UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

0
anonim
Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Görüşler

0
ZZombie
Güzel bir çalışmaya benziyor.
Elimdeki işleri bitirir bitirmez indirip deneme yapmam gerek.

Açıkçası düşük donanımlı sistemlerde çalışacak bir Linux arayışım hiç bitmedi. Bu konuda Damn Small Linux'u taktir ediyorum. Ama son kullanicinin karsisina cikarmak icin biraz arayuz iylestirmesi gerek.

Amacim isi sadece internet olan, ya da bir iki pasit program kullanacak, veya uzak masa üstü bağlantısı kullanacak kişiler için alternatifler sunmak.

Normal Linux dağıtımları ile bunu sorunsuz yapabilmemize rağmen, eldeki atıkl teknolojiyi kullanabimek çok daha olumlu sonuçlar veriyor.

Şu Linux programlama konusunda ihtisas yaparsam Pardus için bile birşeyler hazırlanabilir :)
0
erika
Benin anlamadığım ASUS EEEPC benzeri makinaları neden bizim yerel PC üreticileri üretmiyorlar ki? Un var, Şeker var. Helva yapalımda şu dandik pencerenin tekelini kıralım. Hemde insanlarımız ucuza kaliteli bir bilgisayar tecrübesi yaşasınlar.
0
anonim
Cevabın sorunun içinde gizli.

"Ucuza kaliteli bilgisayar" :)

Şu anki hali ile güzel paralar kazanırken neden buna gerek duysunlar?

NOT : lafim toplama sistem hazirlayanlara degil. Parca parca alip sistem olusturmanin nekadar dusuk karli oldugunu bilirim.

Ama marka olmus firmalarin yaptiklari yuksek adetli alimlar ile daha dusuk fiyatlara alip, daha da yüksek fiyatlara sattıkları bir gerçek.
0
koraypeksayar
Cevap: Sonsuz kar amacı... Mezarda bile !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Linux 2.4 çekirdeğin 20 yaşındaki koruyucu meleği Marcelo ile röportaj

acemi_

Çeviri biraz acele ve özensiz oldu. Sözü edilen bazı konular hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim. Bunu göz önüne alarak okuyun.

http://kerneltrap.org/node/view/1880


Marcelo Tosatti, 2001 Kasın ayında 18 yaşındayken Linux 2.4 kararlı cekirdeğin bakıcısı (maintainer) oldu. 2.4.15 sürümünden çok kısa bir süre sonra çıkan 2.4.16 sürümü ile ilk çekirdeğini yayınladı. Çekirdekte, dosya sistemindeki bir bozulma ile ilgili bir güncelleme yapılmıştı. İki sene sonunda, artık çekirdeğin 2.4.23 sürümünü yayınlamış durumda ve çok yakında çekirdeği bakım (maintenance) moduna geçirmeyi planlıyor. Yani artik sadece hatalar ve güvenlikle ilgili güncellemeler yapılacak.

Marcelo, Brezilya'da yaşıyor ve Cyclades Corporation adlı şirkette çalışıyor. Bu röportajda, Marcelo'nun nasıl 2.4 çekirdeğin bakıcısı olduğuna ve 2.4 çekirdeği bugünlere nasıl getirdiğine bakacağız.

Mandrake'nin Türk usulü; Turkix

aRda_

DistroWatch.com'da yer alan haberle duyurulan Mandrake10.0 tabanlı 2.4 kernelli Türk-Azeri yapımı bir dağıtım Turkix.
Live CD olarak çalışan Turkix, web sitesinde yazdığına göre "size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı."

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.