Mepis Linux İncelemesi

0
anonim
Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.
Mepis Linux web sayfasında masaüstü kullanımına yönelik ve özelliklede RH´ye alternatif bir sistem geliştirmek niyetinde olduğunu yazıyor.

Mepis iki cd ile geliyor: 1. cd live cd ve aynı zamanda da kurulumun yapıldığı cd. Diğer diskte ise ekstra yazılımlar bulunuyor ve bunları kurmak için kpackage kullanabiliyorsunuz

İncelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: LinuxTurkey

Görüşler

0
ebola
Kısıtlı bir alana ulaşmaya çalışıyorsunuz. Üzgünüz, sitemizin bu bölümü sadece kayıtlı kullanıcılar içindir.

Kılım bu olaya. içerde sanki hazine var. Ya yayınlama yada üyelik isteme.
0
anonim
evet gercekten bugunlerde ayni sorundan bende cok yakinmaya basladim. sanki istatiktsel kullanici cizelgesi gerekiyor devlet hazinesine girer gibi. cok sacma, yani elinin altina xnuke alan herkes bir passwd. protect. koymayi is zannediyor...
0
korhan
Zaten bu xnuke siteler, heryerde var ve hepsi üyelik isiyor. 50tane account var hepsi aynı sifre:))
0
ghanthar
selam,
sölediğiniz durumun olmaması için daha önce incelemeri haber olarak yayımlamaktaydım. Ancak, açık konuşmak gerekirse siteyi biraz canlandırabilmek için artık incelemeri dokümanlarda yayımlamay başladım. Ve ben siteye editör olduğumdan beri de dokümanlar şifreli.
Eğer bu konuda önerileriniz var ise dinlemeye hazırım.
0
alper
Sevgili Linuxturkey editörü,

Sitenizi favorilerime eklemis biri olarak bende canlardirmak isteyenlerdenim. Lakin dökümani üye olmadan okumak isterdim. Eskiden bir iki Linux incelemesini bu sekilde okumustum. Debian olan herseyi okuma merakim yüzünden gezgincimi www.mepis.org 'a yönlendirdim. Ha noldu, türkce okumak varken, yazilari ingilizce okudum.

En kisa zamanda dökümanlar kategorisindeki bu anlamsiz uygulamayi kaldirmaniz dilegiyle.

sevgiler

alper

0
ghanthar
Sayın Alper,
Öncelikle sitemizi favorilere eklemiş olmanıza sevindiğimi belirtmek isterim. Birileriinin yaptıklarımızı takdir etmesi gerçekten güzel. Diğer taraftan diğer editör arkadaşlar ile konuştuk ve dokümanlar bölümünün en azından şimdilik üyelikle çalışıcak halde kalmasına karar verdik. Ancak incelemelerin üyelik olmaksızın okunabilecek bir başka module belkide incelemeler modulüne taşınmasına karar verdik. Eğer incelemeler gibi başka bölümler içinde böyle bir istek gelirse yine değerlendirebiliriz. İleride tüm dokümanların açılması da muhtemel,ancak dokümanların bize üye kazandıran tek bölüm olması nedeniyle şimdilik böyle kalmasını uygun gördük. Linuxturkey hakkındaki tüm görüşleriniz foruma veya bize ulaşın linkinden direkt editorlere iletebilirsiniz. İncelemeler bölümü açılır açılmaz burada duyuracağım.
İlginiz için teşekkürler...
Saygılarımla...
0
ghanthar
Selam,
İncelemeler sayfası kuruldu ve şifresiz ulaşılabiliniyor. Yeni Mepis Linux sayfasına http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca artık daha düzenli hale gelmiş tüm incelemelerimize de anasayfadan incelemeler linki ile ulaşmanız mümkün.
Saygılarımla
0
ghanthar
Lütfen haberdeki link yerine http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=5 linkini kullanın. Bu değişikliğinin nedenini anlamak için bu yazının yorumlarını okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.