FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

0
sundance
FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha

Görüşler

0
urxalit
Tabi güzel bir hareket...

Türkiye´de Linux CD´si sorunu çekenler LKD´nin CD satış bölümüne başvurabilirler. Tek CD´lik dağıtımları 2 milyona satıyorlar. Fazla sayılmaz. Başvurduğunuzda CD´yi 1 gün sonra kargoya veriliyor.

Not : Oradaki e-mail´e kurulum vs soruları gönderip arkadaşları delirtmeyelim olur mu? :)
0
anonim
Merhaba,

Bu haberinize ne kadar sevindigimi anlatamam.Bilmiyorum Oktay ile konustuktan sonra mi haber yaptiniz ama bu site %100 Turkler tarafindan isletiliyor ve Oktay Altunergil isimli arkadasimizin (NY) emekleri ile su anda Linux Dunyasinda saygin bir yere gelmis bulunuyor...Ilk bakista yabanci bir site izlenimi verse de aslinda o site bir TURK sitesi ve ben BOYLE Turklerle gurur duyuyorum.

Kendisine oktay@turk-php.com adresinden mail gonderebilirsiniz...

Belki buradan kazanilan deneyim ile Turkiyede de bu girisim baslatilip basariya ulasilabilir...

Serkan Hadi Ceylani (FL)
serkan@turk-php.com

0
sundance
Aslında şöyle oldu, haberi yazdıktan sonra forumda dolaşırken ismine rastladım. Belki, bir e-mail vasıtasıyla tebrik etmek istedim kendisini, bu güzel oluşumdan dolayı. Öyle oldu işte :)
Not: Bu arada merakımı celbeden bir şey var turk-php.com neden Türkçe karakterleri desteklemiyor ? Özel bir sebebi var mı bunun ?
0
anonim
Biz okuyamayiz o zaman hehe :)

Dusunsene patronuma bu siteyi biz yaptik ya bakin calisiyoruz iste deyip actiginda birden patronunun bilgisyarinda turkce destegi olmadigini unuttugunu :)) Yazilar cince cikiyor o zaman ....

Boylesi daha centilmence oluyor :)

Serkan Hadi Ceylani
serkan@turk-php.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

Silicon Graphics XFS`i Linux`a verdi

FZ

Silicon Graphics bilgisayar şirketi 1994 yılından beri ticari sistemlerinde kullandığı ve "journaling filesystem" olarak tabir edilen, sistem göçtüğünde çok hızlı yeniden ayağa kaldırmayı sağlayan ve çok büyük harddisk alanlarının ekonomik ve optimum şekilde yönetilmesine olanak veren dosya sistemi XFS'i Linux camiasına sundu.

Slackware 9 Sonunda Çıktı !!

oktay

Henüz resmi site slackware.com'dan haber verilmemiş olsa da Slackware 9 artık hazır. Bu yazıyı yazdığım saatlerde 9.0 sürümü henüz yansı sitelerine ulaşmamış görünüyor. Zannediyorum resmi bir açıklama yapılmamış olmasının sebebi de yansı sitelerine bu aşamada yüklenilmesini engellemek.

Uzun zamandır beklediğimiz şu anda hala yayınlanan en eski Linux sürümü ünvanını elinde bulunduran bu Slackware in yeni sürümü hepimize hayırlı olsun.

Eğer indirmeyi başarabilirseniz lütfen geçici yansı sunucuları kurup buradan adresi dağıtmak vasıtasıyla Türkiyede de yayılmasına yardımcı olunuz.

linuxtoday.com/developer/2003031901126NWSLSW adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.