Arch Linux 0.5 İncelemesi

0
anonim
Arch Linux kendisi gibi fazla bilinmeyen Crux linux üzerine kurulu bir dağıtım. En büyük özelliği BSD ve Gentoo tarzı ports sistemine sahip olması bu da yazılım kurmayı fazlasıyla kolay hale getiriyor. Arch´ın farkı kaynak tabanlı değil binary bir dağıtım olması bu da Gentoo ya oranla daha hızlı kurulum anlamına geliyor.
Bu yazıda daha önceki incelemelerden biraz daha ileri gidip Arch´ın kurulumu ve konfigürasyonu hakkında da bazı ipuçları vereceğim. Arch Linux basit ve kolay olmayı hedefliyor tabii bu kelimelerden Slackware tarzı bir basitlik ve kolaylık anlaşılmalı. Arch´ta grafik araçlar vs. bulunmuyor. Ancak usta ve orta düzey kullanıcılar için Mandrake vs.den daha basit bir yapısı olduğu kesin. Arch´ta linux dokümanları vs. de yok dağıtımın yaratıcısı Judd Vinet bunların gereksiz olduğunu yardıma ihtiyaç olduğunda bunun internetten elde edildiğini belirtiyor. Judd, Arch´ı "siz istemedikçe gereksiz hiçbir şey yüklemeyen" dağıtım olarak tanımlıyor.

Archlinux özellikle Gentoo´nun uzun kurulumundan sıkılmış kullanıcılarına hitab ediyor sanırım. Yeni başlayan kullanıcılar için kesinlikle değil. Eğer yeni başlıyor ancak biraz sert bir dağıtım ile Linux´u öğrenmek istiyorsanız gitmeniz gereken yer Slackware. Okuduğum birçok incelemye göre Arch gelecekte Gentoo gibi ani bir patlama yapabilecek potansiyele sahip. Eğer bazı ufak aksaklıklar düzeltilir ve Gentoo nunki kadar kapsamlı bir dokümantasyon hazırlanırsa neden olmasın?

İncelemenin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

LINUXnet Dergisini Bulamayanlar Linux34.com´dan Sipariş Verebilir

anonim

Türkiye'nin ilk ve tek Linux Dergisi LinuxNET'i bulamayanlar Linux34.Com adresinden temin edebilir.

Hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Dergimize sahip çıkalım.

http://www.linux34.com/linuxnet/ adresinden geniş bilgi alabilirsiniz.

Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

anonim

Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Linux yüklü dizüstü!

velista

Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...