Her kuruma bir GMail

0
cbc
GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.

Google Blog'da yazdığı üzere San José City College e-posta hizmetlerini Google'a devretmiş ve öğrencilerine kendilerine özel bir GMail sayfası sunmaya başlamış.

Haliyle beta olan bu servise kendi firmanız ya da organizasyonunuz için başvurabilir, ardından alan adınızın MX kayıtlarını Google'a çevirerek bu mutluluğu siz de paylaşabilirsiniz.

Google'ın yakında bulundurma hizmeti sunmasını da heyecanla bekliyorum. Galiba bu gidişle tüm Internet .google.com eki ile okunacak.

Kaynak: Googling Google

Görüşler

0
yilmaz
https://domains.live.com/signup/signupdomain.aspx

microsoft'da benzer bir hizmeti bu sayfadan sunuyor.
0
sleytr
Uzun zamandır tüm pop3 adreslerimi Gmail'e yönlendirmiştim zaten. Arasıra kendi sunucumuzdan kaynaklanan yavaşlıklar haricinde de gayet memnunum. Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı. Biraz abartılı bir benzetme olacak ama bu sanki ruhunu satmak gibi bişey. Öyleki ilerde "kafanıza çipimizi yerleştirin, öğle yemekleri bizden" derlerse şaşırmayacağım :)
0
cbc
... Ancak merak ettiğim acaba bu hizmeti de ücretsiz olarakmı verecekler yoksa Yahoo vb. yerlerde olduğu gibi paralımı olacak.

Ücretli yaparlarsa reklam koşturamazlar. Tek gelirleri firmadan aldıkları ücret olacaktır. Okunan e-posta trafiğine göre reklam geliri firmadan alınandan daha fazla olabilir. Şu zamana kadar google'ın son kullanıcıdan para almadığını düşündüğümüzde bu servis için firmadan para alırlar ise şaşırmam. Fakat beta aşamasında almayacakları ve beta'nın da uzun süreceğini düşünürsek... :)

0
towsonu2003
Açıkçası sırf bilgilerimi indeksleyip reklam göstermek karşılığında bu kadar çok hizmeti ücretsiz sunmaları hiç bir somut gerekçem olmasa bile beni hafiften rahatsız etmeye başladı.
dunyadaki butun musterilerin ozel hayatlarina burun sokmak, butun reklam sirketlerinin ruyasi... bu asamada bize de dokundugu yok pek...

sorun, google'a arama emriyle kimin gidip kimin ozelini karistirabilecek olmasi...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

darkhunter

Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Google'dan Açık Kaynak Kodlu Projelere Destek

anonim

Google, Google Code adını verdiği hizmette artık açık kaynak projelerine destek veriyor.

Google Code hizmetinde görüldüğü üzere, Google tıpkı Sourceforge gibi bir açık kaynak projelerine ücretsiz hosting hizmeti veriyor. Böylelikle Google açık kaynak projelerine verdiği önemi ve desteği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Google'dan Web Tarayıcı

anonim

Google Chrome adında bir web tarayıcıyı piyasaya sürmeye hazırlandığını dün resmi blog sitesinden duyurdu... ilgili linkler http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html http://www.bildirgec.org/yazi/google-web-tarayicisi-google-chrome-1 http://blogoscoped.com/archive/2008-09-02-n72.html

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)

RSS'ler İçin Google Reklamları

butch

Yoğun içerik sağlayan ve bu hizmeti ufak da olsa bir gelire çevirmek isteyenler için önemli bir rol üstlenen Google Reklamları, uzun bir süredir çözüm bekleyen bir konuya daha el attı. RSS besleme(feed) için Google Reklamları deneme sürüşüne bir süre önce başladı.