Sanal Kitaplık Yayında

0
ozhan
Google en son servisi sanal kütaphane yayına başladı. Yayınevleri ve Google arasında geçen uzun tartışmalar sonuca vardı ve telif hakları sorunu beli kısıtlamalarla aşıldı.
Google'un bu yeni hizmeti buradan http://print.google.com ulaşılabilirsiniz. Daha fazla ayrtıntı NTVMSBC'de: http://www.ntvmsnbc.com.tr/news/348234.asp.

İlgili Yazılar

Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

esrefatak

Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?

Google Dünya Linux'da

embryo_cs

Uzun zamandır Google'ın "Dünya"'sına Mac OS X veya ms~ ile bakmak zorunda kalanlar artık kendi linux masaüstlerinde Google'ın Beta (Version 4) "Dünya"'sını görebilecekler.

Google Moon!

parsifal

Eskiden Google Earth vardı. Artık bir de Google Moon var. Kısıtlı bir bölgeyi göstersede bu sefer beta değil!

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)