EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

0
anonim
LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.
EEL´de sadece Enlightenment bulunuyor. Bir diğer gariplik ise korku, karanlık ve kötülük temasının kurulumdan masaüstü temalarına kadar heryerde karşınıza çıkması. Yani arka planda paramparça olmuş bir genç kız cesedi görmeniz RH´de kırmızı şapka görmeniz kadar doğal. Son olarak EEL nin tamamen masaüstüne yönelik olduğunu ve bu yüzden server vs gibi araçlar bulamayacağınızı da eklemek gerekiyor ( sendmail dahi yok)

Gelelim iddialarına: EEL Deneyimli ve uzman (yada kısaca power user) masaüstü ve multimedia masaüstü kullanıcılarına hayır diyemeyecekleri bir seçenek sunduğu iddiasında.

İncelemenin tamamına http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=News&file=article&sid=62
adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
LinuxTurkey incelemesini özellikle okuyalım. Ben dağıtımı incelemedim ama kuran arkadaş gerçekten anladığım kadarıyla tahammül sınırlarını epey zorlamış :-)
0
ghanthar
murat09, biraz öyle oldu galiba :-) aslında ben daha yumuşak bir yazı yazacaktım ama yok olan boot loaderımı düzeltmekle biraz vakit harcadıktan sonra (rh 9 un grubu vardı ve oldukça da güzeldi EEL nin LİLO suna RH eklemektense onu tekrar kurmak istedim) sanırım EEL ye karşı çok sevecen davranamadım. Bu arada yazımı tavsiye etmişsin, sağol :-) ben, Türkiye de dağıtım incelemelerinin eksik olduğunu düşündüm, e kablonetim de vardı bu yüzden elime geçirebildiğim hemen her dağıtımı deniyorum (bu 2. incelemem 3. sü şu an netten iso olarak geliyor :-) ). Bir Linux gurusu olmamama rağmen (zaten bu yüzden incelemerimde masaüstü kullanımına önem veriyorum) birşeylerin ucundan tutayım dedim (aslında çok şey öğrendim bu sayede artık kendimi çaylak kategorisinden çıkardım, tavsiye ederim yani :-) ).
Herneyse, uzun lafın kısası incelemeler hakkındaki yorumlarınız ve eleştirileriniz benim için önemli lütfen esirgemeyin :) Ayrıca eğer özellikle incelememi istediğiniz dağıtımlar olursa bana bildirin eğer vakit ve dağıtımın tarzı uygun olursa inceleyebilirim.
İyi LinuX lar ;-)
GhanthaR
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

anonim

Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Ödül Avcısı Aranıyor!

cbc

Slashdot´ı gezerken bir Gnome haberi gözüme çarptı. Çeşitli uygulamalara yeni özelllikler ekleyecek, para ile çalışan programcılar, bir nevi ödül avcıları arıyorlarmış. Para vaad edilen işlerden bazıları ise şöyle:

Gnome - Mozilla arası sürükle - bırak: 300 $
Paneldeki saat ile takvim uyumu: 1.000 $
Gaim listesi - adres defteri bağlantısı: 2.500 $

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.