çevir.com

0
wizzyfx
Fikir şu, aradığınız kelimeyi tarayıcınızın adres satırına yazıyorsunuz, sonuna çevir.com ekleyip enter'a basıyorsunuz ve hemen kelimenin anlamını ekrana getiriyor.
Örneğin http://uğur.çevir.com yada http://dictionary.çevir.com gibi.
Site şu anda çok basit, proof-of-concept durumunda diyebilirim. Yaklaşık 30.000 tükçe ve 60.000 ingilizce kelimeyi çevirebiliyor. Site amerikada olduğu ve DNS sunucusu ile paralel çalıştığı için biraz bekletebiliyor.

çevir.com türkçe karakter içeren bir alan adı olduğu için Explorer 6.0 da çalışmıyor. Explorer 7 yada Firefox/Opera gibi bir tarayıcı ile çalışıyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Ufak bir not, Firefox kullanıcılarının siteyi açabilmek için about:config sayfasına girip network.enableIDN ayarını true yapmaları gerekebilir. Aklınızda bulunsun.
0
Tarık
"true" değilse gerekebilir değil gerekli. saygılar...
0
tejas
İşin esprisini anlayamadım. Neredeyse her tarayıcıda bulunan arama çubukları ve anahtar kelimeli yer imi gibi şeyler varken ne gerek var böyle bir şeye?
0
tejas
anahtar kelimeli yer imi:hızlı arama
gece gece böyle oluyor işte ;)
0
Ono
Fazlamesai'ye haber olmali miydi?
10 larca sozluk sitesi var. Pek yeni bisey getirdigini de dusunmuyorum, ustelik klavyemde 'ç' karakteri de yok.
0
ozancaglayan
Oldukça enteresan ve başarılı bir fikir. İngilizin biri yapsaydı eminim çok ilgisini çekerdi herkesin.
0
sleytr
Enteresanlığı tamam da başarısı ve yenilikçiliği nerede?

http://apple.sozzluk.com şeklinde aramanın http://sozzluk.com/apple şeklinde aramaktan daha işlevsel bir yanını göremiyorum. Üstelik subdomain kullanmak, siteyi Türkçe karakter içeren aramalar için hala en popüler tarayıcı olan ie6 ile kullanılamaz hale getiriyor. Php.net gibi birçok sitede kullanılan http://site-adresi.com/arama_kelimeleri şeklindeki kullanım hem daha işlevsel hem de uygulaması daha kolay.

Not: Yukarıda reklamını yaptığım sozzluk.com da benim hazırladığım ingilizce > türkçe sözlük hizmetidir. ie, firefox ve opera için babylon benzeri hızlı arama eklentileri ve yukarıda bahsettiğim gibi adres satırından arama özelliği mevcuttur.

0
anonim
Maksat haber olsun!

Gereksiz. Hem uyumsuz, hem de her seferinde aynı işlemi tekrarlamak gerekiyor. İngilizce - Türkçe kelime ayrımı olmadan kullandığım site; http://www.kelimetre.com/sozluk , bir de bu site için ff arama çubuğu eklentisi yaptım, o da burada; http://www.egitimciyiz.com/ff/yukle.htm . Bir alternatif...
0
wizzyfx
Sadece IE6 ile uyumsuz, zaten FM ziyaretçilerinin %5 inin bile bu browser'ı kullandığını sanmıyorum. Uyumsuzluğunun ise özel bir nedeni yok, sadece IE6 uluslararası alan adlarını desteklemiyor, eklenti gerektiriyor, yüklemesi zahmetli. :)
0
pvc
Ben kullanıyorum! IE uyumlu olmayan bir siteye adım bile atmam. Linux kullanıyorum ama Windows'da kullanıyorum ve Windows'da IE kullanıyorum. Çünkü IE benim için bir alışkanlık. Win ortamında IE kullanmayınca sanki bir şeylerin eksik oldugunu düşünüyorum. Bu tamamen bir takıntıdan kaynaklanıyor. Yoksa Mozilla'ya alışamadıgım için değil. Sadece Win ortamında IE'yi tercih ediyorum ve katılıyorum evet çok lüzumsuz bir site.

www.seslisozluk.com çok daha iyi.
0
yagami
arkadaşlar bir de bu sözlüğü deneyin. Farkı görün. Ajax ile yapılmış ve çok hızlı.

http://www.jetsozluk.com
0
Chaosopher
Jetsözlüğün kullanımı rahat fakat Türkçe'deki
"ı" harfini desteklemiyor: İçinde "ı" geçen "dayı", "ırmak" gibi kelimeler bulunamiyor bunun yerine "dayi", "irmak" yazmak gerekiyor ki bu da bence çok sevimsiz.
Yani bir Türkçe sözlük olmaktan çok uzak.
0
everestk
Merhaba,
Çalışma mantığını anlatabilir misiniz bu subdomain gibi gözüken şeyin sanırım subdomain değil.
Adı nedir, link falan yeterli olur.
0
Mingitau
Kısaca şöyle gelen http_host parse ediliyo (.*)\\.çevir\\.com kalıbı ile ilk kısmı alınıyo ve bu sozlukte sorgulatılıp cevap gonderiliyo.

Peki her söz öbesi için bir üçüncü seviye domain mi var tabii ki yok!

*.çevir.com IN A 1.2.3.4

şeklinde bir tanımlama yapılmış DNS'de herşey o IP ye gidiyo.

Eğer sunucu apache ise httpd.conf da da

ServerAlias *.çevir.com

tanımı yapılmış. Tüm üçüncü seviye domainlere hizmet veriliyor
0
wizzyfx
Aynen öyle.

Bana soylicek bişey kalmadı :)
0
anonim
mod_rewrite kokusu aldım doğru mu acaba? ya da birileri üşenmeden her sorguda subdomain yaratıyor :P
0
realite
Bence gayet güzel ve yeni bir şey, bu şekil bir uygulama duymadım daha önce.Çalışma prensibini de merak etmiyor değilim.

Türkçe alan adı kullanımına da bir örnek aynı zamanda...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye Genel Bilgi Tabloları

fragile

Türkiye il -ilçe - plaka- telefon - postakodu tablolarını incelemek ve yararlanmak isteyenler için şöyle bir döküman halinde hazırladım. Dökümanın alt kısmında ise ufak bir e-devlet eleştirisi var.

Umarım beğenirsiniz.

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

İnternette şehir rehberleri

anonim

Bilmiyorum bulunduğunuz şehire ait bir web sitesi var mı? Eger İstanbuldaysanız bu sitelerden bir dolu bulmanız mümkün... Ama belki de adını bundan önce sadece gazete veya televizyonlarda duyduğunuz şehirlerin internet rehberleri var. Bu siteleri henuz 20 yaşını aşmayan gençler tasarlamış. Ben baktım isterseniz birde sizler göz atın.
www.kutahyasehri.com

(Editörün Notu: sizlerin de bildiği başka bireysel oluşum şehir rehberleri varsa onları da buraya gönderin yorum olarak, herkes öğrenmiş olsun. Motoru yakmayın, bilgiyi paylaşın. :-) )

Türk Telekom´dan ISS´lerin kamuoyu yaratma çabalarına cevap

sidar

Türk Telekom, fazlamesai'de de henüz çıkan portal yasaklama ve icq forward haberinde de konu olan ISS'lerin kamuoyu yaratma çabalarına bir cevap yazmış. Yorumsuz olarak sunuyoruz.

url: http://www.telekom.gov.tr/DUYURU/duyuru.htm

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).