Mepis Linux İncelemesi

0
anonim
Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.
Mepis Linux web sayfasında masaüstü kullanımına yönelik ve özelliklede RH´ye alternatif bir sistem geliştirmek niyetinde olduğunu yazıyor.

Mepis iki cd ile geliyor: 1. cd live cd ve aynı zamanda da kurulumun yapıldığı cd. Diğer diskte ise ekstra yazılımlar bulunuyor ve bunları kurmak için kpackage kullanabiliyorsunuz

İncelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: LinuxTurkey

Görüşler

0
ebola
Kısıtlı bir alana ulaşmaya çalışıyorsunuz. Üzgünüz, sitemizin bu bölümü sadece kayıtlı kullanıcılar içindir.

Kılım bu olaya. içerde sanki hazine var. Ya yayınlama yada üyelik isteme.
0
anonim
evet gercekten bugunlerde ayni sorundan bende cok yakinmaya basladim. sanki istatiktsel kullanici cizelgesi gerekiyor devlet hazinesine girer gibi. cok sacma, yani elinin altina xnuke alan herkes bir passwd. protect. koymayi is zannediyor...
0
korhan
Zaten bu xnuke siteler, heryerde var ve hepsi üyelik isiyor. 50tane account var hepsi aynı sifre:))
0
ghanthar
selam,
sölediğiniz durumun olmaması için daha önce incelemeri haber olarak yayımlamaktaydım. Ancak, açık konuşmak gerekirse siteyi biraz canlandırabilmek için artık incelemeri dokümanlarda yayımlamay başladım. Ve ben siteye editör olduğumdan beri de dokümanlar şifreli.
Eğer bu konuda önerileriniz var ise dinlemeye hazırım.
0
alper
Sevgili Linuxturkey editörü,

Sitenizi favorilerime eklemis biri olarak bende canlardirmak isteyenlerdenim. Lakin dökümani üye olmadan okumak isterdim. Eskiden bir iki Linux incelemesini bu sekilde okumustum. Debian olan herseyi okuma merakim yüzünden gezgincimi www.mepis.org 'a yönlendirdim. Ha noldu, türkce okumak varken, yazilari ingilizce okudum.

En kisa zamanda dökümanlar kategorisindeki bu anlamsiz uygulamayi kaldirmaniz dilegiyle.

sevgiler

alper

0
ghanthar
Sayın Alper,
Öncelikle sitemizi favorilere eklemiş olmanıza sevindiğimi belirtmek isterim. Birileriinin yaptıklarımızı takdir etmesi gerçekten güzel. Diğer taraftan diğer editör arkadaşlar ile konuştuk ve dokümanlar bölümünün en azından şimdilik üyelikle çalışıcak halde kalmasına karar verdik. Ancak incelemelerin üyelik olmaksızın okunabilecek bir başka module belkide incelemeler modulüne taşınmasına karar verdik. Eğer incelemeler gibi başka bölümler içinde böyle bir istek gelirse yine değerlendirebiliriz. İleride tüm dokümanların açılması da muhtemel,ancak dokümanların bize üye kazandıran tek bölüm olması nedeniyle şimdilik böyle kalmasını uygun gördük. Linuxturkey hakkındaki tüm görüşleriniz foruma veya bize ulaşın linkinden direkt editorlere iletebilirsiniz. İncelemeler bölümü açılır açılmaz burada duyuracağım.
İlginiz için teşekkürler...
Saygılarımla...
0
ghanthar
Selam,
İncelemeler sayfası kuruldu ve şifresiz ulaşılabiliniyor. Yeni Mepis Linux sayfasına http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca artık daha düzenli hale gelmiş tüm incelemelerimize de anasayfadan incelemeler linki ile ulaşmanız mümkün.
Saygılarımla
0
ghanthar
Lütfen haberdeki link yerine http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 linkini kullanın. Bu değişikliğinin nedenini anlamak için bu yazının yorumlarını okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Almanca knoppix dökümanı, fırından yeni çıktı

cbc

Knoppix ve anladığım kadarı ile basitçe GNU/Linux hakkında Almanca bir dökümanın yansılara dağıtıldığı dedikodusu etrafta dolaşıyor. Dökümanın Türkçe versiyonunu hazırlayacak fazlamesai neferleri var mi acaba?

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/knoppix/docs/knoppix_tutorial/

GNU/Linux Tarihi Arşivi

ghanthar

İlk Red Hat veya Slackware, Suse sürümünü denemek, veya bunlardan önce hangi dağıtımlar vardı bir göz atmak nasıl olurdu? Güzel mi? O zaman bu haberi okuyun.

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

Compex Dijital Yaşam Fuarı

anonim

7-10 Şubat 2002 tarihleri rasında Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde (Harbiye/istanbul) düzenlenen Compex Dijital Yaşam Fuarına ücretsiz davetiye almak için www.compex.com.tr adresini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Gelecek A.Ş, yılın ilk Compex fuarına katılıyor ve Gelecek Linux`u tanıtmak için A-27 standından hazır olacak.