Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

0
SHiBuMi
Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

İlk anda şaşırmıştım, onu takip eden duygu huzursuzluk oldu. Bir anda gerçek bir insan karşımda belirivermişti, benim sitede ne yaptığımı, nereye tıkladığımı, nereye girip çıktığımı tıkır tıkır görmüş olma olasılığı çok yüksek biri. Sitede garip bir şey yaptığımdan her tarafa tıklayıp tıklayıp kaçtığımdan değil ama, bundan sonraki hareketlerimin izlenebiliyor olduğunu bilmek rahatsız etti. Ama bunun asıl nedeni benim isteğim dışında benimle diyalog kurulmuş olmasıydı sanırım. Durup düşündüğünüzde alışveriş yapacağınız, hele ki fiyatların 250$'dan başladığı bir sitede, karşınıza soru sorup cevap alabileceğiniz, "size özel bir teklif hazırlayıp göndereyim mi" diye teklif getiren birinin olması, sanal alemin e-ticaretteki en önemli engellerinden birinin ortadan kalkmaya başladığını gösteriyor. Bir de bunu, webcam ile görüntülü ve sesli olarak yaptığınızı düşünürseniz, pazarlık yapmayı sevenler için yepyeni maceralarla dolu bir dünyanın kapıları aralanacak demektir :)

Bu teknolojinin Türk halkına uyarlanmış versiyonu nasıl olurdu gerçekten merak ettim :) Sizin için ekran görüntüsünü kaydettim. Durum hakkında resme bakıp fikir edinebilir, yetmezse rackspace.com'a gidip biraz dolanıp ya da direk üstteki live chat'e tıklayıp pazarlığa girişebilirsiniz :)

Görüşler

0
anonim
www.alicebot.org bu sayfaya girip denedikten sonra karşındakinin ne kadar live ! olduğundan şüphe edeceksin muhtemelen :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

Google Video Player

anonim

Artık Google'da video araması yaptığınızda bulunan videoları izlemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymuyorsunuz, bulunan sonuçları hemen google player yardımıyla izleyebiliyorsunuz: Google Video.

Bence İNANILMAZ ve çok güzel bir hizmet.

İnternet cafe mi ? oyun cafe mi?

mambo

Ülkemizde her şeyin olduğu gibi sonun da internet cafelerin de suyu çıktı. Zaten çoktan internet cafelerinde suyu çıkmıştı diyeceksiniz ama bu herhalde olayın son noktası. Artık hepimiz mahalle aralarında dahi açılan internet cafelere alıştık. Ama artık bu mahalle aralarında açılan internet cafeler gitgide kimliğini yitirip oyun cafelere yani ataricilere dönüşmeye başladı.