Mepis Linux İncelemesi

0
anonim
Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.
Mepis Linux web sayfasında masaüstü kullanımına yönelik ve özelliklede RH´ye alternatif bir sistem geliştirmek niyetinde olduğunu yazıyor.

Mepis iki cd ile geliyor: 1. cd live cd ve aynı zamanda da kurulumun yapıldığı cd. Diğer diskte ise ekstra yazılımlar bulunuyor ve bunları kurmak için kpackage kullanabiliyorsunuz

İncelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: LinuxTurkey

Görüşler

0
ebola
Kısıtlı bir alana ulaşmaya çalışıyorsunuz. Üzgünüz, sitemizin bu bölümü sadece kayıtlı kullanıcılar içindir.

Kılım bu olaya. içerde sanki hazine var. Ya yayınlama yada üyelik isteme.
0
anonim
evet gercekten bugunlerde ayni sorundan bende cok yakinmaya basladim. sanki istatiktsel kullanici cizelgesi gerekiyor devlet hazinesine girer gibi. cok sacma, yani elinin altina xnuke alan herkes bir passwd. protect. koymayi is zannediyor...
0
korhan
Zaten bu xnuke siteler, heryerde var ve hepsi üyelik isiyor. 50tane account var hepsi aynı sifre:))
0
ghanthar
selam,
sölediğiniz durumun olmaması için daha önce incelemeri haber olarak yayımlamaktaydım. Ancak, açık konuşmak gerekirse siteyi biraz canlandırabilmek için artık incelemeri dokümanlarda yayımlamay başladım. Ve ben siteye editör olduğumdan beri de dokümanlar şifreli.
Eğer bu konuda önerileriniz var ise dinlemeye hazırım.
0
alper
Sevgili Linuxturkey editörü,

Sitenizi favorilerime eklemis biri olarak bende canlardirmak isteyenlerdenim. Lakin dökümani üye olmadan okumak isterdim. Eskiden bir iki Linux incelemesini bu sekilde okumustum. Debian olan herseyi okuma merakim yüzünden gezgincimi www.mepis.org 'a yönlendirdim. Ha noldu, türkce okumak varken, yazilari ingilizce okudum.

En kisa zamanda dökümanlar kategorisindeki bu anlamsiz uygulamayi kaldirmaniz dilegiyle.

sevgiler

alper

0
ghanthar
Sayın Alper,
Öncelikle sitemizi favorilere eklemiş olmanıza sevindiğimi belirtmek isterim. Birileriinin yaptıklarımızı takdir etmesi gerçekten güzel. Diğer taraftan diğer editör arkadaşlar ile konuştuk ve dokümanlar bölümünün en azından şimdilik üyelikle çalışıcak halde kalmasına karar verdik. Ancak incelemelerin üyelik olmaksızın okunabilecek bir başka module belkide incelemeler modulüne taşınmasına karar verdik. Eğer incelemeler gibi başka bölümler içinde böyle bir istek gelirse yine değerlendirebiliriz. İleride tüm dokümanların açılması da muhtemel,ancak dokümanların bize üye kazandıran tek bölüm olması nedeniyle şimdilik böyle kalmasını uygun gördük. Linuxturkey hakkındaki tüm görüşleriniz foruma veya bize ulaşın linkinden direkt editorlere iletebilirsiniz. İncelemeler bölümü açılır açılmaz burada duyuracağım.
İlginiz için teşekkürler...
Saygılarımla...
0
ghanthar
Selam,
İncelemeler sayfası kuruldu ve şifresiz ulaşılabiliniyor. Yeni Mepis Linux sayfasına http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca artık daha düzenli hale gelmiş tüm incelemelerimize de anasayfadan incelemeler linki ile ulaşmanız mümkün.
Saygılarımla
0
ghanthar
Lütfen haberdeki link yerine http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 linkini kullanın. Bu değişikliğinin nedenini anlamak için bu yazının yorumlarını okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

Richard Stallman ile röportaj

anonim

Özgür Yazılım Vakfı'nın kurucusu ve GNU projesinin lideri Richard Stallman, telifli yazılımlar, bağımlılık ilişkileri ve okullarda özgür yazılımın önemi konularında bir röportaj verdi.

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.