Ux thumb smartphone

Mobil Kullanıcı Deneyiminin SEO'ya Etkisi

2
MuharremTuran

Google aramalarının büyük bir kısmının mobil cihazlardan gelmesi, sıralama faktörleri arasında mobil web sitelerinin önemini artırıyor. İlk kriter 'hızlı mobil site' olsada, ziyaretçilere sunulan mobil deneyim, seo açısından önemlidir. Bu doğrultuda navigasyon menu boyutu, tasarımı, kullanıcı deneyimini etkilemektedir.

Mobil sitenizde yer alan navigasyon menu tasarımınızı yeniden gözden geçirerek seo çalışmalarınıza dolaylı olarak katkı sağlayabilirsiniz. Kullanıcılara sunduğunuz harika bir mobil web deneyimi size sıralamada artı puan kazandıracaktır.

Navigasyon menu boyutunu, rengini, menude yer alacak başlıkların arama sonuçlarında sitenize en çok ziyaretçi çektiğiniz kelime ile alakalı sayfaya ulaşma kolaylığını ve başparmak ile kolay erişimini yeniden gözden geçirin.

İyi haftalar, Muharrem Turan

Görüşler

1
unux
1
MuharremTuran

kullanıcı deneyimi önemli :) Biz arama motorlarının istediği kriterleri yerine getirmeye çalıştığımız algısı ile hareket ediyoruz. Aslında gerçek olan; arama motorlarının en iyi deneyimi yaşayan kullanıcıların yaşadıkları bu deneyimleri, tüm kullanıcıların yaşaması için arama motorlarının dijital yayıncılardan talep etmesi ile oluşan kriterlerdir. Aslında tam olarak seo kavramı budur. Arama motoru optimizasyonu işi doğrudan kullanıcı deneyimi ile şekillenmektedir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...