Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

0
malkocoglu
Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm

İlgili Yazılar

İyi ki Doğdun Linux

sami

25 Ağustos 1991'de, Linus Torvalds'ın ".. Nisan'dan beri ücretsiz bir işletim sistemi üzerinde çalışıyorum, sadece bir hobi olarak. Ve hazır hale gelmeye başladı, bu aşamada MINIX'in sevdiğiniz/sevmediğiniz özellikleri ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum .." sözleriyle doğan Linux'un, 17 yaşını hep birlikte kutluyoruz. EMO Ankara Şubesi, Linux Kullanıcıları Derneği ile ortaklaşa Linux'un doğum gününü 23 Ağustos 2008 tarihinde bir dizi etkinlikle kutluyor. Etkinlik programını haberimizin devamında bulabilirsiniz. Şubemiz terasında gerçekleştirilecek olan doğum günü partisine tüm EMO ve LKD uyeleri ve özgür yazılım gönüllüleri davetlidir.

Knoppixe Kardeş Geldi...

anonim

Hepimizin tanıyıp sevdiği Knoppix'e nihayet bir kardes geldi... Üstelik bu kardeş abisinden daha yetenekli ve daha eğlenceli görünüyor.
http://morphix.sourceforge.net adresinden pre-made 4 tane ISO'su indirilebilen(Morphix Game, Morphix HeavyGUI, Morphix KDE, Morphix LightGUI) bu cd den calisan penguencik, gerek linuxla yeni tanışmak isteyen kullanıcılar için gerekse "du bakalim tux hakikatten uçabiliyor mu?" diye merak eden kullanicilar icin eğlenceli bir deneyim olacacaktir..
ufak bir not; Morphix Game (550MB) Quake 3 Arena, Unreal Tournament 2 ve Nvidia driverlari ile birlikte geliyor... e ne duruyorsunuz :P daha fazla bilgi ve dowload linkleri için http://morphix.sourceforge.net adresine uğramayı ihmal etmeyin

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

anonim

Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası

İki Süper Linux Dağıtımı

sundance

Linux kurmak istiyorsunuz ama harddiskinizin ne idüğü belirsiz binlerce dosya ile dolmasını istemiyorsunuz, veya 486-33`ünüzün 250 Meg`lik harddiskine hiçbir Linux adam gibi çalışılabilir bir halde sığmıyor

Linux dünyasında çare tükenmez, hatta şanslı bile olabilirsiniz, çünkü VectorLinux ve Peanut Linux muhtemelen Pentium 200`ünüzde Mandrake`nin çalıştığından daha hızlı bu eski makinanızda çalışacaktır. Hem de sadece 180Mb`da ve 16 Mb hafıza ile. Çalışmak ki ne çalışmak, X-Windows, Netscape, Icq ve diğer bilimum gerekli programlar eşliğinde...Hem de hemen hiç bir konfigürasyon gerektirmeden