erika

erika


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu! ( 4)

şu anki deneme sürümü burada var.

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/corporate2/

Google: Gizlilik mi? ( 13)

Aslında Türkler daha önce bir arama motoru geliştirmişti. Hala çalışıyor ve oldukça başarılı sayılır.
http://www.hakia.com

Google: Gizlilik mi? ( 13)

Türkiye kendi arama motorunu seneye çıkarıyor. En iyisi çıkınca onu kullanmak bence...

Google’a rakip yerli ‘arama motoru’ 2010’da geliyor: Dünyanın en yaygın arama motorları Google ve Yahoo’ya rakip olmaya hazırlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ‘yerli arama motoru’ kuracak; her çocuğun doğar doğmaz nüfus cüzdanında yazılı bir e-posta adresine sahip olmasını öngören ‘Anaposta Projesi’ne de hız verecek.


BTK Başkanı Tayfun Acarer, ‘yerli arama motoru’ kurulmasına yönelik çalışmaları 2010 yılında tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Acarer ‘Youtube’ ve ‘Google’ başta olmak üzere mevcut arama motorlarının yabancı kaynaklı olduğunu hatırlattı ve “Bu nedenle, internet yoluyla yapılan her türlü haberleşme yabancı ülkelere gidiyor, oradan geri geliyor. İşin bu açıdan bir güvenlik tarafı var” dedi.

Mevcut yabancı arama motorlarının Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini, ülke hassasiyetlerine zaman zaman duyarsız kaldığını savunan Tayfun Acarer, Türkçe karakterlerden kaynaklanan sıkıntılar da yaşandığını dile getirdi. “Çalışmalarımızı, üniversitelerin yanı sıra işletmecilerle birlikte sürdürüyoruz” diyen ve yerli arama motorunun Türkiye’nin yanı sıra Türk cumhuriyetleri ile İslam ülkelerinde de çok tutulacağını düşünen Acarer, şöyle devam etti:

Yeni doğan bebeğe e-posta

“Bu ülkelerin bizim arama motorumuza çok daha fazla güveneceğini düşünüyorum. Yerli arama motoru kurulması çalışmaları kapsamında ‘Anaposta Projesi’ni de yürütüyoruz. Proje kapsamında 70 milyon vatandaşımızın her birine 10 GB mail kotası olan bir elektronik posta adresi verilebilecek. Her çocuk doğar doğmaz nüfus cüzdanında yazılı olan bir e-posta adresine sahip olacak. 70 milyon kişinin TC kimlik numarası eşleşmesi seviyesinde kullanılabileceği bir mobil ağ sağlanmış olacak. Yahoo, Hotmail, Gmail gibi yabancı ve güvenli olmayan posta adresleri-ağları kullanılmamış olacak. İslam ülkeleri ile Türk cumhuriyetleri, Türkiye’nin posta altyapısını tercih edecektir. Böylece uluslararası büyük bir ağ ve internet haberleşme ortamı sağlanmış olacak.”

Youtube’a Türkçe versiyon önerildi

YOUTUBE internet sitesine erişimin 17 Ocak 2008’de Ankara 12’nci Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla ‘Atatürk’le ilgili özel bir kanun’ nedeniyle engellendiğini hatırlatan BTK Başkanı Tayfun Acarer, “Engellemenin kaldırılması için Youtube yetkilileri ile pek çok görüşme yapıldı. Görüşmelerden 3’üne Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı” bilgisini verdi. Acarer, bu görüşmelerde Türkiye’ye özgü, Türkçe bir versiyon geliştirmesi gibi çok makul öneriler getirildiğini bildirdi.

kaynak: www.hurriyet.com.tr

Yalancı Ofis tartışması ( 8)

Ayrıca Alman yazılım firması SoftMaker'da full Türkçe desteği olan SoftMaker 2010 Office sürümünü yakında çıkarıyormuş. Online ve kurulabilir alternatif yazılımların sayısının artması yazılım endüstrisi için sevindirici bir gelişme.

