Ücretsiz Linux CD Projesi

0
anonim
Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.
Sistemin çalışma şekli şöyle: PayPal aracılığıyla para yardımında bulunabilir veya elinizdeki kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayabilirsiniz. Sizin işe yaramadığını düşündüğünüz ve çöpe atacağınız Linux CD'si Dünya'nın başka bir bölgesinde, başka birinin belki de çok acil ihtiyaç duyduğu bir Linux CD'si olabilir.

Bu oluşum, size CD göndereceğini veya zamanında göndereceğini garanti etmiyor. Eldeki imkanlar dahilinde ve gelen yardımlara bağlı olarak CD gönderebiliyorlar.

Siz de elinizde bulunan kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayarak bu projeye destek olabilirsiniz.

Ayrıca, konuyla alakası yok ama, Ubuntu Linux sahibi olmak isteyenler de, Ubuntu'nun sitesinden istekte bulunabilirler. Ben 10 tane CD istedim. 1 ay sonra Amsterdam postanesi çıkışlı bir zarf ile Ubuntu CD'lerim bana ulaştı ve çevremdekilere dağıttım. Bu tür şeylerin olması ve gerçekten yapılması güzel bir şey. Linux'un ruhuna ve felsefesine uygun.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben bu haberi girdiğimde <b>Soulblighter</b> olarak girdim. Yukarıda yazıyordu. nasıl <b>Anonim</b> oldu :) Yahu ben bu FM'in yeni sürümünde çok çerez sorunu yaşıyorum. Neyse ben gidip 250 gr fındık fıstık alıp geleyim.
0
anonim
1) Site ingilizce, Türkçe olsaydı daha iyi olurdu..
Maksat madem linux kullanmayan kişileri linux ile tanıştırmak, bu güne kadar linux ile tanışmamış kişilerin çok iyi bir şekilde ingilizce bilmediği de malum olmalı...

2) Sağda yer alan
/bin/Login
/etc/Passwd
/var/spool/rss
/etc/hosts/ NYI
/etc/motd

türü yazılar da hoşuma gitmedi değil.. bence linux dosya sistemini basit yoldan öğretmek için çok güzel bir yol..
0
tongucyumruk
Site sadece Türk, Fransız veya Aborjin kullanıcılara hitap etmiyor. Dünya çapında heryere GNU/Linux CD'leri iletmeyi hedefleyen bir proje. Bu nedenle sitenin de İngilizce olması gayet doğal diye düşünüyorum.
0
sundance
Bir de bu hareketin bundan birkaç yıl önce New York'da başlamış olduğu ve dolayısıyla öncelikle o çevreye hitap ettiği düşünülmeli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Bekliyor!

anonim

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği sırasında geçen yılki gibi bu sene de yılın penguenleri çeşitli dallarda ödül alacaklar. "Ödül almazsa olmaz" diye düşündüğünüz penguenleri aday göstermek icin http://senlik.linux.org.tr/odul_oneri.php adresinden öneride bulunabilirsiniz

Editörün notu: FM'i henüz kimse önermemiş

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Robert M. Love ile röportaj

raistlinthewiz

tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı