FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

0
sundance
FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha

Görüşler

0
urxalit
Tabi güzel bir hareket...

Türkiye´de Linux CD´si sorunu çekenler LKD´nin CD satış bölümüne başvurabilirler. Tek CD´lik dağıtımları 2 milyona satıyorlar. Fazla sayılmaz. Başvurduğunuzda CD´yi 1 gün sonra kargoya veriliyor.

Not : Oradaki e-mail´e kurulum vs soruları gönderip arkadaşları delirtmeyelim olur mu? :)
0
anonim
Merhaba,

Bu haberinize ne kadar sevindigimi anlatamam.Bilmiyorum Oktay ile konustuktan sonra mi haber yaptiniz ama bu site %100 Turkler tarafindan isletiliyor ve Oktay Altunergil isimli arkadasimizin (NY) emekleri ile su anda Linux Dunyasinda saygin bir yere gelmis bulunuyor...Ilk bakista yabanci bir site izlenimi verse de aslinda o site bir TURK sitesi ve ben BOYLE Turklerle gurur duyuyorum.

Kendisine oktay@turk-php.com adresinden mail gonderebilirsiniz...

Belki buradan kazanilan deneyim ile Turkiyede de bu girisim baslatilip basariya ulasilabilir...

Serkan Hadi Ceylani (FL)
serkan@turk-php.com

0
sundance
Aslında şöyle oldu, haberi yazdıktan sonra forumda dolaşırken ismine rastladım. Belki, bir e-mail vasıtasıyla tebrik etmek istedim kendisini, bu güzel oluşumdan dolayı. Öyle oldu işte :)
Not: Bu arada merakımı celbeden bir şey var turk-php.com neden Türkçe karakterleri desteklemiyor ? Özel bir sebebi var mı bunun ?
0
anonim
Biz okuyamayiz o zaman hehe :)

Dusunsene patronuma bu siteyi biz yaptik ya bakin calisiyoruz iste deyip actiginda birden patronunun bilgisyarinda turkce destegi olmadigini unuttugunu :)) Yazilar cince cikiyor o zaman ....

Boylesi daha centilmence oluyor :)

Serkan Hadi Ceylani
serkan@turk-php.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

Lockheed Martin Solaris'ten GNU/Linux'a Geçiyor

Challenger

Slashdot' ta yer alan bu habere ve orada referans verilen bu Neurocrat yazısına göre, dünyanın önde gelen havacılık ve uzay teknolojileri şirketi Lockheed Martin, Solaris kurulu 10.000 adet sistemini Linux' a geçiriyor. Neuracrat' teki yazıda şöyle diyor: "Lockheed' in Linux'a geçişinin arkasında yatan neden maliyet. Şirketin pahalı Sun iş istasyonlarını bırakıp, Linux kurulu Intel tabanlı donanıma sahip sistemlere geçmesi bekleniyor. Görünüşe göre mühendislerin uçak tasarlarken kullandıkları yazılımların güvenilir bir şekilde Linux altında çalıştırılmasında herhangi bir problem yok."

Lockheed Martin'in Solaris'e "kapıyı gösterdiği" bu haberden sonra Sun Microsystems borsada 1.08 puan kaybetmiş.

Not: Bu haber sadece GNU/Linux'un önemli yerlerde güvenilir bir şekilde kullanılabilirliğini göstermektedir. Lockheed Martin'in, dünyanın en psikopat savaş teknolojilerini üreten şirket olmasıyla bir ilgisi yoktur.

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

Acarix: Taşınabilir Türkçe GNU/Linux ve fazlası...

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayfalarını gezerken Acarix isimli bir projeye rastladım.

Acarix, GNU/Linux temelli bir işletim sistemi projesi ve anlaşılan üniversitede de aktif olarak kullanılıyor. Proje hakkındaki detayları cs.bilgi.edu.tr/~mgencer/acarix/ adresinde bulabilir, Acarix'i church.cs.bilgi.edu.tr/acarixdownloads/ adresinden indirebilirsiniz.

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.