FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

0
sundance
FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha

Görüşler

0
urxalit
Tabi güzel bir hareket...

Türkiye´de Linux CD´si sorunu çekenler LKD´nin CD satış bölümüne başvurabilirler. Tek CD´lik dağıtımları 2 milyona satıyorlar. Fazla sayılmaz. Başvurduğunuzda CD´yi 1 gün sonra kargoya veriliyor.

Not : Oradaki e-mail´e kurulum vs soruları gönderip arkadaşları delirtmeyelim olur mu? :)
0
anonim
Merhaba,

Bu haberinize ne kadar sevindigimi anlatamam.Bilmiyorum Oktay ile konustuktan sonra mi haber yaptiniz ama bu site %100 Turkler tarafindan isletiliyor ve Oktay Altunergil isimli arkadasimizin (NY) emekleri ile su anda Linux Dunyasinda saygin bir yere gelmis bulunuyor...Ilk bakista yabanci bir site izlenimi verse de aslinda o site bir TURK sitesi ve ben BOYLE Turklerle gurur duyuyorum.

Kendisine oktay@turk-php.com adresinden mail gonderebilirsiniz...

Belki buradan kazanilan deneyim ile Turkiyede de bu girisim baslatilip basariya ulasilabilir...

Serkan Hadi Ceylani (FL)
serkan@turk-php.com

0
sundance
Aslında şöyle oldu, haberi yazdıktan sonra forumda dolaşırken ismine rastladım. Belki, bir e-mail vasıtasıyla tebrik etmek istedim kendisini, bu güzel oluşumdan dolayı. Öyle oldu işte :)
Not: Bu arada merakımı celbeden bir şey var turk-php.com neden Türkçe karakterleri desteklemiyor ? Özel bir sebebi var mı bunun ?
0
anonim
Biz okuyamayiz o zaman hehe :)

Dusunsene patronuma bu siteyi biz yaptik ya bakin calisiyoruz iste deyip actiginda birden patronunun bilgisyarinda turkce destegi olmadigini unuttugunu :)) Yazilar cince cikiyor o zaman ....

Boylesi daha centilmence oluyor :)

Serkan Hadi Ceylani
serkan@turk-php.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"

Apache TOM CAT 4.0 çıktı

anonim

Apache'nin Java Servlet'i ve JSP yorumlayıcısı Tom Cat'in 4.0 versiyonu internet'e sunuldu. Tom Cat 4.0 Java Servlet 2.3 and JSP 1.2 özelliklerini içinde barındırıyor. Daha önceki sürüm olan 3.3'e göre tamamen farklı bir kod mimarisi kullanılmış. Daha detaylı bilgi ve indirip denemek için: jakarta.apache.org/tomcat/news.html

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

Mandrake Linux 9.1 ve Knoppix’li PC Extra bayilerde

pcextra

Mandrake Linux 9.1’in 3 CD’lik tam sürümü ve Knoppix 3.2 CD’si PC Extra dergisi ile birlikte satışa çıktı. Fazlamesai.Net’ten Kıvılcım Hindistan, Ömür Özoral ve Boran Puhaloğlu’nun özverili katkıları sayesinde hazırlanan bu yeni dergi ile Mandrake Linux 9.1’in kurulumdan kullanımına kadar hemen hemen tüm özellikleri gözler önüne seriliyor. Mandrake Linux 9.1 CD’leri 3’lü jewelbox içine yerleştirilmiş olan toplam 4 CD’lik bu özel sayı hakkındaki görüş ve önerilerinizi merakla bekliyoruz.