Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

0
sundance
Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.

İlgili Yazılar

RedHat 7.3 ve laptop

conan

RedHat'in yeni çıkan versiyonu 7.3'u laptop'ıma kurmaya karar verdim. Böylece hem RedHat 7.3 hem de laptop üzerinde linux denemiş olacağım. Laptop'ım pek de normal olmayan bir laptop aslında. Daha önceden okuduklarıma gore linux Dell, Compaq, Toshiba ve son olarak Vaio gibi markalarda 'sorunsuz' çalışıyormuş. Ama benim laptopım cidden garip. İçinde builtin wireless card, external (PCMCIA) CDROM, Memory Stick (evek bir vaio), Firewire, USB gibi aklımda şüpheler uyandırıcı oyuncaklar barındırıyor. (Merak edenlere Laptop bir Sony VAIO-SRX77)

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Fedora Core 4 sahnede... ;)

St

GNU/Linux dünyasının medar-ı iftiharlarından Fedora, 4. sürümünü bugün itibariyle duyurdu.

Yeni sürümün getirdiği başlıca yenilikler:

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle:

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!