Linux Eğitimleri ve Sertifikasyon Sınavı, Aralık Dönemi

0
OSEC
İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlenen Linux eğitimleri Aralık Dönemi, 6 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Kayıtlar devam ediyor. Program hakkında detaylı bilgi almak için open.bilgi.edu.tr adresini ziyaret edebilir, kayıt için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Eğitime ihtiyacım yok ama bilgimi belgelemek iyi olur diyorsanız 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak Linux Sertifikasyon sınavına katılabilirsiniz.
Sınav yeri: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü
Tarihi: 20 Aralık 2003 Cumartesi
Ücret: 90 Milyon TL.

Kayıt için 0212 3115188 - 89 numaralı telefonları arayabilir ya da mail atabilirsiniz.

Sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresine bakabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Haberci Güvercinler Üzerinden IP Erişimi

anonim

Olay 2001 yılında geçiyor ama yeni haberim oldu. 1 Nisan 1990'da yayınlanan haberci güvercinler üzerinden IP erişim RFC belgesi (Carrier Piegon Internet, CPIP) temel alınarak Linux üzerinde gerçekleştirilmiş. Ortalama ping süreleri başlangıç için ümit verici :)

Seminer - Topluluk Süreçleri ve Pardus

anonim

Özgürlükİçin topluluğu adına yarın saat:15:00'da Hakan HAMURCU'yu ağırlayacak olan YTÜLinux, sevgili Hakan ile Pardus / Özgürlükİçin topluluk süreçlerini konuşacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi C Blok Konferans Salonu'nda yapılacak bu seminere dışarıdan katılım serbest olup, etkinlik gelen herkesi ağırlayacak geniş bir salonda düzenlenecektir. Bu arada YTÜLinux grubundan bahsetmeden olmayacak...

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)

WOOM: Window Object-Orientated Maker veya Windowmaker`in geleceği

m1a2

Gnustep cephesinde son aylarda yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında Gnustep-base ve Gnustep-gui`nin üstüste duyurulan yeni sürümlerinden sonra ortaya çıkan önemli bir gelişmeyi gözden kaçırmışız. Windowmaker`in şef programcısı Alfredo Kojima`nın öncülüğünde bir grup, Gnustep-base ve Gnustep-gui library`lerinin kıvama geldiğini düşünmüş olacaklar ki 14 Ocak`ta Windowmaker`ın geleceğini de belirleyecek `WOOM: Window Object-Orientated Maker` projesine start verdiler. İşte oldukça ilginç bulduğum duyuru. Kojima, `Windowmaker`in yeterince popüler hale geldiğini ve artık projeyi ölçeklendirme (yani Gnustep`le birleştirme) zamanının geldiğini belirttikten sonra şöyle konuşmuş: (küçük değişikliklerle)