http://www.softmaker.com/english/

Yalancı Ofis tartışması ( 8)

Türkiye'de bir iş ortağı Zoho'yu ana firma ile birlikte çalışarak yerelleştirmiş. Şu anda bütün Zoho hizmetlerine Türkçe olarak erişmek mümkün.

http://www.teknocube.com

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1 ( 18)

Çin demişken tekrar edeyim. Adamlar gümbür gümbür geliyor. Microsoft Office alternatifi yazılımı 14$ satmaya başladılar bile. Ölümüne rekabet edebiliyorlar. Çünkü devletin bu yönde stratejisi var. En azından kendi alternatifleri var her konuda. Merak eden aşağıdaki linke tıklasın yeter.

http://www.evermoresw.com

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1 ( 18)

Devletimizin teknolojiye bakis acisindan Cin'i ornek almasi lazim. Haziri tuketerek bir yere varmak zor. Cin'i yurudu gidiyor biz yaya kaldik. Ayrica issizlik %15 ten fazla tarim dahil. Tarim disi belki de %30 bile olabilir. Bunun sebebi kendi teknolojimizi uretme ve uygulama konusunda geri olmamiz.

Google'dan Web Tarayıcı ( 18)

Google'un arama motoru dışındaki herşeyi çok kötü. Sadece Google adı ile saçma sapan uygulamaları insanlara iteliyorlar. 2 haftadır ZOHO Apps kullanıyorum. Google Apps'a 10 basar her açıdan. ZOHO gibi nice uygulamalar var internette. Google bizim gözümüzü boyuyor. Kanmayalım. Tek amaçları daha fazla reklam satıp bizi sömürmek. Gerisi yalan.

Google'dan Web Tarayıcı ( 18)

Google iyice saçmalamaya başladı. FireFox, IE, Safari, Opera varken buna ne gerek vardı. Herhalde bize daha fazla reklam pompalamak için özel zemin hazırlıyor. Google kafayı yedi herhalde. İyi mühendis olmak demek moronloğu engellemiyor. :-)

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony ( 15)

Ne kadar üretkenlik artışına sahip oldun Office 2007 kullanarak? Office 2007'nin özelliklerinin ne kadarını kullanıyorsun? İstatistiklere göre ortalama olarak MS Ofis özelliklerinin sadece %10-30 unu kullanıyoruz. Hal böyle iken cicili bicili diyerek yok ribbonmuş bilmem neymiş diyerek olayı çarpıtmanın anlamı yok.

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony ( 15)

Bence hızlı olmasıdır ve ihtiyaçlarımı karşılamasıdır. Cicili Bicili olsa ne olacak ki? Yapacağınız işin tanımına bağlı. Yatırım yaparken ödediğim paranın bana geri dönüşüne ve gerçekten işime ne kadar yaradığına bakarım. Örneğin, son model cep telefon alıp özelliklerinin çoğunu kullanmadan parasını sokağa atan tüketici kitlesine de karşıyım. Benzer bir durum.

IBM'in ücretsiz ofis yazılımı - Lotus Symphony ( 15)

Bu çok iddialı bir söylem. Ofis 2007'nin ve Vista'nın ne kadar kaynak tükettiğini biliyor musun? Office 2007'nin özelliklerinin ne kadarını kullanıyorsun?

OpenOffice 2.4.0 Çıktı! ( 2)

Kamu kurumlarının bir an önce Avrupa'daki ve Asya'daki devlet kuruluşlarının yaptığı gibi OpenOffice'e geçiş yapmaları gerekiyor. Değil mi?

UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus ( 4)

Benin anlamadığım ASUS EEEPC benzeri makinaları neden bizim yerel PC üreticileri üretmiyorlar ki? Un var, Şeker var. Helva yapalımda şu dandik pencerenin tekelini kıralım. Hemde insanlarımız ucuza kaliteli bir bilgisayar tecrübesi yaşasınlar.

