Bence tamamen yanlış bir açıdan yaklaşılmış. Web 2.0 şirketleri içeriği satmıyorlar ki, içerik sayesinde çektikleri kullanıcılar sayesinde para kazanıyorlar. İçerik sadece kullanıcıyı çekmek için var. Ayrıca içerik üreticileri de derli toplu olarak tasarlanmış, indekslenmiş bir ortamda içeriği sunma şansını yakalıyorlar. Yani aslında herkes kazanıyor.
Hiçbir p2p sisteminin bu kadar kullanışlı ve erişilebilir olabileceğini sanmıyorum.
Sadece IE6 ile uyumsuz, zaten FM ziyaretçilerinin %5 inin bile bu browser'ı kullandığını sanmıyorum. Uyumsuzluğunun ise özel bir nedeni yok, sadece IE6 uluslararası alan adlarını desteklemiyor, eklenti gerektiriyor, yüklemesi zahmetli. :)
Bu haberin neresi ingilizce ki?
Aşağıdaki bölüm zaten haberden ayrılmış ve Türkçe'ye çevrildiği zaman anlamını ve komikliğini kaybediyor. O yüzden İngilizce olarak yazmak tercih edilmiş.
www.nosofwarepatents.com da okuduğuma göre avrupa patent ofisi yasal dayanağı olmamasına rağmen zaten 30.000 yazılım patentini onayladı. Buna aklınıza gelebilecek en basit şeylerde dahil.
Örnekleri buradan görebilirsiniz: http://webshop.ffii.org
Evet patent bazı sektörler için gerekli birşey, çünkü aksi takdirde bir keşif yapan biri keşfettiği şeyi maddi bir getirisi olmayacağı için açıklamayı geciktirebilir yada beraberinde mezara götürebilir. Toplum mucit'e patent yani tekel hakkını belli bir süre vererek ona borcunu öder.
Fakat yazılım için patent değil telif hakkı yıllardır kullanılan ve şimdiye kadar hiç problem çıkmamış bir koruma türü. Bir yazılımın içindeki metodu patentleyebilisiniz, örneğin jpeg sıkıştırmanın metodunu patentlersiniz, ama bir jpeg modulünü patenlemezsiniz, telif hakkını saklı tutarsınız olur biter, eğer biri çok kullanmak isterse lisans ücretini öder kullanırsınız. Ama bu diğer yazılımcıların imaj sıkıştırma teknikleri geliştirmesini engellemez.
Yazılım için patent almanın şu anda görebildiğim hiç bir iyiniyetli açıklaması yok.
Biri simit fırını açar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tne simit fırını açılır, sektör ölür...
Biri internet cafe acar, biraz para kazanır, peşinden aynı caddede 20 tane internet cafe acilir sektor ölür...
Biri pixel ad diye bisi bulur...........
Hadi yurtdışına çıkmanın bir maliyeti var anladık, altyapımız yetersiz. Peki yurtiçinde bizi engelleyen ne var? Yani dsl minimum 1024 K olsa ama yurtdışı çıkışı gene yavaş kalsa, biz kendi aramızda adam gibi baglansak? Neden boyle birsey yapilmiyor?
Birde telefonlar borcu odenmeyince 2 taraflı kapatılmaya başlanmış gene.. bunun mantıklı bir aciklamasi varmı? Cunku ben bulamadim..
AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var? ( 8)
Domain: gmail.com
Resource:Home
Require SSL : Seçilmemiş
Force Old SSL : Seçili
Port:443
Server: talk.google.com
Modem yakmaya falan gerek yok, pidgin in default gtalk ayarlarını değiştirmek yetiyor.