce entry alt alta gelmişti. Şimdi BSOD sırası GNU/Linux' ta (disk hatası gerçi ama olsun):

http://www.flickr.com/photos/milliped/116393699/

Evcimen Linux´çular yaşadı: Mandrake 8.0 çıktı!

sidar

Yeni Mandrake 8.0, KDE 2.4.3 Linux Kernel çekirdeğini kullanıyor ve KDE 2.1.1, GNOME 1.4, Nautilus 1.0, Evolution 0.9, XFree86 =4.0.3, RPM 4.0 gibi yeni sürüm ve yeni özelliklerle geliyor. Mandrake 8.0'e geçmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ftp.php3

Gaim 2 Yolda

cbc

Sık kullandığım yazılımlardan biri olan Gaim'in 2.0 versiyonu bir süredir CVS üzerinden erişilebilir durumda. Beta sürümünü beklemeden denemek, izlenimlerimi ve ilk gözüme çarpan yeteneklerini paylaşmak, çok fazla teknik detaya kaçmadan nasıl deneyebileceğinizden bahsetmek istiyorum.

Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

FZ

Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.

FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

sundance

FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha