Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

0
Soulblighter
Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...
"Studio To Go!" tamamen CD'den çalışıyor. Herhangi bir ayar ve Linux bilgisi gerektirmiyor. Oluşturulan kompozisyonlar istenirse, sabit diske veya USB bağlantılı harici depolama birimlerine kaydedilebiliyor. Ayrıca MIDI destekli klavye ve gitar bağlanarak performans değerlendirmesi yapabiliyor.

Ürün £49.99'dan satılıyor. Ayrıntılar burada

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
azertet
piyasadaki stüdyo programı yazılımları olan cubase, yada reason'ın bi çok yaptığını yapabiliyor mu acaba? gerçi ben bu programları da çok denemedim, nasıl kullanlır pek de bilmiyorum, bu tarz stüdyo programları ile ilerde ilgilenmeyi düşünüyorum. bi ara da düşünüyodum, keşke linux tabanlı böyle programlar olsa diye? fiyatı da cubase sx'in 500, reason'ın 300 dolarlık fiyatı göz önüne alınırsa daha rahat karşılanabilir. bu arada ben pek bakamadım, yazılım açık kaynak kodlu mu?
0
Soulblighter
Sitesine baktım. Açık kaynak kodlu değil sanırım. Zaten direkt CD'den çalışıyor. Ayrıca sabit diske de kurulabiliyormuş istenirse.
0
zentoo
LiveCD ile gelen "Bundled Software" listesindeki butun programlar acik kaynak kodundan fervent tarafindan "ince ayarli" olarak paketlenmis. Aslinda CD de ki butun programlar acik kaynak. Destekledigi ses kartlarini gorunce fiyatinin oldukca makul oldugunu dusunuyorum. Bazen ALSA sabir tasini tuz buz ediyor cunku.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).

Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

anonim

Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.

FreeBSD 4.3 Çıktı

sundance

x86 platformu üstünde (birçoklarına göre) en güvenilir işletim sistemi, FreeBSD sonunda 4.3 versionu çıkarttı.

Birçok yazılımın son hallerinin olduğu bu dağıtım (Scite 1.36 var mesela :) birçoklarını mutlu edeceğe benziyor.

Acil durumlarda: TOMSRTBT...

m1a2

`The most GNU/Linux on 1 floppy disk.` motto`suyla TOMSRTBT yani `Tom Oehser`in minik pengueni karşınızda... Vector Linux bile bana fazla, şöyle tek floppy`e sığan üstelik `emacs`lı (!) tini-mini bir distro arıyorum derseniz, mutlaka bir bakın derim. Şimdi bir `rescue` operasyonunda kullandım ve pek bir memnun kaldım :)) (Tabii işin `emacs` tarafı beni ilgilendirmiyor, ama doğrusu bendenizin de ateşli bir mensubu olduğu `VI` cemaatinin `acil durumlarda sadece VI ile başbaşa kalacaksınız, emacs şişman bir iyi gün dostudur...` sözleri biraz havada kalmış oluyor galiba.)