Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

0
SHiBuMi
Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

İlk anda şaşırmıştım, onu takip eden duygu huzursuzluk oldu. Bir anda gerçek bir insan karşımda belirivermişti, benim sitede ne yaptığımı, nereye tıkladığımı, nereye girip çıktığımı tıkır tıkır görmüş olma olasılığı çok yüksek biri. Sitede garip bir şey yaptığımdan her tarafa tıklayıp tıklayıp kaçtığımdan değil ama, bundan sonraki hareketlerimin izlenebiliyor olduğunu bilmek rahatsız etti. Ama bunun asıl nedeni benim isteğim dışında benimle diyalog kurulmuş olmasıydı sanırım. Durup düşündüğünüzde alışveriş yapacağınız, hele ki fiyatların 250$'dan başladığı bir sitede, karşınıza soru sorup cevap alabileceğiniz, "size özel bir teklif hazırlayıp göndereyim mi" diye teklif getiren birinin olması, sanal alemin e-ticaretteki en önemli engellerinden birinin ortadan kalkmaya başladığını gösteriyor. Bir de bunu, webcam ile görüntülü ve sesli olarak yaptığınızı düşünürseniz, pazarlık yapmayı sevenler için yepyeni maceralarla dolu bir dünyanın kapıları aralanacak demektir :)

Bu teknolojinin Türk halkına uyarlanmış versiyonu nasıl olurdu gerçekten merak ettim :) Sizin için ekran görüntüsünü kaydettim. Durum hakkında resme bakıp fikir edinebilir, yetmezse rackspace.com'a gidip biraz dolanıp ya da direk üstteki live chat'e tıklayıp pazarlığa girişebilirsiniz :)

Görüşler

0
anonim
www.alicebot.org bu sayfaya girip denedikten sonra karşındakinin ne kadar live ! olduğundan şüphe edeceksin muhtemelen :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Cahilliğin Böylesi: MySQL Tescilli Microsoft Ürünüdür Diyen Hosting Firması!

redogre

Bu haber Hafif.org dan alıntıdır aman gözden kaçmasın diye buraya yazmak istedim.

Hürriyet'e haber olmuş arkadaşlar ama sayfalarında MySQL Microsoft ürünüdür diyecek kadar cahiller: "Gri Hosting database olarak ASP ve PHP'yi sorunsuz destekleyen, Microsoft Corporation Tescilli Markası MySQL database ile MSSQL teknolojisini kullanmaktadır."

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

Digg'sizin hakkından 180° gelir!

sundance

"Web 2.0 herşeyi değiştiriyor" derken, 2005 yılının en önde gelen 2005'in önde gelen Web 2.0 uygulamalarından Digg'e sonunda sağlam bir rakip çıktı!

Slashdot'ı, hızı ve dinamizmi ile geri plana iten Digg'e rakip olan 180° News RSS feedlerden otomatik olarak topladığı haberlerin Digg'deki gibi önemli-önemli değil diye sınıflandırılmasını sağlıyor.

Ne diyelim, We are of BORG. All your bases belong to us!

Okunuyoruz, Dinleniyoruz...

conan

13 Kasim tarihli bu yazıya gore Avrupa Birliği sessiz sedasiz (ya da benim duymadığım bir şekilde :) "uluslararasi terorizmle savaş adına" teroristleri avlamak için Internet'te dolaşan kişisel bilgilerin bazı çevreler tarafından okunmasına izin verilmesi konusunda bir karar çıkarmış.

11 Eylül olayları ile birlikte kişisel bilgilerin korunması ile milli guvenlik kavramları daha detaylı bir şekilde masaya yatırılmıştı.