All your base, are belong to Google!

0
tongucyumruk
Siz Google haberi okumaktan sıkıldınız, biz Google haberi yazmaktan sıkıldık, ama Google bir türlü yeni icatlar çıkartmaktan sıkılmıyor! Haliyle bize de oturup "acaba bu sefer ne yapacaklar" diye beklemek kalıyor.
Google'ın yeni icadının adı Google Base. Peki nedir bu Google Base? İlk bakışta Google Base birşeylerin listesini tutmaya yarayan bir tür ufak veritabanı gibi gözüküyor. Sadece bir başlık ve gövdesi olan basit makale yazmaktan tutun da satılık arabanızı veya protein yapılarını tanımlayıp aranabilir biçimde internet üzerinde depolayacağınız bir sistem. Aynı bir veritabanında kolonlar oluşturur gibi sisteme yayınlamak istediğiniz şeyi niteleyen özellikleri giriyorsunuz. Ardından tek yapmanız gereken bunları yayınlamak. Ve bu veriler tüm dünya tarafından aranabilir oluyor...

İlk bakışta sadece bir listeleme, listeler içinde arama yapma gibi fonksiyonlar sunan bir sistem gibi gözükse de şimdi bunu ortalıka dolaşan Google'ın bir online ödeme servisi üzerinde çalıştığı dedikodularıyla birleştirin. Evet, ne görüyorsunuz? Evet, evet yanlı görmüyorsunuz... eBay Yahoo!'nun yanındaki yerine doğru giderken size el sallıyor.

Çok kısa bir süre için http://base.google.com adresinden ulaşılabilen sistemin yayında olduğu sırada alınan ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
butch
Google'ın konu ile ilgili çıkan muhtelif senaryolara ilişkin yorumu.
0
Chriseba
almancam yoktur ama sanırım alınan ss'lerin yayınlanmasını google istememiş olacak ki siteye girdiğimizde "Sorry, deze website is tijdelijk verwijderd." yazısıyla karşılaşıyorum. ya da almanca bilmiyorum ve belki de orada benim fikrimi saçma gösterecek birşeyler yazıyor.....
0
myavuzselim
O yazdigin Hollandaca cumlede "Ozur dileriz, bu website bir sureligine kaldirilmistir" diyor. Ama su anda sayfada sorun yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan Dev Adım: Google TiSP

parsifal

Google, TiSP projesi ile yine adından söz ettirmeyi başardı :)

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

2GB+ : Gmail rakiplerine meydan okudu

xelon

Gmail halihazırda 1GB olan e-posta alanını ikiye katladı. Yahoo Inc. 'inde kısa zaman içinde 1GB'ye transfer olacağı düşünülürse e-posta şirketleri arasındaki rekabet iyice kızışacağa benziyor.

Google Hacker Edition

Geryon

4 1 cihana nam salmış Google, hackerlar için özel hizmet başlatı.
Hekerim,hekersin,heker felsefesini kullanan insan değil mi ? :) :) :)

Google'ın hacker verisyonu için tıklayın

Gülümseyin Google Maps'desiniz :)

sundance

Hayır öyle Minority Report'taki gibi her geçtiğiniz yerde iz bırakıyor filan değilsiniz. Ama neme lazım, belki Google Maps'e çıkarsınız. Hem de uygunsuz bir durumda :)