Sanal alemde gerçek müşteri temsilcisi

0
SHiBuMi
Internet'te amaçsızca o link senin bu link benim dolaşırken, yolum epeydir uğramadığım rackspace.com'a düştü. Acaba Linux dedicated serverlar ne kadardan başlıyor diye merak edip fiyatların olduğu sayfaya geçtim. Sayfa açıldıktan birkaç saniye sonra çat bir applet açıldı, tepesinde gülen suratlı bir tip, altında bir chat ekranı ve kendisinin LIVE sales consultant olduğunu ve bana nasıl yardımcı olabileceğini soran biri beliriverdi! Önce bunu herkese standart çıkan bir pencere olarak algıladım ama sonra LIVE'daki vurgudan adamın kanlı canlı karşımda olduğunu anladım.

İlk anda şaşırmıştım, onu takip eden duygu huzursuzluk oldu. Bir anda gerçek bir insan karşımda belirivermişti, benim sitede ne yaptığımı, nereye tıkladığımı, nereye girip çıktığımı tıkır tıkır görmüş olma olasılığı çok yüksek biri. Sitede garip bir şey yaptığımdan her tarafa tıklayıp tıklayıp kaçtığımdan değil ama, bundan sonraki hareketlerimin izlenebiliyor olduğunu bilmek rahatsız etti. Ama bunun asıl nedeni benim isteğim dışında benimle diyalog kurulmuş olmasıydı sanırım. Durup düşündüğünüzde alışveriş yapacağınız, hele ki fiyatların 250$'dan başladığı bir sitede, karşınıza soru sorup cevap alabileceğiniz, "size özel bir teklif hazırlayıp göndereyim mi" diye teklif getiren birinin olması, sanal alemin e-ticaretteki en önemli engellerinden birinin ortadan kalkmaya başladığını gösteriyor. Bir de bunu, webcam ile görüntülü ve sesli olarak yaptığınızı düşünürseniz, pazarlık yapmayı sevenler için yepyeni maceralarla dolu bir dünyanın kapıları aralanacak demektir :)

Bu teknolojinin Türk halkına uyarlanmış versiyonu nasıl olurdu gerçekten merak ettim :) Sizin için ekran görüntüsünü kaydettim. Durum hakkında resme bakıp fikir edinebilir, yetmezse rackspace.com'a gidip biraz dolanıp ya da direk üstteki live chat'e tıklayıp pazarlığa girişebilirsiniz :)

Görüşler

0
anonim
www.alicebot.org bu sayfaya girip denedikten sonra karşındakinin ne kadar live ! olduğundan şüphe edeceksin muhtemelen :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICANN `.biz’ ve `.info’yu onayladı

pulsar

İnternetle ilgili genel politikaların belirlerlenmesinden sorumlu olan ICANN, yedi yeni alan adı ekinden ‘.biz’ ve ‘.info’yu onayladı. Yeni ekleri kullanan alan adlarını bu yazdan itibaren görebileceğiz.
İnternetin hızla büyümesiyle birlikte özellikle ‘.com’lu alan adları yetersiz kalmaya başlamıştı. Geçen sene alan adı kayıtçılarından yeni alan adı tekliflerini kabul etmeye başlayan ICANN, kasım ayında yedi yeni ek belirlemişti.

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

Mikrohaber kapanıyor...

urxalit

Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?