Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

0
anonim
Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Görüşler

0
anonim
Siteyi yüzeysel olarak dolaştığımda tasarım hiç yabancı gelmedi gözüme. Site tasarımcıları Google, E-bay gibi sık kullanılan sitelerin tasarımlarını örnek alarak siteyi tasarlamışlar ki bu da kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Başarılı olur mu olmaz mı konusuna gelince Open Office gibi kalite programların bile ülkemizde MS Office yanındaki vaziyetini görünce bunun ülkemizde başarılı olması -hele hele kamu alanında- çok zor. Ama yurt dışında belli bir kitle edinebilir diye düşünüyorum.
0
misafir
Office'e
0
afsina
Bu tur javascript tabanli urunlerin problemi sadece basit sayilabilecek dokumanlar icin elverisli olmalari. Biraz ileri seviye dokuman islemleri devreye girince ne yazik ki javascript-ajax artik yetmemeye basliyor. Bu nedenle ThinkFree bu tur durumlar icin Java kullaniyor. ileride baska (Flash gibi) client teknolojileri kullananlar da olacaktir. Neticede cogu kisinin offis yazilim ihtiyaci icin belki yeterli gorunse de uzun vadede Javacript cozumleri sanirim Microsoft ya da open office gibi uygulamalara rakip olamayacaktir. Ayrica sitenin Google benzeri tasarimi ilginc.
0
erika
Çoğu insan için ZoHo'nun sunduğu özelliklerin yeterli hatta fazla bile olduğunu düşünüyorum. Yazılımlarda her zaman sadelik ve basitlik önemli olmalı. Ayrıca ZoHo zaten insanların %90'ine hitap etmeye çalışıyor. Neticede yapılan analizlerde de Power User tabir edilen kesim %5-7 civarı. Deyinki en fazla %10. Geriye kalan %90 kullanıcı kesimine ZoHo benzeri ortamlar yeterli olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siyaset Meydanı Faciası

SHiBuMi

Dün akşam Siyaset Meydanı`nı seyrettiniz mi bilmiyorum, ama ben faciayı sonuna kadar seyrettim. Ve şu sonuca vardım: Demek ki bizim bilgili olmadığımız konularda çıkıp dinlediğimiz adamların da dünyadan bir haberleri yokmuş, onların arasında da bir sürü bilgisiz adam bizimle kafa buluyormuş.

Web 2.0 budur, pardon biziz

sundance

İki gün önce bir güvenlik konferansında, Web'in (özellikle de 2.0'ın) düşünce tarzımızda, kendimizi ifade edişimizde ne gibi değişikliklere sebep olduğuna dair bir video seyrettim.

Kansas State Üniversitesi'nden Michael Wesch tarafından hazırlanan video hem sunum tekniği hem anlattıkları açısından oldukça takdire şayan.

Engelli sitelere alternatif erişim yolu: TamamAbi.org

crematorium

Mahkeme kararı ile ya da başka bir şekilde engellenmiş internet sitelerine erişmenin kolay ve ağrısız yolunu paylaşan bir site var artık.

TamamAbi.org

Önerilen çözümü kısaca özetleyeyim;

ICQ´ya bağlanılamıyor!

sundance

Yaklaşık bir haftadır, ICQ´ya doğru düzgün bağlantı yapılamamakta. Bu konuda Superonline ve İxir problemlerin çözüldüğünü belirtirken TTNet ve onun üzerinden hizmet veren Kablonet ve UltraTV´den ses yok. TurkInternet

Temel olarak AOL´un bazı IP bloklarından ICQ´ya erişiminin kapanması şeklinde gerçekleşen olayda bazı çözümler şimdiden üretilmiş durumda. Bunların ilk akla geleni 443 numaralı port üstünden herhangibir https proxy kullanımı. Fakat UIN listeleriniz gelemeyebiliyor. Anonim proxyler konusunda stayinvisible.com işinize yarayacaktır.

Bunun dışında bir yöntem, iste Gaim üzerinden TOC protokolü kullanarak bağlanmak (bu yöntem Fazlamesai icadı :) Gaim'in yarattıkları dışında bir problem yaşamıyorsunuz + listeleriniz geliyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002