Ücretsiz Linux CD Projesi

0
anonim
Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.
Sistemin çalışma şekli şöyle: PayPal aracılığıyla para yardımında bulunabilir veya elinizdeki kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayabilirsiniz. Sizin işe yaramadığını düşündüğünüz ve çöpe atacağınız Linux CD'si Dünya'nın başka bir bölgesinde, başka birinin belki de çok acil ihtiyaç duyduğu bir Linux CD'si olabilir.

Bu oluşum, size CD göndereceğini veya zamanında göndereceğini garanti etmiyor. Eldeki imkanlar dahilinde ve gelen yardımlara bağlı olarak CD gönderebiliyorlar.

Siz de elinizde bulunan kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayarak bu projeye destek olabilirsiniz.

Ayrıca, konuyla alakası yok ama, Ubuntu Linux sahibi olmak isteyenler de, Ubuntu'nun sitesinden istekte bulunabilirler. Ben 10 tane CD istedim. 1 ay sonra Amsterdam postanesi çıkışlı bir zarf ile Ubuntu CD'lerim bana ulaştı ve çevremdekilere dağıttım. Bu tür şeylerin olması ve gerçekten yapılması güzel bir şey. Linux'un ruhuna ve felsefesine uygun.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben bu haberi girdiğimde <b>Soulblighter</b> olarak girdim. Yukarıda yazıyordu. nasıl <b>Anonim</b> oldu :) Yahu ben bu FM'in yeni sürümünde çok çerez sorunu yaşıyorum. Neyse ben gidip 250 gr fındık fıstık alıp geleyim.
0
anonim
1) Site ingilizce, Türkçe olsaydı daha iyi olurdu..
Maksat madem linux kullanmayan kişileri linux ile tanıştırmak, bu güne kadar linux ile tanışmamış kişilerin çok iyi bir şekilde ingilizce bilmediği de malum olmalı...

2) Sağda yer alan
/bin/Login
/etc/Passwd
/var/spool/rss
/etc/hosts/ NYI
/etc/motd

türü yazılar da hoşuma gitmedi değil.. bence linux dosya sistemini basit yoldan öğretmek için çok güzel bir yol..
0
tongucyumruk
Site sadece Türk, Fransız veya Aborjin kullanıcılara hitap etmiyor. Dünya çapında heryere GNU/Linux CD'leri iletmeyi hedefleyen bir proje. Bu nedenle sitenin de İngilizce olması gayet doğal diye düşünüyorum.
0
sundance
Bir de bu hareketin bundan birkaç yıl önce New York'da başlamış olduğu ve dolayısıyla öncelikle o çevreye hitap ettiği düşünülmeli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html

Penguen Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin, çalışmalarında görev alacak birçok penguene ihtiyacı var. Biri neden siz olmayasınız?

Topluluğa sempati duymanın yanı sıra, birebir çalışmalarda yer almak, «çorbada benim de tuzum var» demek istemez misiniz?

Görev alabileceğiniz birçok çalışma sizleri bekliyor.
[Ayrıntılı Bilgi]

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

C64 ve GNU/LINUX

anonim

Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.