Yalnız "basitleştirilmiş" arabirimler tutmadı. İnsanlar akıllı bir telefondan çok bir bilgisayar aldığından normal Windows ya da Gnome/KDE'de neler yapıyorsa aynısını yapmak istiyor, kısıtlama olmayan bir işletim sistemi istiyor.
Ayrıca Intel'in Android trenine binme olasılığı da var gibi..
Moblin'in geleceği ne olacak, proje Android'le birleşecek mi zaman gösterecek..
Aslında bu bir uçan araba değil. Kanatlarını katlayıp karada da gidebilen bir uçak. Ancak karada normal araba kadar kullanmak pek pratik olmaz. Fakat özellikle Türkiye gibi havacılığın çok çok pahalı olduğu bir ülkede, uçağı apronda bırakıp yıllık park bedeli ödemektense garaja çekilebilmesi ilk alım bedelinin yüksekliğini amorti edecektir.
Yine de kanatları geriye doğru katlanarak kuyruk tarafındaki bağlantı ile römork gibi arabayla çekilebilen ve eve götürülebilen Cessna'lar var.
Çift GPU'luları saymazsak şu an piyasadaki hiçbir ekran kartı o kadar yük çekmiyor. Anca SLI/Crossfire ile ekran kart(lar)ınız o kadar güç çekebilirsiniz. Siz tüm sistemin harcadığı yükü yazdınız herhalde. Sistemin çektiği gücün hesaplanması için aşağıdaki linki önerebilirim:
Bir an Sky'a geçip tekrar Earth'e geçiyorsunuz, Ctrl-A, Ctr-Alt-A, Ctrl-Win-A tuşlarından biriyle aktif oluyor. Fare ile ekrana tıklayıp imleci + haline getirirseniz uçağı yönetmesi daha kolay olabilir.
Çok garip herhangi bir web sitesine erişimi engelleyemiyor musunuz? Kullandığınız web proxy yazılımınızı değiştirmenizi öneririm. Örneğin Squid'te belirli adresleri belirli kişilere o da belirli gün ve saatlerde olacak şekilde bile yetki verebilirsiniz.
Aralık 2005 ile Aralık 2006 karşılaştırıldığında yağmurlarda %73'lük azalma görülüyor. Hurafe olan bu mu? Yoksa 2007'nin şimdilik tarihteki en sıcak yıl olması mı?
Peki normal koşullarda sistemlerin logları ne kadar süreyle saklanacak, yasadışı teşebbüsler nereye bildirilebilebilecek, ISS'lara önleme bazında yükümlülük getiriliyor mu? Tasarı buna benzer detayları içeriyor mu?
1- Hem KDE hem Gnome'u hazırlayacak iş gücü var mı?
2- Özellikle kamuda yaygınlaşmayı hedefleyen bir dağıtımın birden fazla grafik ortamının olması kafaları karıştırmaz mı? Bence bir standardizasyon mutlaka gerekliydi. Örneğin bir kamu kuruluşu düşünün, bankodaki memurların bazılarında Gnome bazılarında KDE kullanılıyor! Nerede standardizasyon? Bunlara kim destek verecek, kullanıcılara hangisinin eğitimini vereceksiniz? Uludağ ekibi de bence Gnome ile KDE'yi masaya yatırıp birçok kriteri içeren bir karar vermişler ve bu karar KDE olmuş. Ben saygı duyuyorum ve destekliyorum. (*)
(*): Saygı duyuşumun KDE kullanıyor olmamla hiçbir ilgisi yoktur. ;)
Hayır öyle değil. GoDaddy'den sık sık alan adı alımı yapıyorum. Yeni bir alan adı alacağınızda proxy (web değil) ile whois'deki kişisel bilgilerinizi gizlemeyi isteyip istemediğiniz soruluyor. Bunun normalde alan adı masrafına ek olarak yıllık $8 olduğunu, ama şu an yeni alan adıyla birlikte bu özelliği alırsanız; $2 alan adı yıllık ücreti + $8 private registration = $10 olur diyorlar. Ana sayfalarında filan yaptıkları yıllık domain $2 reklamı da bunun için. Yoksa private registration olmadan aldığınız alan adı yine $8.
