Her kuruma bir GMail

0
cbc
GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.

Google Blog'da yazdığı üzere San José City College e-posta hizmetlerini Google'a devretmiş ve öğrencilerine kendilerine özel bir GMail sayfası sunmaya başlamış.

Haliyle beta olan bu servise kendi firmanız ya da organizasyonunuz için başvurabilir, ardından alan adınızın MX kayıtlarını Google'a çevirerek bu mutluluğu siz de paylaşabilirsiniz.

Google'ın yakında bulundurma hizmeti sunmasını da heyecanla bekliyorum. Galiba bu gidişle tüm Internet .google.com eki ile okunacak.

Kaynak: Googling Google

Görüşler

0
yilmaz
https://domains.live.com/signup/signupdomain.aspx

microsoft'da benzer bir hizmeti bu sayfadan sunuyor.
0
sleytr
Uzun zamandır tüm pop3 adreslerimi Gmail'e yönlendirmiştim zaten. Arasıra kendi sunucumuzdan kaynaklanan yavaşlıklar haricinde de gayet memnunum. Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı. Biraz abartılı bir benzetme olacak ama bu sanki ruhunu satmak gibi bişey. Öyleki ilerde "kafanıza çipimizi yerleştirin, öğle yemekleri bizden" derlerse şaşırmayacağım :)
0
cbc
... Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Ücretli yaparlarsa reklam koşturamazlar. Tek gelirleri firmadan aldıkları ücret olacaktır. Okunan e-posta trafiğine göre reklam geliri firmadan alınandan daha fazla olabilir. Şu zamana kadar google'ın son kullanıcıdan para almadığını düşündüğümüzde bu servis için firmadan para alırlar ise şaşırmam. Fakat beta aşamasında almayacakları ve beta'nın da uzun süreceğini düşünürsek... :)

0
towsonu2003
Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı.
dunyadaki butun musterilerin ozel hayatlarina burun sokmak, butun reklam sirketlerinin ruyasi... bu asamada bize de dokundugu yok pek...

sorun, google'a arama emriyle kimin gidip kimin ozelini karistirabilecek olmasi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google Base

cbc

Google Blog'da ilan edildiği üzere Google Base halka açıldı.

Veritabanı şeklinde çalışan bu google servisi ile her tür verinizi saklayabiliyorsunuz. Ekleyeceğiniz her tür için "özellik" ve "veri" ikilisi saklayabilen bu sistem ile saklayamayacağınız bir şey yok gibi duruyor.

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

Google Maps API - KML desteği

auselen

Google Map APIsi artık KML/KMZ dosyalarını açıp sizi Google Earth kullanmak zorunluluğundan kurtaracak.

Web üzerinden çalışan eğlencelik uygulamalar geliştirmek için imkanlar sunan yeni API sayesinde bir çok veriyi daha kolay görselleştirebilirsiniz.

İşte bizim örneğimiz

Nereden esinlendiniz derseniz: buradan