Asus EePc Linuxlanıyor

0
3lobyte
Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.
Asus intel tarafından temeli atıldıktan sonra Linux Foundations'a devredilen moblin projesi üzerindenyürümeyi planlıyor, henüz resmi bir açıklama yapılmasada söylentiler Windows'suz bir sistemin ekonomik avantajını kullanmak için böyle bir yola çok kısa sürede geçeceğini söylüyor.

Moblin netbooklar için özel olarak geliştirilen arayüzü ve çok hızlı boot süresi ile ciddi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

moblin.org sitesinden özelliklerinin incelenebilecek linux dağıtımının arayüzü oldukça basit ve netbook kullanıcılarının internet, mail, sosyal ağ, müzik, resim ve film depolama ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda.

Görüşler

0
urxalit
Yalnız "basitleştirilmiş" arabirimler tutmadı. İnsanlar akıllı bir telefondan çok bir bilgisayar aldığından normal Windows ya da Gnome/KDE'de neler yapıyorsa aynısını yapmak istiyor, kısıtlama olmayan bir işletim sistemi istiyor.

Ayrıca Intel'in Android trenine binme olasılığı da var gibi..

Moblin'in geleceği ne olacak, proje Android'le birleşecek mi zaman gösterecek..
0
ZZombie
Basitleştirilmiş arabirimler konusundaki görüşlerinize tamamen katılıyorum. Şahsen çok cicili bicili bir ekran da olsa ben siyah ekranda komut yazmayı seven biriyim. Ve bu türde basitleştirilmiş bir cihazda da masa üstünde kullandığım uygulama kolaylığını yakalamak isterim.

Moblin projesi devam eder diye düşünüyorum. Fakat konu sadece moblinde de kalmayacak. Piyasaya çıkan farklı mini notebooklar sebebei ile moblin benzeri linux dağıtımlarına yönelik çalışmalada da hız kazandı. Yakın zamanda temel kullandığımız linux sistemlerin hafif versiyonları da çıkabilir diye düşünüyorum.

NOT : Buradaki bahsettiğim hafiflik kullanılan platforma göre optimize edilmiş/derlenmiş vs olmması. Hali hazırdaki uygulamarımızı fazla zorlanmadan zati geçirebiliyoruz.
0
3lobyte
moblin bir ara yüz var okay ama gnome de çalışıyor anladığım kadarıyla live sürümünü indirip denemek lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM`den Linux Tutoriallar

sundance

IBM Linux`a verdiği desteği sürdürüyor.

Bu sayfada yeralan Linux tutorialları Proxy kurulumundan, Python ile programlamaya kadar birçok konuda oldukça iyi bilgi veriyor.

IBM böyle devam ederse birilerinin SUNcıları depreşeceğe benziyor :))

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.

Fedora Core 1.0 Hazır

caglar_onur

Redhat'in açık kaynak projesi haline getirdiği Fedora Linux ilk sürümünü duyurdu.
Ayrıntılar için: http://fedora.redhat.com/
Sürüm Notları için: http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/
İndirmek için: http://fedora.redhat.com/download/

Not: ftp.linux.org.tr'de mecvut benim bulabildiğim tek türkiye yansısı o, şu an indiriyorum akşamda vakit bulursam kuracağım, ilk izlenimlerimi aktarmaya çalışırım