Napster Protest Müziğin Kalesi Olmuş :))

0
sundance
Napster bütün ünlü şarkıcıları filtreleyince, protest müzik meraklılarına gün doğdu :))

Kırk yılın başı Napster`dan Supertramp indireyim dedim, baktım yok. Super diye arattım o da yok, ayılık edip Jackson dedim o da yok, `Ulan Tarkan`da mı olmaz ?` dedim inanır mısınız o da yoktu... Hadi bir `Selda` yazayım dedim, maşallah diskografisi geldi mübarek, keza Ahmet Kaya, keza Livaneli...

Çok garip dinamiklerin dünyasındayız vesselam

Görüşler

0
anonim
Valla haberin zamani gecti ama... Napster''de dedigin butun parcalar vardir kesinlikle. Mesela Tarkan icin Turkan diye aratirsan butun parcalari bulabilirsin. Filtreleme mahkeme karari ile napster''e zorlandigindan isimlerle biraz oynamak zorunda kaliyor kullanicilar o kadar. Prodigy icin Pr0digy gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

Skype Sunucuları ve Ruslar?

ErenTurkay

2 gündür güvenlik ile ilgili e-posta listelerinde skype sunucularının bir güvenlik açığından faydalanılarak işlev göremez hale getirildiğinden bahsediliyor, tabiki Rus Hacker hikayesi ile beraber :)

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "

Şifre Giriş Paneli

parsifal

Oturmuş bankacılık işlemlerimi internetten yapıp ömrümü uzatırken...
"aman allahım o da ne?"
İşbankası Şifre Giriş Panelini keşfetmiş...

Bu da nasıl gözüktüğü!
Şu detayı unutmayın! O tuşlara her bastığızda rakamların yerleri değişiyor!
Lütfen çatıda futbol maçı yapmayı bırakın. Cereyanda kalınca kafanız karışıyor!

Internet'e reboot, geçici olarak internete erişemeyebilirsiniz!

ripper

Internet'in "reboot" vakti geldi. Internet omurgasının donanım bileşenlerinin önemli bir kısmını üreten Cisco firması , 3 önemli güvenlik açığı için yama yayınladı. Yamaların yüklenmesi sırasında internette kısmi erişim problemlerinin olması muhtemel.
www.cisco.com
blog.washingtonpost.com