Mandrake, Conectiva'yı Aldı

0
anonim
Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.
Masaüstünde önemli bir yere sahip olan Mandrake Linux, firma olarak kendisini geçen yıllardan daha iyi bir konuma getirmiş olacak ki kendisine yeni ufuklar açacağını düşündüğü bir hamle yaparak Brezilyalı Conectiva'yla birleşti. Böylece GNU/Linux konusunda ortaya bir dünya devi çıkmış oldu. Her ne kadar toplam çalışan sayısı düşünüldüğünde bu tanım sorgulanabilir görülse de, yeni şirketin hitap ettiği pazar oranı ve ülkeler, özellikle de doğal ve kusursuza yakın destek sağlayacağı işletim sistemi dilleri hesaba katıldığında işin ciddiyeti ortaya çıkıyor.

Firmalardan Mandrake masaüstünde dünya çapında liderliğe oynarken, Conectiva Güney Amerika'da ciddi bir kullanım oranında ve ATM uygulamalarından hükumetlere kadar geniş bir alanda müşteri portföyüne sahip bir firma.

Mandrake'nin basın açıklamasına bu adresten ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
conan
Yani Mandrake ne zaman finansal olarak belini dogrulttu da gitti baska bir distroyu satin aldi? Iki yil once batiyoruz diye feryat figan bagiriyorlardi. Umarim bu Mandrake'nin basina daha fazla bir bela getirmez...
0
turkix
2 ay önce Fransa Ordusu'nun verdiği 100.000 €'nun üzerindeki sipariş yeter.. Kaldı ki Mandrake, Vivendi Universal gibi bir dünya devinin alt markası.. Her şirket dönem dönem zarar yaşar, hele böylesi bir yatırımın ilk döneminde benzer zararlar düşünülmüştür diye düşünüyorum..
0
abakana
Umulurki bizde de "ticarî" dağıtımlar ortaya çıkar ve gelişir. Genelde şimdiye dek görünenler Ulusal dağıtımlar(*) ve de gönüllülerce hazırlanan dağıtımlar.

(*)Ulusaldan kasıt kesinlikle Uludağ projesi ve Pardus değildir. Zaten Uludağ Projesinin dağıtım ürünlerinin "bence" dağıtımlar dünyasında RedFlag benzeri bir konumu vardır.
0
turkix
Mandrake, Red Hat ve Novell'e ciddi bir rakip olduğunu bir kez daha gösteriyor.. Mandrake, Vivendi Universal'n bir alt markası olduğu ve Fransa-Portekiz'den çok destek gördüğü için zaten çok büyük bir ekonomik güce sahipti.. Bu satın alım çok yerinde olmuş bence.. Bi de bence, önümüzdeki dönemde Progeny'yi de satın alabilirler. Ayrıntılar: http://gezegen.turkix.org/index.php?p=26
0
turkix
Mandrake'nin Conectiva'dan öğrenmesi gereken ilk şey, KDE paketlemesi olmalı bence.. Conectiva gibi herşeyi en ufak ayrıntılarına kadar parçalayarak sunabilirlerse, iyice özelleştirilebilir olur Mandrake.. Bi de apt-get'i urpmi'a tercih ederim tabi.. Elbette bunları eskiden de yapabilirdi ama bunlar artık Mandrake'nin kendi buluşları oldu.. içi iyice rahat etmeli bunları kullanırken..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

Open Source File Sharing

anonim

Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?