PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

İlgili Yazılar

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.

14,000 PC Windows'dan LİNUX'a Geçiyor

malkocoglu

Münih belediyesi, Windows'dan vazgeçip, 14,000 makinasına Linux yükleyecek. Bu olay, masaüstü ortamda Linux'un yerini ispatlayan önemli bir gelişme.

http://www.desktoplinux.com/news/NS3199247984.html

AMD (ATI) Sonunda GNU/Linux İle İyi Geçinmeye Karar Verdi

Betelgeuse

http://planet.ubuntu.com/ sitesindeki blog yazarlarından öğrendiğime göre ATI chipsetli grafik kartları için GNU/Linux uyumlu ve açık kaynak kodlu sürücüler çıkarılması için sonunda bir adım atılmış. GNU/Linux işletim sisteminde ATI chipsetli grafik kartlarından düzgün verim alabilmek için ATI'nin yayınladığı ama kodları kapalı olan sürücü bir çok sorun çıkarıyordu.

Tek Disketlik muLinuX

denizlilikaan

Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk

Vector 3.0 çıktı

anonim

DistroWatch'un haberine göre Vector Linux 3.0 versiyonu cikti. Bu versiyonda önemli yenilikler var. Tamamen Slackware tabanlı hale getirilen dağıtımda ayrıca Slackware'in paket araçları pkgtools da bulunuyor. Bu sayede Slackware için olan her paketi (ve update'leri) yükleyebilirsiniz. Ayrica LSB uyumlu ve versiyon 2.5'a göre sadece 20MB daha büyük !