Asus EePc Linuxlanıyor

0
3lobyte
Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.
Asus intel tarafından temeli atıldıktan sonra Linux Foundations'a devredilen moblin projesi üzerindenyürümeyi planlıyor, henüz resmi bir açıklama yapılmasada söylentiler Windows'suz bir sistemin ekonomik avantajını kullanmak için böyle bir yola çok kısa sürede geçeceğini söylüyor.

Moblin netbooklar için özel olarak geliştirilen arayüzü ve çok hızlı boot süresi ile ciddi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

moblin.org sitesinden özelliklerinin incelenebilecek linux dağıtımının arayüzü oldukça basit ve netbook kullanıcılarının internet, mail, sosyal ağ, müzik, resim ve film depolama ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda.

Görüşler

0
urxalit
Yalnız "basitleştirilmiş" arabirimler tutmadı. İnsanlar akıllı bir telefondan çok bir bilgisayar aldığından normal Windows ya da Gnome/KDE'de neler yapıyorsa aynısını yapmak istiyor, kısıtlama olmayan bir işletim sistemi istiyor.

Ayrıca Intel'in Android trenine binme olasılığı da var gibi..

Moblin'in geleceği ne olacak, proje Android'le birleşecek mi zaman gösterecek..
0
ZZombie
Basitleştirilmiş arabirimler konusundaki görüşlerinize tamamen katılıyorum. Şahsen çok cicili bicili bir ekran da olsa ben siyah ekranda komut yazmayı seven biriyim. Ve bu türde basitleştirilmiş bir cihazda da masa üstünde kullandığım uygulama kolaylığını yakalamak isterim.

Moblin projesi devam eder diye düşünüyorum. Fakat konu sadece moblinde de kalmayacak. Piyasaya çıkan farklı mini notebooklar sebebei ile moblin benzeri linux dağıtımlarına yönelik çalışmalada da hız kazandı. Yakın zamanda temel kullandığımız linux sistemlerin hafif versiyonları da çıkabilir diye düşünüyorum.

NOT : Buradaki bahsettiğim hafiflik kullanılan platforma göre optimize edilmiş/derlenmiş vs olmması. Hali hazırdaki uygulamarımızı fazla zorlanmadan zati geçirebiliyoruz.
0
3lobyte
moblin bir ara yüz var okay ama gnome de çalışıyor anladığım kadarıyla live sürümünü indirip denemek lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)

2. Linux-AMD Bilgi Yarışması BAŞLADI.

anonim

2.Linux-AMD Bilgi Yarışması başlamıştır. Yarışmada 1. olan Linux Kullanıcısına CoolerMaster'dan Muskeeter Analog Voltaj , Ses ve Isı Vu Metresi (Siyah)Hediye edilecektir.
Linux Soruları zor olabilir. Bol şans :)

Yarışmaya katılmak için;
http://www.linux34.com/yarisma.php

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.