Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

0
sundance
Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.

İlgili Yazılar

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

adervis

Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Unix heryerde

sundance

Microsoft`un başı iyice dertte! Unix ailesi, IT sektöründen sonra diğer alanlarda da ürünler ortaya koymaya başladı.

1996`da Tarlabaşı`nda bir evde `Internet Böcek İlaçlama` diye bir firmanın ilanını gördüğümden beri (hala da çalışıyor bu firma) böyle eğlenceli bir haber görmemiştim. Unix`in babası kabul edilen Brian Kernigan`ın bile tuzu var bu haberde.