EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

0
anonim
LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.
EEL´de sadece Enlightenment bulunuyor. Bir diğer gariplik ise korku, karanlık ve kötülük temasının kurulumdan masaüstü temalarına kadar heryerde karşınıza çıkması. Yani arka planda paramparça olmuş bir genç kız cesedi görmeniz RH´de kırmızı şapka görmeniz kadar doğal. Son olarak EEL nin tamamen masaüstüne yönelik olduğunu ve bu yüzden server vs gibi araçlar bulamayacağınızı da eklemek gerekiyor ( sendmail dahi yok)

Gelelim iddialarına: EEL Deneyimli ve uzman (yada kısaca power user) masaüstü ve multimedia masaüstü kullanıcılarına hayır diyemeyecekleri bir seçenek sunduğu iddiasında.

İncelemenin tamamına http://www.linuxturkey.org/modules.php?name=News&file=article&sid=62
adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
LinuxTurkey incelemesini özellikle okuyalım. Ben dağıtımı incelemedim ama kuran arkadaş gerçekten anladığım kadarıyla tahammül sınırlarını epey zorlamış :-)
0
ghanthar
murat09, biraz öyle oldu galiba :-) aslında ben daha yumuşak bir yazı yazacaktım ama yok olan boot loaderımı düzeltmekle biraz vakit harcadıktan sonra (rh 9 un grubu vardı ve oldukça da güzeldi EEL nin LİLO suna RH eklemektense onu tekrar kurmak istedim) sanırım EEL ye karşı çok sevecen davranamadım. Bu arada yazımı tavsiye etmişsin, sağol :-) ben, Türkiye de dağıtım incelemelerinin eksik olduğunu düşündüm, e kablonetim de vardı bu yüzden elime geçirebildiğim hemen her dağıtımı deniyorum (bu 2. incelemem 3. sü şu an netten iso olarak geliyor :-) ). Bir Linux gurusu olmamama rağmen (zaten bu yüzden incelemerimde masaüstü kullanımına önem veriyorum) birşeylerin ucundan tutayım dedim (aslında çok şey öğrendim bu sayede artık kendimi çaylak kategorisinden çıkardım, tavsiye ederim yani :-) ).
Herneyse, uzun lafın kısası incelemeler hakkındaki yorumlarınız ve eleştirileriniz benim için önemli lütfen esirgemeyin :) Ayrıca eğer özellikle incelememi istediğiniz dağıtımlar olursa bana bildirin eğer vakit ve dağıtımın tarzı uygun olursa inceleyebilirim.
İyi LinuX lar ;-)
GhanthaR
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

OpenBSD 2.9 Çıktı!

PCc0d3r

OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

Linux açılış logosunu değiştirelim

tongucyumruk

Tux'u sever misiniz? Ben severim, oldukça sevimli bir penguen, ve güzel bir maskottur... Ama bilgisayarınızın her açılışında o penguen'i görünce bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Peki sıkıldıysak neden bu logo'yu değiştirmeyelim? İşte size adım adım Debian'da açılış logosu değiştirme rehberi. Tabii anlatılanlar temel anlamda diğer dağıtımlarda da çalışacaktır, ama Debian dururken, ne gereği var?

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html