Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

0
Soulblighter
Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...
"Studio To Go!" tamamen CD'den çalışıyor. Herhangi bir ayar ve Linux bilgisi gerektirmiyor. Oluşturulan kompozisyonlar istenirse, sabit diske veya USB bağlantılı harici depolama birimlerine kaydedilebiliyor. Ayrıca MIDI destekli klavye ve gitar bağlanarak performans değerlendirmesi yapabiliyor.

Ürün £49.99'dan satılıyor. Ayrıntılar burada

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
azertet
piyasadaki stüdyo programı yazılımları olan cubase, yada reason'ın bi çok yaptığını yapabiliyor mu acaba? gerçi ben bu programları da çok denemedim, nasıl kullanlır pek de bilmiyorum, bu tarz stüdyo programları ile ilerde ilgilenmeyi düşünüyorum. bi ara da düşünüyodum, keşke linux tabanlı böyle programlar olsa diye? fiyatı da cubase sx'in 500, reason'ın 300 dolarlık fiyatı göz önüne alınırsa daha rahat karşılanabilir. bu arada ben pek bakamadım, yazılım açık kaynak kodlu mu?
0
Soulblighter
Sitesine baktım. Açık kaynak kodlu değil sanırım. Zaten direkt CD'den çalışıyor. Ayrıca sabit diske de kurulabiliyormuş istenirse.
0
zentoo
LiveCD ile gelen "Bundled Software" listesindeki butun programlar acik kaynak kodundan fervent tarafindan "ince ayarli" olarak paketlenmis. Aslinda CD de ki butun programlar acik kaynak. Destekledigi ses kartlarini gorunce fiyatinin oldukca makul oldugunu dusunuyorum. Bazen ALSA sabir tasini tuz buz ediyor cunku.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

selim

Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Ulusal GNU/Linux Dağıtımı Yapmak Ne Kadar Anlamlı?

FZ

mp3.com ile köşeyi dönen ve ardından masaüstü GNU/Linux dağıtımı işine giren ve Linspire isimli bir GNU/Linux dağıtımı satmaya başlayan Michael Robertson, ülkelerin ulusal dağıtımlarını geliştirmelerinin pek de mantıklı ve anlamlı bir iş olmadığını düşünüyor.

Robertson'a göre bu durum yıllar önce ülkelerin kendi ulusal havayollarına sahip olmaya çalışmalarına ve sonra da o havayolları şirketlerinin zarar etmesine benziyor. Robertson, ciddi bir masaüstü dağıtım geliştirip kitlelere sunmanın büyük bir ekip gerektirdiğini ve bundan daha önemlisi çok hızlı, kıvrak ve piyasa koşullarına göre hareket edilmesinin önemli olduğunu, bunu da ancak özel sektörün becerebileceğini, devlet kurumlarının bu tür bir alanda yeterince çevik ve öngörülü hareket edemeyeceğini belirtiyor. Yazar, Brezilya ve Çin gibi ülkelerin ulusal dağıtım geliştirme çabalarının arzu edilen noktaya varamayacağını belirtiyor.

Kaynak: http://emresokullu.blogspot.com