Autodesk, Alias 'ı Satın Aldı

0
simor
Buraya gönderdiğim bu ilk haberin, benim için çok üzücü bir haber olduğunu belirtmeliyim. Senelerdir şahsen işimin olmadığı, yazılımlarından fellik fellik kaçtığım Autodesk, Aliassatın aldı.
Bilmeyenler için Alias, bir çok film endüstrisi kuruluşunun kullandığı 3 boyutlu animasyon yazılımı olan Maya nın üreticisi idi. Başka amaçlar için de kullanılır ama birincil işlevi buydu. Uzun süredir Silicon Graphics'in bünyesindeydi.

Mayanın gerçeği, kullananların bildiği gibi ve burda uzun uzun anlatamayacak olduğum, devrim yaratan ve kullanıcısını, bir şey üretirken bir çocuğun eline şeker verilmişçesine mutlu eden bir yazılım olduğu. İnanılmaz erişim hızına sahip menüleri, sonsuz diyebileceğim kadar kişiselleştirilebilen ve projeye uyarlanabilen menü ve araçlar mantığı vs vs.

1997 yılının son çeyreğinden beri kullandığım ve iş ürettiğim bu yazılım şimdi satılmış. Satın alınmış ta olabilir tabi :).

Önemli olan satılmış olması değil aslında. Bu yazılıma çocukça bağlanan bir fanatik değilim. Fakat satın alan firmanın şişko bir kedi gibi herşeyi yutan ve yaratıcılık-üretkenlik adına bana göre zayıf bir sergiye sahip bir isim olduğunu düşündükçe gerçekten mutsuz oluyorum. En sevdiğim kalemimi, fırçamı ve kağıdımı birileri elimden almış gibiyim kısacası.

Alias firmasının CEO su Doug Walker'ın paraya mı ihtiyacı vardı acaba? Steve Jobs gibi emekli olmak istiyor belki bilmiyorum. 2 saattir bu konuyla ilgili bir sürü forum takip ettim ve beni biraz olsun mutlu eden cevaba ve akabinde kendimce sonuca ulaştım.

8 senedir üzerinde iş ürettiğim ve yeterli bilgi sahibi olduğum ticari profesyonel bir yazılımın, ne tür değişimlere gebe edeceği belli olmayan bir firmaya satılması, sağdan soldan okuduklarım kadarı ile bir sürü insanın da benim gibi farklı 3d yazılımlara göç etmeye karar vermesine sebep olmuş... Korkunç bir vakit kaybı...

Açık kaynak kodlu yazılımlar, bize özgürlüğümüzü ve mutluluğumuzu veriyor, vermeye de devam edecek.

Görüşler

0
wizzyfx
Gerçekten çok üzücü bir haber. Tamda Maya'ya yeni alışmaya başlamıştım. İlaç gibi gelmişti. Umarım AutoCAD'e benzetmezler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux'ta Autocad. Çok Yakında!

bfta

Autocad'e muhtaç insanların (çoğunlukla mimarlar) Linux'ta çalışan bir Autocad klonu hiç olmamıştı. Catia'nın yayıncısı Dassault Systems' in Windows ve Mac için çıkarttığı DraftSight, öyle görünüyor ki yakında bu eksikliği giderecek. Yaklaşık 2 saatlik bir test ile DraftSight'ın ucuz IntelliCad klonlarından çok daha iyi ve hızlı olduğunu söyleyebilirim.

Satılık Tapınak

ctengiz

Borland'dan gelen son haberlere göre, Borland ALM (Application Lifecycle Management) pazarında yoğunlaşmak istediği için efsanevi Delphi'yi de içeren IDE ürünlerini satılığa çıkardı.

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Patoloji Bilgi Sistemi.. Geliştiricisi bir Türk.. veee GPL!

ykarslioglu

Türkiye'de görenlerin koltuklarını kabartan çalışmalar yapılıyor. PATHOS-WEB FREE adlı Anatomik Patoloji ve Sitoloji Bilgi sistemi tamamen patoloji uzmanlarının ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış bir sistem. Mart 2005 tarihinden itibaren SourceForge'da açık kaynak kodlu, GPL lisanslı bir proje olarak Türkçe ve İngilizce versiyonları ile Patoloji Bölümlerinin hizmetine sunuldu. Yazılım, Türkiye'de, aralarında büyük üniversite hastanelerinin de bulunduğu 20'den fazla merkezde, yıllardır büyük bir başarı ile ve güvenle kullanılıyor.

MacOS X için Microsoft Office 10

anonim

MS Unix'ler için Office'i çıkarmaya artık iyice karar vermiş gibi gözüküyor. MS'den Kevin Browne New York'daki Mac World'de Mac OS X için MS Office'i anons etti. Darısı Linux a :)

detaylı bilgi için...