/usr/lib/python2.5/site-packages/sitecustomize.py
import sys sys.setdefaultencoding('utf-8')
DIS 29500 ile ilgili olarak Şubat 2008'de yapılacak olan toplantıya Enstitümüzü temsilen Bilgi İşlem Daire Başkanı Sn. Dilek Özeren ve aynı dairede uzman olarak çalışan Ayşegül İbrişim katılacaktır. Enstitümüz temsilcilerinin isimleri ilgili ISO TC sekreteryasına bildirilmiştir. Toplantıda görüşülecek olan konu ile ilgili olarak tüm tarafların görüşlerinin alınması için ülke içinde bir dağıtım yapılacak ve gelen görüşler doğrultusunda ülke görüşü oluşturulup toplantıda dile getirilecektir.
Benim sözlerimden "ms kullananlar aptaldır" anlamı çıkmaz, lafı yanlış yerinden anlayan sensin! Ben birine o kişi aptalmış gibi davranırsam o kişi bundan rahatsızlık duyar, benimkide böyle bir rahatsızlık. Eğer Vista bana "tüm riskleri biliyorum, bu tip işlemlerde (bu oturum için ya da daima) bir daha onay isteme" gibi bir seçenek sunsaydı Vista'nın güvenlik onaylarını abartılı bulduğuma dair ilk mesajımı atmazdım.(*)
Ben her iş için root parolası sorulmasına da, güvenlik bahanesiyle sürüyle onay kutusuna körlemesine tıklamaya da karşıyım (birazda bu yüzden Kubuntu yerine Pardus kullanıyorum). Çoğu kişi kötü niyetli kodu ya yazılımın kaynağına ya da yazılımı kendisine önerene güvenerek çalıştırıyor. Dolayısıyla araya elli tanede onay kutusu koysanız da kullanıcı hepsine "tamam" dedikten sonra bunun bir anlamı yok.
Vista ve XP kıyaslaması seni ilgilendirmeyebilir ama en önemli nokta bu. Microsoft donanım üreticileriyle anlaşarak Vista'yı hakkıyla çalıştıramayacak kadar zayıf bilgisayarların bile Vista ile satılmasını sağlıyor. Üstelik çoğu donanım için XP sürücü desteğide verilmiyor, böylece birçok kullanıcı yepyeni ama yavaş çalışan bilgisayarlarına mahkum oluyorlar. Benim bu durumda olan birçok tanıdığım var ve bilgsayarlarının performansından çok şikayetçiler. Siz görün ya da görmeyin bu Microsoft'un kötü niyetinin açık bir kanıtıdır!
Apple donanımı üzerinde OS X Leopard için derlenmiş yazılımların, aynı makinaya kurulu Vista üzerinde daha hızlı çalıştığına dair herhangi bir belge bulamadım. Zahmet edipte kaynak gösterseydin iyi olurdu!? (Burada kastettiğim Photoshop CS3 gibi bir yazılımın açılış süresi ya da bir işi yapma süresi)
Ben Linux ya da Apple fanatiği değilim ama sen ne olduğunu kanıtladın. Artık istersen bin kere fanboy de, konudan uzaklaşmadan, seviyesizleşmeden, iddialarını ispatlar kaynaklar göstererek yazmayı öğrenemediğin sürece sana bir daha cevap yazmayacağım.
* Bu vesileyle yaptığım basit bir aramayla deneyimli kullanıcılar için bu uyarıların neden kötü olduğu ve uac'ı tamamen kapatmadan nasıl kapatılabileceğine dair iyi bir makale buldum: Why and how to disable the UAC elevation prompts
Kaldı ki ben m$ ürünleri kullananlar aptaldır demedim, güvenlik gerekçesiyle herhangi bir işi yapmadan önce defalarca onay alıyor olmasından dolayı "m$ kullanıcılarını aptal yerine koyuyor" dedim.
Hız konusunda xp yerine mac os x kurup daha iyi performans alan kişiler tanıyorum. Hele birde Vista'yı XP ile kıyaslarsak microsoftun Vista denen bit yığınını bu kadar agresif bir şekilde pompalayarak açıkça müşterilerine ihanet ettiğini söyleyebiliriz. Aşağıdaki haberi okursanız sp3 yüklü XP'nin sp1li Vista'dan daha hızlı çalıştığını görebilirsiniz.
Windows XP Service Pack 3 Trounces Vista In Speed Tests, 2, 3
Microsoft'u savunabilirsiniz, ancak bu burada işe yaramaz. Çünkü bu kahvedekilerin çoğu bilişim dünyasındaki hangi firmanın ne kadar "evil" olduğu ya da olmadığı konusunda sağlam deneyimlere dayanan fikirlere sahipler.
size diyorum ama ah birde ben trol beslememeyi öğrenebilsem :)
http://apple.sozzluk.com şeklinde aramanın http://sozzluk.com/apple şeklinde aramaktan daha işlevsel bir yanını göremiyorum. Üstelik subdomain kullanmak, siteyi Türkçe karakter içeren aramalar için hala en popüler tarayıcı olan ie6 ile kullanılamaz hale getiriyor. Php.net gibi birçok sitede kullanılan http://site-adresi.com/arama_kelimeleri şeklindeki kullanım hem daha işlevsel hem de uygulaması daha kolay.
Not: Yukarıda reklamını yaptığım sozzluk.com da benim hazırladığım ingilizce > türkçe sözlük hizmetidir. ie, firefox ve opera için babylon benzeri hızlı arama eklentileri ve yukarıda bahsettiğim gibi adres satırından arama özelliği mevcuttur.
kaynak: oreilly.com
Microsoft'da aynı hizmeti (bence çok daha çirkin bir arayüzle) teknoloji önzilemesi olarak sunmaya başlamış.
Google Groups Mahkeme Kararı İle Engellendi ( 9)
Benim merak ettiğim şu. Bu kapanan siteler eninde sonunda tekrar açılıyor. Bu yabancı siteler bir süre sonra bizim mahkemenin kararına boyunmu eğiyorlar? Yoksa ne oluyorda erişim tekrar açılıyor? Eğer sonuçta bu siteler tekrar açılıyorsa kimin eşekliği yüzünden bir süreliğine kapalı kalıyorlar gerçekten merak ediyorum. (tamam cevabı biraz tahmin edebiliyorum ama emin değilim :)