Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

0
anonim
Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Görüşler

0
anonim
Siteyi yüzeysel olarak dolaştığımda tasarım hiç yabancı gelmedi gözüme. Site tasarımcıları Google, E-bay gibi sık kullanılan sitelerin tasarımlarını örnek alarak siteyi tasarlamışlar ki bu da kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Başarılı olur mu olmaz mı konusuna gelince Open Office gibi kalite programların bile ülkemizde MS Office yanındaki vaziyetini görünce bunun ülkemizde başarılı olması -hele hele kamu alanında- çok zor. Ama yurt dışında belli bir kitle edinebilir diye düşünüyorum.
0
misafir
Office'e
0
afsina
Bu tur javascript tabanli urunlerin problemi sadece basit sayilabilecek dokumanlar icin elverisli olmalari. Biraz ileri seviye dokuman islemleri devreye girince ne yazik ki javascript-ajax artik yetmemeye basliyor. Bu nedenle ThinkFree bu tur durumlar icin Java kullaniyor. ileride baska (Flash gibi) client teknolojileri kullananlar da olacaktir. Neticede cogu kisinin offis yazilim ihtiyaci icin belki yeterli gorunse de uzun vadede Javacript cozumleri sanirim Microsoft ya da open office gibi uygulamalara rakip olamayacaktir. Ayrica sitenin Google benzeri tasarimi ilginc.
0
erika
Çoğu insan için ZoHo'nun sunduğu özelliklerin yeterli hatta fazla bile olduğunu düşünüyorum. Yazılımlarda her zaman sadelik ve basitlik önemli olmalı. Ayrıca ZoHo zaten insanların %90'ine hitap etmeye çalışıyor. Neticede yapılan analizlerde de Power User tabir edilen kesim %5-7 civarı. Deyinki en fazla %10. Geriye kalan %90 kullanıcı kesimine ZoHo benzeri ortamlar yeterli olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

İşten Güçten Eden Yarışma

lifesdkver0_1

Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.