Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

0
BatoR
Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Görüşler

0
conan
Baligin hikayesi komiktir :) Hristiyanlar bu baligi hristiyanligin sembolu olarak secmisler. Amerika`da da bu balik koyu hristiyanlarin arabalarini suslemeye baslamis zamaninda. Su anda 10 arabadan birinde kesinlikle bu baligi ve turevlerini gormek mumkun.

Fakat daha sonrasinda darwinizmin koyu taraftarlari ise bu baligi evrimlestirmisler :) Daha sonrasinda ise bu olay cilgin gibi gelismis ve Linux ve GNU baligina kadar gitmis :) Hemen hemen butun balik cesitlerini de burada gorebilirsiniz.

0
BatoR
Teşekürler Conan, sayende bir (ilginç) konuda daha bilgi sahibi olduk.(samimiyetle...)

Hmm oldukça ilginç, peki sen bu balık olayını nereden, nasıl...

Neyse merak işte...

Teşekkürler.
0
conan
Gozumun onunde dolasiyorlar arabalarin tamponlarinda :) Bana da amerikali bir arkadasim anlatmisti ona sordugumda. Ben de netten ufak bir arastirma yaptim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake, Conectiva'yı Aldı

anonim

Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.

Mandrake'den İsim Değişikliği

berkin

Mandrake Linux, Conectiva ile birleşiminden sonra karşımıza yine önemli bir gelişmeyle çıkıyor. Mandrake, ismini MANDRIVA olarak değiştiriyor.

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

Mandrake'nin Türk usulü; Turkix

aRda_

DistroWatch.com'da yer alan haberle duyurulan Mandrake10.0 tabanlı 2.4 kernelli Türk-Azeri yapımı bir dağıtım Turkix.
Live CD olarak çalışan Turkix, web sitesinde yazdığına göre "size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı."

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.