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı! ( 16)

Python veya Ruby ile yazsalardı kesin daha iyi olurdu. Bakın PARDUS ekibine, azıcık adamla neler başarıyorlar. :) Hemde kamu kuruluşu olmasına rağmen... :)

Microsoft Singularity'nin Kaynak Kodu Kamuya Açıldı! ( 16)

Boşuna uğramışlar. Linux varken artık boş laflara karnımız tok. Çok gördük böyle amaçsız PR aktivitelerini. Yaşasın Linux, yaşasın özgürlük. :-)

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı? ( 4)

Çoğu insan için ZoHo'nun sunduğu özelliklerin yeterli hatta fazla bile olduğunu düşünüyorum. Yazılımlarda her zaman sadelik ve basitlik önemli olmalı. Ayrıca ZoHo zaten insanların %90'ine hitap etmeye çalışıyor. Neticede yapılan analizlerde de Power User tabir edilen kesim %5-7 civarı. Deyinki en fazla %10. Geriye kalan %90 kullanıcı kesimine ZoHo benzeri ortamlar yeterli olacaktır.

LiMo nedir? ( 2)

Mobil cihazlar zaten ileride çoğu anlamda masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yerini alacak. Bu sebeple LiMo ve Android mobil işletim sistemleri olsalar da Apple ve Microsoft için çok ciddi tehdit oluşturuyor. Intel bu segmenti MID (Mobile Internet Device) olarak tanımlıyor. Bu tarif cep telefonu ve dizüstü arasına oturuyor.

Google Android İşletim Sistemi Kullanan Telefon Prototipleri Çıktı ( 8)

Neticede Nokia'da bu segmente girmişti ve şu anda laptoplarla aynı kategoride anılmaya başlandı. Nokia N800 ve N810 tabletler şu anda notebook kategorisinde en çok satanlardan birisi... Yani notebookların işlevlerine sahip olarak anılıyorlar...

http://www.amazon.com/gp/bestsellers/electronics/565108/ref=pd_ts_e_nav

Google Android İşletim Sistemi Kullanan Telefon Prototipleri Çıktı ( 8)

Ben açıkçası Android'in kısa süre sonra Mini Tablet dizüstülerde ve TV'lerde de boy göstermesini bekliyorum. Google işletim sistemi konusuna elini attı. Artık bu işin sonunu görmek gerek ama bence Microsoft ve Apple'ı karanlık günler bekliyor... :) Zaten Microsoft yana yakıla Yahoo'yu alıp gemiyi batmaktan kurtarmak istiyor. Boşuna değil.

Türkiye'de 1000 Kişiye 54 Bilgisayar Düşüyor ( 11)

ASUS bunu ne zaman Türkiye'de satışa sunuyor? Avrupa'da satılmaya başlanmış.

OpenOffice Eklentileri ( 6)

Kesinlikle olur. Sunum içindeki tüm resimlerin boyunu azaltıyor, dolayısıyla sunumun ve eğer dönüştürürseniz PDF'in de dosya boyu küçülmüş oluyor.

Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim? ( 18)

EeePC satış rekorları kırıyor. İnanılmaz bir talep var alete. Demek ki insanlar böyle bir subnotebooka açlarmış... :) Neyse. Yaşasın Linux...

OpenOffice Eklentileri ( 6)

PPT Minimizer powerpoint sunumlarınızdaki resimlerin kalitesini mümkün olduğunca bozmadan sıkıştırır ve sunum dosyanızın boyunu küçültmenize imkan verir. Bu sayede sunum dosyanız diskte çok daha az yer kaplar. E-Posta ile eklenti olarak gönderirken sunumun boyu hep sorun oluyor. OpenOffice'in bu eklentisi insanların acayip işine yarayacaktır. Ben bayıldım açıkçası.