Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

0
BatoR
Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Görüşler

0
conan
Baligin hikayesi komiktir :) Hristiyanlar bu baligi hristiyanligin sembolu olarak secmisler. Amerika`da da bu balik koyu hristiyanlarin arabalarini suslemeye baslamis zamaninda. Su anda 10 arabadan birinde kesinlikle bu baligi ve turevlerini gormek mumkun.

Fakat daha sonrasinda darwinizmin koyu taraftarlari ise bu baligi evrimlestirmisler :) Daha sonrasinda ise bu olay cilgin gibi gelismis ve Linux ve GNU baligina kadar gitmis :) Hemen hemen butun balik cesitlerini de burada gorebilirsiniz.

0
BatoR
Teşekürler Conan, sayende bir (ilginç) konuda daha bilgi sahibi olduk.(samimiyetle...)

Hmm oldukça ilginç, peki sen bu balık olayını nereden, nasıl...

Neyse merak işte...

Teşekkürler.
0
conan
Gozumun onunde dolasiyorlar arabalarin tamponlarinda :) Bana da amerikali bir arkadasim anlatmisti ona sordugumda. Ben de netten ufak bir arastirma yaptim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel 2.4.28 çıktı

mos

2.4.x serisinin yeni son sürüm çekirdeği artık 2.4.28.

Changlog için buraya
Bilgisyarınıza indirmek için buraya,
patch içinse şuraya tıklayın.

NOT: şu anda son kararlı çekirdek 2.6.9'dur.

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

OpenBSD 2.9 Çıktı!

PCc0d3r

OpenBSD 2.9 çıktı! Bilindiği gibi OpenBSD BSD çeşitleri arasında güvenliğe en çok önem veren işletim sistemleri arasında.
\r Daha fazla bilgi için: Release Notes ChangeLog

Mandriva Linux Limited Edition 2005

darkhunter

Mandriva ilk meyvesini verdi. Önümüzdeki günlerde halka da açılması beklenen Mandriva Linux'un temel özellikleri şöyle :
- Linux kernel 2.6.11.6
- KDE 3.3.2 (with some backports from version 3.4, including kpdf)
- GNOME 2.8.3
- Firefox 1.0.2
- GCC 3.4.3
- The GIMP 2.2
- Cdrecord 2.01.01a21 (with DVD+R dual-layer support)
- OpenOffice.org 1.1.4
- MySQL 4.1.11

Gazi Üniversitesi´nde olup da İTÜ ve Boğaziçi´nde olmayan!

sundance

Deniz ? Kesinlikle hayır. Güzel bir kampüs ? Boğaziçi daha iyi :)
Peki nedir Gazi Üniversitesinde olup da ITU ve Boğaziçinde olmayan ?

Internetten rahat rahat, adam gibi kaydolabilmek! Ne o şaşırdınız mı ? O zaman, siz son zamanlarda ITU ve Boğaziçinin muhteşem kayıt sayfalarına girip, web serverın boş bir anını bulamadığınızdan dolayı saçınızı başınızı yolmadınız.

Her yıl üç dört günlük süreye sıkıştırılan bu kayıt eziyeti, Internet üzerinde tamamen işkenceye dönmüş durumda. Geçe dörtte uyanıp kaydolmaya çalışanlar mı dersiniz, okulun laboratuvarlarına gidip ordan sisteme girmeye çalışanlar mı ?

Peki Sun'dı Oracle'dı hiçbir masraftan kaçınmayan bu üniversitelerin yapamadığı da Gazi'nin yapabildiği nedir ? Tabi ki GNU/Linux çözümü ;) geçici bir cluster...