Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

0
SHiBuMi
Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

İlk anda şaşırmıştım, onu takip eden duygu huzursuzluk oldu. Bir anda gerçek bir insan karşımda belirivermişti, benim sitede ne yaptığımı, nereye tıkladığımı, nereye girip çıktığımı tıkır tıkır görmüş olma olasılığı çok yüksek biri. Sitede garip bir şey yaptığımdan her tarafa tıklayıp tıklayıp kaçtığımdan değil ama, bundan sonraki hareketlerimin izlenebiliyor olduğunu bilmek rahatsız etti. Ama bunun asıl nedeni benim isteğim dışında benimle diyalog kurulmuş olmasıydı sanırım. Durup düşündüğünüzde alışveriş yapacağınız, hele ki fiyatların 250$'dan başladığı bir sitede, karşınıza soru sorup cevap alabileceğiniz, "size özel bir teklif hazırlayıp göndereyim mi" diye teklif getiren birinin olması, sanal alemin e-ticaretteki en önemli engellerinden birinin ortadan kalkmaya başladığını gösteriyor. Bir de bunu, webcam ile görüntülü ve sesli olarak yaptığınızı düşünürseniz, pazarlık yapmayı sevenler için yepyeni maceralarla dolu bir dünyanın kapıları aralanacak demektir :)

Bu teknolojinin Türk halkına uyarlanmış versiyonu nasıl olurdu gerçekten merak ettim :) Sizin için ekran görüntüsünü kaydettim. Durum hakkında resme bakıp fikir edinebilir, yetmezse rackspace.com'a gidip biraz dolanıp ya da direk üstteki live chat'e tıklayıp pazarlığa girişebilirsiniz :)

Görüşler

0
anonim
www.alicebot.org bu sayfaya girip denedikten sonra karşındakinin ne kadar live ! olduğundan şüphe edeceksin muhtemelen :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

FZ

Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

Internet'te bir şeyler oluyor!

sundance

ZDNet'te yeralan bu habere göre, Internet'de kaynağı çok belirlenemeyen garip bir trafik var.

Mayıs ortasından beri Internet'te dolaşan bu kaynağı belirsiz ağ aktivitesinin sebebi olarak ISS firması bir hacker programı gösterdi. Fakat diğer güvenlik firmaları bunun başka bir şeyler daha olduğundan şüpheleniyorlar.

Meydana gelen gariplikler arasında TCP/IP Windows size 55,808 byte olmasi (normali 1024 ve civarıdır) ve kaynak adresi olarak IANA tarafından rezerve edilmiş (dolayısıyla, hiçbir standart routerdan geçmemesi gereken) adresler kullanması gösteriliyor. Is there a GHOST in THE SHELL ?

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Çeviri yerelleştirmenin neresinde?

loker

Guardian gazetesi ya da bianet bağımsız haber ajansını takip edenler, George Monbiot'un Orhan Pamuk davasını içeren yazısını ya da çevirisini okumuşlardır.