14,000 PC Windows'dan LİNUX'a Geçiyor

0
malkocoglu
Münih belediyesi, Windows'dan vazgeçip, 14,000 makinasına Linux yükleyecek. Bu olay, masaüstü ortamda Linux'un yerini ispatlayan önemli bir gelişme.

http://www.desktoplinux.com/news/NS3199247984.html

Görüşler

0
cayfer
Büyük hata!! Şimdi sahip olma bedelinin yüksekliğinden başları derde girecek. Düşünsenizse... her bir LINUX dağıtımı 3 cd olsa; herbir cd 1 euro olsa 42.000 euro iceri girecekler. Üstelik millet artık geceleri bilgisayarlarını açık birakıp gidecek. Dünyanın elektrik parası...

0
tongucyumruk
Bildiğim kadarıyla bu iş için M$ SuSe'den daha düşük bir rakam teklif etmişti...
0
tongucyumruk
Şimdi buldum rakamları...
M$ : 27.000.000 Euro
SuSe : 30.000.000 Euro (Tam rakam yazılmamış ama M$ teklifinin 3.000.000 kadar üzerinde deniliyor)
0
cayfer
20m euro bana pek mantıklı gelmedı. 14000 makine söz konusu olduğuna gore yaklaşık makine başına 2000 euro! Olanaksız... MS ürünleri için bile çok fazla... Ya işin içinde uygulama yazılımı da var ya da veriler yanlış!

0
tongucyumruk
Ben yahoo'nun yalancısıyım... ancak SuSe/IBM ortaklığı olduğu düşünülürse 14000 tane yeni bilgisayar olabilir... Yani donanımlar da dahil...
0
cayfer
evet. olabilir....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Kernel 2.6.10 çıktı

mos

Son "release candidate" sürümü 2.6.10-rc3 'ten pek farklı yanı yokmuş, ama yine de Linux kernelimizin son kararlı sürümü artık 2.6.10

Bu sürüme verilen ad da "woozy numbat" mış.
Zonked Quokka dan iyidir ;-)

Linux Yerelleştirme

butch

Yerelleştirme konusunda yaptığımız bir konuşma sonrasında, Görkem Çetin bu konuda ciddi bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi bana. Onun bu konudaki görüşleri şöyle: