Napster Protest Müziğin Kalesi Olmuş :))

0
sundance
Napster bütün ünlü şarkıcıları filtreleyince, protest müzik meraklılarına gün doğdu :))

Kırk yılın başı Napster`dan Supertramp indireyim dedim, baktım yok. Super diye arattım o da yok, ayılık edip Jackson dedim o da yok, `Ulan Tarkan`da mı olmaz ?` dedim inanır mısınız o da yoktu... Hadi bir `Selda` yazayım dedim, maşallah diskografisi geldi mübarek, keza Ahmet Kaya, keza Livaneli...

Çok garip dinamiklerin dünyasındayız vesselam

Görüşler

0
anonim
Valla haberin zamani gecti ama... Napster''de dedigin butun parcalar vardir kesinlikle. Mesela Tarkan icin Turkan diye aratirsan butun parcalari bulabilirsin. Filtreleme mahkeme karari ile napster''e zorlandigindan isimlerle biraz oynamak zorunda kaliyor kullanicilar o kadar. Prodigy icin Pr0digy gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir milyon dolarlık sayfa!

sundance

İşsiz güçsüz bir genç, birkaç ay sonra gideceği üniversitede parasız hayatın çok da eğlenceli olmayacağını düşünüp, "Napsam da para kazansam?" diyor ve pikseli $1'dan reklam aldığı bir milyon piksellik bir site yapmaya karar veriyor!

İşin garip yanı şu ana kadar da $495,000 kazanmış durumda. Huzurlarınızda One Million Dollar Homepage

Haberin ayrıntıları ve üzerine küçük bir tartışma için akşam 21:30'da Teknoloji TV'de Fazlamesai.net programına bekleriz.

Amerika'yı yeniden keşfetmek

sundance

Türkiye’de iş dünyasına atılan, birazcık idealizme sahip herkes, kısa bir süre içinde yeni bir şeyler icat etmek, farklı bir şeyler çıkarmak için harekete geçer. Bazen okuldan yeni çıkmış olmanın naifliğidir itici güç, bazen de yıllar boyunca maruz kalacakları köhneliğin farkına varmanın refleksif tepkisidir bunu yaptıran.

Ama “icat çıkarma” lafının çöreklendiği bu coğrafyada “salyangoz satmak”...

Agent Smith Nasıl Çoğalıyor?

cbc

Popüler furya Matrix'in 2. bölümünde etraf Ajan Smith kaynıyordu. Matrix'in bir yazılım olduğunu bilen herkes nasıl kopyalanacağına dair fikir yürütebilir. Fakat...

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Audiogalaxy sizlere ömür...

interhaber

Merhabalar, Geçtiğimiz 19 Haziran Çarşamba günü Audiogalaxy`nin o meşhur mavi renkli sitesine girenler, arattırdıkları parçaların hepsinin yanında "kısıtlıdır" işaretini görünce büyük bir şok yaşadılar. Gelen ilk haberler, müzik dünyasının BSA'sı olan RIAA tarafından Audiogalaxy`nin işinin bitirildiği yönünde. Geçen sene Napster`in ipini çekenler,bu sefer de Audiogalaxy`i harcadılar. Gerçekten de süper bir müzik ve MP3 servisi daha devre dışı kaldı ve böylece -mââlesef- dialerci arkadaşlara da meydan boş bırakılmış oldu! Ayrıca, kendi elindekileri paylaşıma açmak isteyenlerin önü de tıkandı. Merak ediyorum: "Acaba sıradaki Morpheus mu?" diye. Bütün müziksever internetçi arkadaşlara geçmiş olsun. Selâmlar...