Bilimadamları Sony Playstation 2 Kullanıyor!

0
FZ
Ama oyun oynamak için değil çok karmaşık vektörel ve matris hesaplamalarını kısa sürede yapabilmek için. ABD´deki Ulusal Süperbilgiişlem Uygulamaları Merkezi´ndeki (NCSA - National Center for Supercomputing Applications) araştırmacılar çok hızlı hesap yapabilmek için Sony Playstation 2 bilgisayarlarının hesaplama gücünü GNU/Linux işletim sistemi ile birleştirdiler.

Linux işletim sistemi ile kurulan ve 70 adet Sony PS2 bilgisayardan oluşan bu küme bilgisayar sistemi (cluster) yüksek yoğunlukta hesaplama gerektiren uygulamaların programlanması için kullanılıyor.

İlgili Yazılar

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Linux for Playstation 2!!!

larweda

Sony, oyun konsolu Playstation 2`nin için uzun süredir beklenen Linux işletim sistemli paketini ilk sürümününü duyurdu.

Maalesef sadece Japon pazarı için...

Linux yüklü dizüstü!

velista

Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.