çevir.com

0
wizzyfx
Fikir şu, aradığınız kelimeyi tarayıcınızın adres satırına yazıyorsunuz, sonuna çevir.com ekleyip enter'a basıyorsunuz ve hemen kelimenin anlamını ekrana getiriyor.
Örneğin http://uğur.çevir.com yada http://dictionary.çevir.com gibi.
Site şu anda çok basit, proof-of-concept durumunda diyebilirim. Yaklaşık 30.000 tükçe ve 60.000 ingilizce kelimeyi çevirebiliyor. Site amerikada olduğu ve DNS sunucusu ile paralel çalıştığı için biraz bekletebiliyor.

çevir.com türkçe karakter içeren bir alan adı olduğu için Explorer 6.0 da çalışmıyor. Explorer 7 yada Firefox/Opera gibi bir tarayıcı ile çalışıyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Ufak bir not, Firefox kullanıcılarının siteyi açabilmek için about:config sayfasına girip network.enableIDN ayarını true yapmaları gerekebilir. Aklınızda bulunsun.
0
Tarık
"true" değilse gerekebilir değil gerekli. saygılar...
0
tejas
İşin esprisini anlayamadım. Neredeyse her tarayıcıda bulunan arama çubukları ve anahtar kelimeli yer imi gibi şeyler varken ne gerek var böyle bir şeye?
0
tejas
anahtar kelimeli yer imi:hızlı arama
gece gece böyle oluyor işte ;)
0
Ono
Fazlamesai'ye haber olmali miydi?
10 larca sozluk sitesi var. Pek yeni bisey getirdigini de dusunmuyorum, ustelik klavyemde 'ç' karakteri de yok.
0
ozancaglayan
Oldukça enteresan ve başarılı bir fikir. İngilizin biri yapsaydı eminim çok ilgisini çekerdi herkesin.
0
sleytr
Enteresanlığı tamam da başarısı ve yenilikçiliği nerede?

http://apple.sozzluk.com şeklinde aramanın http://sozzluk.com/apple şeklinde aramaktan daha işlevsel bir yanını göremiyorum. Üstelik subdomain kullanmak, siteyi Türkçe karakter içeren aramalar için hala en popüler tarayıcı olan ie6 ile kullanılamaz hale getiriyor. Php.net gibi birçok sitede kullanılan http://site-adresi.com/arama_kelimeleri şeklindeki kullanım hem daha işlevsel hem de uygulaması daha kolay.

Not: Yukarıda reklamını yaptığım sozzluk.com da benim hazırladığım ingilizce > türkçe sözlük hizmetidir. ie, firefox ve opera için babylon benzeri hızlı arama eklentileri ve yukarıda bahsettiğim gibi adres satırından arama özelliği mevcuttur.

0
anonim
Maksat haber olsun!

Gereksiz. Hem uyumsuz, hem de her seferinde aynı işlemi tekrarlamak gerekiyor. İngilizce - Türkçe kelime ayrımı olmadan kullandığım site; http://www.kelimetre.com/sozluk , bir de bu site için ff arama çubuğu eklentisi yaptım, o da burada; http://www.egitimciyiz.com/ff/yukle.htm . Bir alternatif...
0
wizzyfx
Sadece IE6 ile uyumsuz, zaten FM ziyaretçilerinin %5 inin bile bu browser'ı kullandığını sanmıyorum. Uyumsuzluğunun ise özel bir nedeni yok, sadece IE6 uluslararası alan adlarını desteklemiyor, eklenti gerektiriyor, yüklemesi zahmetli. :)
0
pvc
Ben kullanıyorum! IE uyumlu olmayan bir siteye adım bile atmam. Linux kullanıyorum ama Windows'da kullanıyorum ve Windows'da IE kullanıyorum. Çünkü IE benim için bir alışkanlık. Win ortamında IE kullanmayınca sanki bir şeylerin eksik oldugunu düşünüyorum. Bu tamamen bir takıntıdan kaynaklanıyor. Yoksa Mozilla'ya alışamadıgım için değil. Sadece Win ortamında IE'yi tercih ediyorum ve katılıyorum evet çok lüzumsuz bir site.

www.seslisozluk.com çok daha iyi.
0
yagami
arkadaşlar bir de bu sözlüğü deneyin. Farkı görün. Ajax ile yapılmış ve çok hızlı.

http://www.jetsozluk.com
0
Chaosopher
Jetsözlüğün kullanımı rahat fakat Türkçe'deki
"ı" harfini desteklemiyor: İçinde "ı" geçen "dayı", "ırmak" gibi kelimeler bulunamiyor bunun yerine "dayi", "irmak" yazmak gerekiyor ki bu da bence çok sevimsiz.
Yani bir Türkçe sözlük olmaktan çok uzak.
0
everestk
Merhaba,
Çalışma mantığını anlatabilir misiniz bu subdomain gibi gözüken şeyin sanırım subdomain değil.
Adı nedir, link falan yeterli olur.
0
Mingitau
Kısaca şöyle gelen http_host parse ediliyo (.*)\\.çevir\\.com kalıbı ile ilk kısmı alınıyo ve bu sozlukte sorgulatılıp cevap gonderiliyo.

Peki her söz öbesi için bir üçüncü seviye domain mi var tabii ki yok!

*.çevir.com IN A 1.2.3.4

şeklinde bir tanımlama yapılmış DNS'de herşey o IP ye gidiyo.

Eğer sunucu apache ise httpd.conf da da

ServerAlias *.çevir.com

tanımı yapılmış. Tüm üçüncü seviye domainlere hizmet veriliyor
0
wizzyfx
Aynen öyle.

Bana soylicek bişey kalmadı :)
0
anonim
mod_rewrite kokusu aldım doğru mu acaba? ya da birileri üşenmeden her sorguda subdomain yaratıyor :P
0
realite
Bence gayet güzel ve yeni bir şey, bu şekil bir uygulama duymadım daha önce.Çalışma prensibini de merak etmiyor değilim.

Türkçe alan adı kullanımına da bir örnek aynı zamanda...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL abone sayısı 1 milyonu geçti

talat

Türk Telekom'un 1000000. ADSL abonesi öğretmen Selin Baysal Urfa'dan CeBIT'e getirildi ve bir notebook ve bir yıllık ücretsiz ADSL ile ödüllendirildi.

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

sundance

Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.

Güzel Siteler - 5: Info-4-all

parsifal

Oldukça basit bir site Info-4-all
Bir Dünya haritası ve bu harita üzerinde kıtaların isimleri var. Kıta isimleri üzerine gidince ülke listesi çıkıyor. Bu listeden seçtiğiniz ülkenin gazetelerine verilmiş linklere ulaşabiliyorsunuz.
Bilgiyi dağıtın...

ADSL Posta Güvercinine Karşı

ZZombie

Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.