Kablosuz ağ cihazlarının verici gücü 18 dB ile sınırlı olduğu sürece lisans gerekmiyor diye biliyorum. Aynı şekilde PM446 amatör el telsizleri de 500 mW güç ile sınırlı ve lisans gerekmiyor. Ama kablosuz ağ sinyalinin fiziksel olarak bir başka binadan alınıp kullanılması konusunu ilk kez duyuyorum. Allah sonumuzu hayretsin.. :)
Eski Hitnet günlerinden sonra SSG tarafından Ekşi Sözlük kurulduğunda ben de bir süre takip etmiştim. Ama artık ES'ün ciddi oranda kötüleştiğini düşünüyorum. Birbirine kızanların laf sokma yeri oldu.
"yazılar sadece yazarlarına aittir"
Hiç de öyle değil. Eğer birisi bir kişi veya kurum hakkında dayanaksız hakaret vb mesajları yazmış ve sen de moderator olarak mesajı silmemişsen gayet o mesajı destekliyorsun demektir.
Teknoloji tv'yi çekmediğinden şimdiye kadar hiç FM tv'yi izlememiştim. Onlineyayin.net'i görünce sevindim ama meğer yayın dünmüş. Acaba bu hatırlatmaları bir gün önce yapsanız daha iyi olmaz mı? Gerçi bundan sonra rutin olarak izlerim herhalde..
O yüzden Fişek, Gelecek, Frontsite vs ne olursa olsun linux desteği veren firmaların artması gerek. Gerçi arayan bunları bulur ama yine de elle gösterilecek kadar sayıları az.
Hiç bunu kırmakla uğraşmaya gerek yok. Buyrun VIA'nın Nano-ITX 12cm x 12cm anakartları... EPIA model anakartlar çeşit çeşit.. Veya linuxdevices'taki bir başka link.
Haklısınız, tabi bunda Intel ve AMD'nin başarısız ürünleri arada kaynatmak için aynı etiketlerle piyasaya sürmesinin de katkısı var.
Genel bir kullanıcı için CPU'nun diğer bileşenlerin içindeki önemi de tartışılır. İşlemcinizi 2.6 GHz'den 3.2 GHz'e çıkardığınızda çok az uygulamada gözle görülür bir fark oluşur. O parayı daha kaliteli bir disk, daha iyi bir ekran kartı, biraz daha bellek gibi parçalara kullanmak çok daha yüksek performans sağlayabiliyor. Özellikle en yavaş parça ünvanını elinde bulunduran sabit diskin özellikleri çok önemli. Şahsen elimdeki parayla tüm bileşenleri seçer, daha sonra kalan parayla cpu alırım.
Tabi bu dediğim gibi %90 kullanıcılar için geçerli. Render, ses-video düzenlemesi yapacak bir pc veya üzerinde 1000'den fazla site barındıracak bir Apache/Mysql sunucusunda cpu'yu kısmak yanlış olur.
Bazı çok gelişmiş, birkaç bin $'lık veritabanı sistemlerinde mysqlhotcopy gibi bir araç yok da o yüzden, kullanımda olan tabloları yedekleyemiyorlar.. :)
Örneğin çok fazla dökümanı olan bir firmanız / organizasyonunuz varsa bu dosyalarınızı rahatça personelinizin arama yaparak kullanabilmenizi istiyorsanız Google Appliance'ın sizin için birçok artısı var.
Ama $3000'lık bir aletle en azından Raid1'li çift disk gelmesini beklerdim. Gerçi disk değişse aynı gün içinde yine indekslemeyi bitirebilir..
Bu arada CDROM ne işe yarıyor, disk vb sorununda içinde yeniden kurulum için linux cd'si filan mı var acaba?
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
Asus EePc Linuxlanıyor ( 3)
Ayrıca Intel'in Android trenine binme olasılığı da var gibi..
Moblin'in geleceği ne olacak, proje Android'le birleşecek mi zaman gösterecek..