Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

0
Soulblighter
Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...
"Studio To Go!" tamamen CD'den çalışıyor. Herhangi bir ayar ve Linux bilgisi gerektirmiyor. Oluşturulan kompozisyonlar istenirse, sabit diske veya USB bağlantılı harici depolama birimlerine kaydedilebiliyor. Ayrıca MIDI destekli klavye ve gitar bağlanarak performans değerlendirmesi yapabiliyor.

Ürün £49.99'dan satılıyor. Ayrıntılar burada

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
azertet
piyasadaki stüdyo programı yazılımları olan cubase, yada reason'ın bi çok yaptığını yapabiliyor mu acaba? gerçi ben bu programları da çok denemedim, nasıl kullanlır pek de bilmiyorum, bu tarz stüdyo programları ile ilerde ilgilenmeyi düşünüyorum. bi ara da düşünüyodum, keşke linux tabanlı böyle programlar olsa diye? fiyatı da cubase sx'in 500, reason'ın 300 dolarlık fiyatı göz önüne alınırsa daha rahat karşılanabilir. bu arada ben pek bakamadım, yazılım açık kaynak kodlu mu?
0
Soulblighter
Sitesine baktım. Açık kaynak kodlu değil sanırım. Zaten direkt CD'den çalışıyor. Ayrıca sabit diske de kurulabiliyormuş istenirse.
0
zentoo
LiveCD ile gelen "Bundled Software" listesindeki butun programlar acik kaynak kodundan fervent tarafindan "ince ayarli" olarak paketlenmis. Aslinda CD de ki butun programlar acik kaynak. Destekledigi ses kartlarini gorunce fiyatinin oldukca makul oldugunu dusunuyorum. Bazen ALSA sabir tasini tuz buz ediyor cunku.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

Mandriva Linux 2007 Beta

alperfm

Eski versiyonlarıyla herkesin (özellikle de benim) bilinçaltına hatalarla dolu linux sürümü olarak yerleşen mandriva (eskiden mandrake idi), artık o kanıyı silmiş gibi. Yeni sürümü Mandriva Linux 2007 nin ise betası çıkmış durumda.

Mandriva 2007 deki yeniliklere bakacak olursak:

>3D masaüstü desteği, drak3d ile konfigüre edebilme,
>Gnome 2.16,
>Kernel 2.6.17,
>Yeni 'Ia Ora' Mandriva teması,
>VPN konfigüre aracı; drakvpn...

Slackware 9.0 RC1

mos

Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

Çin de Linux dedi !!!

anonim

/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek

honal

Ağ Trafiği nedir? Trafiği izleyerek ne elde edebiliriz, ya da hangi sorunlarımıza çözüm bulabiliriz?

Sniffer olarak adlandırılan ve ağ trafiğini izlemek amacıyla yazılan birçok program vardır, bunlardan UNIX/Linux dünyası için en bilineni ve sık kullanılanı tcpdump’tır.
İlk olarak UNIX sistemler için yazılan ve sonrasında NRG (Network Research Group) tarafından Windows’a da port edilen TCPDUMP hakkında, detaylı bir yazıyı, www.huzeyfe.net adresinde bulabilirsiniz..

Not: Birçok GNU/Linux sürümünde kurulu olan TCPDUMP'ın en son versionunu www.tcpdump.org'dan, Windows sürümünü ise bu adres'den indireceğiniz Wincap sürücüsünü kurup, WINDUMP'ı indirerek kullanabilirsiniz.