Google filtre

Google Mobil Cihaz Görsel Aramalarına Hızlı Filtre Ekliyor

6
MuharremTuran

Google, görsel aramasının mobil sürümüne yeni bir filtre seçeneği ekledi. Arama yaptıktan sonra, arama kutusunun hemen altında, en son eklenen görseller, gif, küçük resim ve renkler filtrelemesi için hızlı filtreleme alanı sunuyor. Örneğin “kırmızı” yazıp arattığınızda, arama sonuçlarının en üstünde filtreleme menüsü görünüyor, daha fazla renk filtreleme seçeneği göstermek için çubuğu sola sürükleyerek alternatifleri görebiliyorsunuz. Filtre seçeneklerinin sonunda "yeniden etiketli" etiketi için filtreleme seçeneği de eklenmiş durumda. Google, henüz bu yeni filtre seçeneğini duyurmadı. Bu filtreleme özelliği üzerinde çalıştığına göre, mobil görsel aramalar, mobil arama sonuçlarında önemli bir yer kaplıyor demektir. Google’ın Guetzli adı verdiği görüntü sıkıştırma teknolojisini açık kaynaklı hale getirmesi, I/O konferansı sırasında duyurduğu Google Lens ile de anlaşılacağı gibi, önümüzdeki günlerde gördüğü resimleri okuyan yapay zeka ile veri toplama ön plana çıkacak.

Görüşler

1
redogre

İlk gördüğümde müstehcenlik filtresi gibi bir şey sandım, kırmızı turuncu ve sarı seçeneklerini görünce.

İşin ilginci blue kelimesini bile aratınca çıkan ilk üç seçenek kırmızı, turuncu ve sarı.

Henüz o kısma el atmadılar herhalde.

1
MuharremTuran

Google, henüz bu yeni filtre seçeneğini duyurmadı. Sanırım proje tam anlamıyla bitmedi, testlere devam ediyorlar.. Futuristik bir yaklaşımla bakacak olursak, kola içen bir insanın olduğu bir tatil fotoğrafı paylaştığımızda, o fotoğrafı görenlerin google aramalarında kola reklamı görmesi muhtemel gibi duruyor. Fotoğrafı görenin bilinç altı bir kere kolayı algılayacak, google'ın ikinci kez arama sonuşlarında kola reklamını göstermesi demek, o insanı kola içme isteğine daha da yaklaştıracaktır. Bu da google reklamlarının dahada etkili olmasını sağlacak.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan

Ve Google Chromium OS huzurlarınızda

anonim

Google merakla beklenen işletim sistemi Chromium OS'un geliştirme sürümünü duyurdu. Geliştirme sürümü sitesinden indirilip derlenebilir.

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...