Mepis Linux İncelemesi

0
anonim
Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.
Mepis Linux web sayfasında masaüstü kullanımına yönelik ve özelliklede RH´ye alternatif bir sistem geliştirmek niyetinde olduğunu yazıyor.

Mepis iki cd ile geliyor: 1. cd live cd ve aynı zamanda da kurulumun yapıldığı cd. Diğer diskte ise ekstra yazılımlar bulunuyor ve bunları kurmak için kpackage kullanabiliyorsunuz

İncelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: LinuxTurkey

Görüşler

0
ebola
Kısıtlı bir alana ulaşmaya çalışıyorsunuz. Üzgünüz, sitemizin bu bölümü sadece kayıtlı kullanıcılar içindir.

Kılım bu olaya. içerde sanki hazine var. Ya yayınlama yada üyelik isteme.
0
anonim
evet gercekten bugunlerde ayni sorundan bende cok yakinmaya basladim. sanki istatiktsel kullanici cizelgesi gerekiyor devlet hazinesine girer gibi. cok sacma, yani elinin altina xnuke alan herkes bir passwd. protect. koymayi is zannediyor...
0
korhan
Zaten bu xnuke siteler, heryerde var ve hepsi üyelik isiyor. 50tane account var hepsi aynı sifre:))
0
ghanthar
selam,
sölediğiniz durumun olmaması için daha önce incelemeri haber olarak yayımlamaktaydım. Ancak, açık konuşmak gerekirse siteyi biraz canlandırabilmek için artık incelemeri dokümanlarda yayımlamay başladım. Ve ben siteye editör olduğumdan beri de dokümanlar şifreli.
Eğer bu konuda önerileriniz var ise dinlemeye hazırım.
0
alper
Sevgili Linuxturkey editörü,

Sitenizi favorilerime eklemis biri olarak bende canlardirmak isteyenlerdenim. Lakin dökümani üye olmadan okumak isterdim. Eskiden bir iki Linux incelemesini bu sekilde okumustum. Debian olan herseyi okuma merakim yüzünden gezgincimi www.mepis.org 'a yönlendirdim. Ha noldu, türkce okumak varken, yazilari ingilizce okudum.

En kisa zamanda dökümanlar kategorisindeki bu anlamsiz uygulamayi kaldirmaniz dilegiyle.

sevgiler

alper

0
ghanthar
Sayın Alper,
Öncelikle sitemizi favorilere eklemiş olmanıza sevindiğimi belirtmek isterim. Birileriinin yaptıklarımızı takdir etmesi gerçekten güzel. Diğer taraftan diğer editör arkadaşlar ile konuştuk ve dokümanlar bölümünün en azından şimdilik üyelikle çalışıcak halde kalmasına karar verdik. Ancak incelemelerin üyelik olmaksızın okunabilecek bir başka module belkide incelemeler modulüne taşınmasına karar verdik. Eğer incelemeler gibi başka bölümler içinde böyle bir istek gelirse yine değerlendirebiliriz. İleride tüm dokümanların açılması da muhtemel,ancak dokümanların bize üye kazandıran tek bölüm olması nedeniyle şimdilik böyle kalmasını uygun gördük. Linuxturkey hakkındaki tüm görüşleriniz foruma veya bize ulaşın linkinden direkt editorlere iletebilirsiniz. İncelemeler bölümü açılır açılmaz burada duyuracağım.
İlginiz için teşekkürler...
Saygılarımla...
0
ghanthar
Selam,
İncelemeler sayfası kuruldu ve şifresiz ulaşılabiliniyor. Yeni Mepis Linux sayfasına http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca artık daha düzenli hale gelmiş tüm incelemelerimize de anasayfadan incelemeler linki ile ulaşmanız mümkün.
Saygılarımla
0
ghanthar
Lütfen haberdeki link yerine http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 linkini kullanın. Bu değişikliğinin nedenini anlamak için bu yazının yorumlarını okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.

Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

raistlinthewiz

Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

KDE 3 Çıktı

tongucyumruk

Özellikle Linux ile yeni tanışanların en çok kullandığı masaüstü ortamı olan KDE'nin 3. sürümü bugün duyuruldu... Yeni eklenen özellikler arasında yeni Print Management programı ve Konqueror'a gelen yeni DHTML desteği dikkat çekiyor. Bunun ddışında diğer KDE programları içinde yenilikler mevcut.

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi İle Röportaj

vst

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi Bill Hilf ile yapılan ve Slashdot.org kullanıcılarının hazırladığı sorularla gerçekleştirilen bir röportaj yayınlandı. San Fransisco LinuxWorld'da bir konuşma yapacak olan Hilf'in ağzından: "Buradaki yöneticiler fazlasıyla teknik. Hiç birisinin ağzından 'Linux düşmanımızdır!' lafını işitmedim. Kimi zaman oturur Microsoft harici teknolojiler kullanırlar ve derler ki; 'Bu sorunlar beş sene önce çözülmemiş miydi?' ya da 'Katetmemiz gereken çok yol var...'"
Sorular çok güzel, cevaplar ilginç... Bir ilginç husus daha: Hilf cevapları yollamadan önce Microsoft'un Halkla İlişkiler Departmanı cevaplara şöyle bir göz atmış...