Keşke her işe uygulayabilsek bunu...
7 yılda bir kriz oluyor ve başa dönüyoruz zaten :)
Bizde “Amerika’yı yeniden keşfetmeye ne gerek var?” lafı çok yanlış kullanılıyor. Bunu negatif şeyler yerine üstteki gibi bir şeyi araklamak için bahane olarak kullananlar çoğunlukta.
Mesela "avrupada araştırması yapılmış, bir insanı masabaşı bir işte daha uzun mesaide çalıştırınca 3 hafta sonra verimi yarıya düşüyor, şimdi Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok, ofistekileri sabahlatınca 3 hafta sonra verim normalden aşağı düşecek" bence doğru bir kullanım.
Ama yapılmışı var ne uğraşalım demeye başlayınca, onu yaparken ki süreçteki bilgiden ve deneyimden mahrum kalıyoruz.
Bunlardan bir tane kendim yapmayı planlıyorum aslında, olurda hayata geçirirsem bir nasıl yapıldı haberi yazarım artık.
CGI yerine bu robotu kullanarak çekecekleri bir film gerçekten korkutucu olur sanırım.
Operada sorunsuz açıldı, ama edgede gibraltarın yazdığı durum var
Bilgisayar efektlerinin geldiği noktayı güzel özetleyen bir video olmuş
"the elegance of a good program is comparable to time-tested poems" acaba FM ahalisinde böyle şiir gibi yazılmış bir koda denk gelen, burada paylaşmak isteyen olur mu?
Kullanılan animasyon Gal Shir
Gibraltar aslında çok güzel yazmış, ben de ufak bir anekdot ekleyeyim;
Ufak bir girişim projesi olan bir tanıdığım kosgeb'e başvurur ve der ki "Kardeşim benim projeyi hayata geçirmek için bilgisayarım, bilgim, zamanım var ama tanıtımını yapacak bir çevrem veya bu konuda bilgim yok, ben projeyi yapayım, siz bana tanıtım için yol gösterin"
Cevap çok temiz bir hayır...
Fazlamesai javascriptsiz bir iki nokta dışında çalışıyor. Haber oylama çalışmıyor. Bu yorumu yazdığım sayfada süslü metin html arayüzü yok, ama çalışıyor.
Richard Hendricks ve Pied Piper detayı hoş olmuş.
Anladığım kadarıyla kuyruk yüzgecinden dolayı robofish diyorlar. Yüzgeçin avantajı pervaneye göre su altı yaşamını daha az rahatsız etmesi.
İlk gördüğümde müstehcenlik filtresi gibi bir şey sandım, kırmızı turuncu ve sarı seçeneklerini görünce.
İşin ilginci blue kelimesini bile aratınca çıkan ilk üç seçenek kırmızı, turuncu ve sarı.
Henüz o kısma el atmadılar herhalde.
Kaynak kodu olduğunu nasıl anlamış derken cd üzerindeki "starcraft source code" yazısını gördüm. Bu biraz çizgi filmlerdeki "ultra gizli dosya" yazmasına benzemiş.
İki yıl önce şimdi ismini hatırlayamadığım bir firma çıkıp "kardeşim millet niye oyun oynamak için canavar sistemlere para versin, bizim makinalar üzerinden oynasın, biz görüntüyü stream edelim" dedi. Aslında çok da iyi bir fikirdi ama Amerika'da bile internet hızı yeterli olmadı (Türkiye'ye üyeliği hemen kapadılar zaten).
Aynı şey işlemci ağır modelleme ve animasyon işleri için de geçerli, 6000$ lık makinayı tam verimle günün toplam 2 saati kullanabiliyoruz.
Bağlantı hızı geliştikçe sanırım hepimiz online ortamda çalışacağız eğer ki güvenlik konusu tam olarak çözülebilirse.
Adobe cloud ilk tanıtıldığında herkes online çalışacak deyince özellikle gizlilik anlaşması ile çalışanlar ayağı kalktı. Adobe "şu anda zaten herşey lokalde çalışacak" diye apar topar açıklama yapmak zorunda kaldı.
Aıkçası ben ilk adımda programcıların, sonra grafik tasarımcılar en son da 3d modelleme yapanlar online a geçeceğini düşünüyorum.
aynısının mit için olduğunu düşündüm de...
çok fantastik olmuş
İşin kötüsü bizim atarinin de tüpü bitti bitecek, kırmızı çalışmıyor ama lcd ve emülasyona geçmeye de kıyamıyorum
atari, 3d printer ve hertürlü ıvır zıvır müdürü oldum sanırım :)
Bu arada ben hiçbirini kapatmadım, böylece google'da sırf aklıma takıldığı için ne kadar acaip şeyler aradığımı görmüş oluyorum. En son reklamlardan bir kuple: aseton (3d printer için almıştım), friksiyon kaynağı (ilginç bir kaynak türü), tekstil makinaları, cnc ve niye bir fikrim yok sürekli beymen cüzdan eldiven vs
:) hatta haber olarak alalım günün ehemmiyetine özel :)
x = 16sin^3t
y = 13cost-5cos(2t)-2cos(3t)-cos(4t)
bu denklemi uygalayabilir miyiz acaba bu programa?
Epic Games Kendi Oyun Marketini Kuruyor ( 1)
https://www.penny-arcade.com/comic/2018/12/07/juice-the-youth