Internet'te yükselen trendler: Perl

0
sundance
Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.

Görüşler

0
sekuiche
tabi ya perl'i napalim, cok eski degil mi :) yakında hepimiz evrim geçiricez ve bi sabah kalkıcaz bi bakıcaz hep beraber .çokNet olucaz :)
beni perl ile gömün tabi eğer perl'i gömebilirlerse...
0
Anduril
Demek ki programcılar arasında düşüyor ama yeni gelen programcılar sayesinde yükselecek. Valla zaten Perl efsanesi bitmez. Perl ü bitirmeye çalışan eller kırılsın :)
0
Soulblighter
Perl, kesinlike zamanının çok ilerisinde bir dil. Günümüz bir çok yeni diliyle baş edebilecek ve onları alt edebilecek kadar güçlü bir dil.

Perl'siz bir bilgisayar dünyası düşünemiyorum. Bilgisayarları daha verimli kullanmamız için Perl ve onun gibi iyi dillere her zaman ihtiyacımız var. .Net mi? Adı bile kötü.
0
sametc
ya birşey sorcam: insanların kulaklarımı çınlıyor perl deyince'de birden perl yükseliyor.....!!

gerçekten ilginç birşey şu en çok yükselenler falan hikayesi...
perl reklamı yapılamayan(en azından firefox kadar)ismi ise sadece perl ile alakalı dokümanlarda gecer.AMa sonra bir bakmışınız perl en çok yükselenlerden biri........
0
Anduril
Ortada bir arama motorunun istatistikleri var. Buradan yola çıkıp da Perl yükselmiş diyemeyiz.
Perl ün cidden reklamı yapılmıyor. Bende kınıyorum bu davranışları.
Size bir konuda katılmıyorum. Şahsen ben kitapçıya gittim ne kitabı alayım derken karşımda Perl : İnternet Programcılığı -Clinton Pierce- kitabını gördüm. Onu aldım. Ve çok sevdim. Yani reklam olmasa bile zaten bu işe yani bilişim sektörüne girmek isteyen insan araştırınca Perl ün adını duyuyor. Kısacası zaten bu aramaları yapan da bilişim sektörüne merak saranlardır. Demek ki son zamanlarda Perl e merak saran bilişimciler çokmuş.
0
robertosmix
Hayır, anlamış değilim. Perl daha fazla kullanılınca bizim bundan çıkarmamız gereken sonuç ne olacak? Eğer biz de perl kullanıyor isek daha iyi bir programcı mı olacağız? En çok kullanılan dili kullanıyor olmak insana nasıl bir haz verir acaba?

Acaba, ah ah.. Perl muhteşem bir dil. Bende Perl kullanıyorum o zaman bende muhteşem bir programcıyım diye mi düşünüyor bir kısım cemaat? Eğer öyle düşünülüyor ise çok yazık edilir bünyeye.

Bence kullanılan dilin ne olduğu önemli değil, üretilenin ne olduğu önemlidir. Bu tür gereksiz düşüncelerin yazılımcı kardeşlerimizin üretkenliklerini etkileyecek olması olasılığına üzülürüm hep.
0
Anduril
Arkadaşlar bu arada merak ettim ben "Benle birlikte Perl öğrenin" başlığı altında Perl öğretmeye çalışan bir site yapsam kimler destekler , yardım eder? Aklımda öyle bir proje var. Site tasarımını çok kasmayacağım. Blog kullanacağım. Tasarımını (css ler , imajlar , bölgelemeler) kendim yapacağım. Sitede Perl notları , IDE leri , Interpreter ı daha doğrusu ActiveState in hazırladığı hazır paketler olacak. Perl ile ilgili haberler olacak. Sadece Perl olacak yani. Ben Perl ü daha yeni öğrendiğimden çalıştığım kaynaklar not çıkaracağım ve belli günler bunları yayınlayacağım. Milletin ve kendimin yanlış öğrenmesini istemediğimden dolayı Perl ü bilenler yardım etse , hataları söyleseler güzel olur diye düşünüyorum. Kısacası sizce böyle bir proje başlatayım mı? Başlatırsam kimler destekler? Kolay gelsin.
0
sundance
Bence güzel bir hareket olur. Şahsen desteklerim, eminim bir Perl monk olarak FZ'de elinden geleni ardına koymaz.

Bu tür bir çalışmaya başlamadan önce kabaca bile olsa bir programlama yapmakta, belli bir program takip etmekte fayda var. Şahsen, Learning Perl kitabı bana zamanında çok yardımcı olmuştu, şu anda da her zaman elimin altındadır.

Bunun dışında muhtemelen aramızdaki en kıdemli fazlamesaicilerden Can Uğur Ayfer hocamızın <a href=http://cayfer.bilkent.edu.tr/~cayfer/perl_mysql_cgi/icindekiler.html>Perl ve Mysql ile CGI Programlama</a> kitabı, türkçe kaynaklar arasında oldukça önemli bir yere sahip.

Kolay gelsin.
0
Anduril
Desteğiniz için teşekkürler. Can Uğur AYFER hocamızın kitabı elimde var. Learning Perl kitabını da bulmaya çalışacağım , herhalde üniversite kütüphanesinde vardır. Türkiye'de bu kitap yok bildiğim kadarıyla çünkü araştırmıştım. -Tabii eğer bu kitap Larry Wall ve saz ekibinin yazdığı kitapsa yani doğru hatırlıyorsam- Neyse bulurum bir yerden inşallah.
Ama şunu söylemeliyim ki *n*x türevi işletim sistemlerine 1 ay sonra geçiş yapacak biri olarak unix in getirdiği özel fonksiyonlara girmeyeceğim. Yani yüzeysel ve basit değineceğim.
İşleyiş şu şekilde olacak: Ben önden takip edeceğim. Çalışırken aynı zamanda notlar çıkaracağım. Yayınladıktan sonra veya yayınlamadan önce sizlere kalmış sizin yardımınızı alıp eklenmesi veya çıkartılması gerekenleri soracağım. Sonra düzgün bir şekilde yayınlayacağım.
Başlangıç vaktiyse tahminime göre , planlarım tutarsa -şu anda kalacak yerim yok :) ve de ders durumum önemli- en geç 3 ay sonra.
İnşallah yapmak istediklerim olur da boşa laf etmiş olmam. Kolay gelsin bana şimdiden :D
0
Anduril
Arkadaşlar Programming Perl ile Learning Perl ü karıştırmışım. Aklıma Fifa 2005 oynarken geldi :) Google a da başvurdum. Ve bu sırada Amazon.com da bir kampanya olduğunu gördüm. Programming Perl ve Learning Perl kitaplarını birlikte alırsanız fiyat 84.90 dolardan 56.04 dolara düşüyor. Almak isteyen saldırabilir :)
0
innaw
TSS'daki habere göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da Perl, Php ve Python popularitesini kaybediyor.. Detaylar ve TSS'daki yorumlar burada.
0
innaw
Daha önce FM'de yayinlanmi$ bu haber zaten :)
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3180
0
Anduril
İşin daha da ilginci ben sizin bahsettiğiniz linki bu başlık altındaki yorumlara yazmışım :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

darkhunter

Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Python'un Yaratıcısı Google'a Geçti

FZ

Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

Google her zaman doğru yapmıyormuş!

anonim

Google dünyanın en büyük IT şirketlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, ve bünyesinde konusunda dünyanın en uzman adamlarını çalıştırıyor, bu çalışanlar herşeyi en iyi yolla yapabiliyorlar fakat normal matematiksel çıkartmayı yapamıyorlar! :). İsterseniz bir deneyin

Kaynak: digg.com