Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

0
anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

4 Kasım 2007

Konuşmacı :

Orhan Kalaycı, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden lisans ve 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden "Yazılım Süreç Değerlendirmesi (CMM) ve Türk Yazılım Sektöründe Bir Uygulaması" başlıklı tezi ile Yüksek Lisans derecesi almıştır. Kalaycı, 1999-2001 yılları arasında Alcatel Istanbul'un CMM L1+'dan CMM L3'e ulaşmasında Yazılım Süreç Grup Lideri olarak önemli bir rol oynamıştır.

Önerilen Katılımcı Profili:
Şirketlerin Üst ve Orta Düzey Yöneticileri, Proje Yöneticileri, Süreç Yöneticileri, Yönetici Adaylarına, Kurumsal Proje Yönetimi konusunda vizyonunu genişletmek isteyen profesyoneller

Hedef Kitle:

Firmalarındaki projelerin başarısını şansa bırakmak istemeyen yazılım geliştirme için sistem oluşturmaktan sorumlu yöneticiler

CMMI modeli hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen firma yöneticileri, proje yöneticileri, kıdemli yazılım uzmanları

XP ve CMMI'ın bir arada nasıl çalışabileceğini görmek isteyenler


Konu:

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor. Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve

birlikte çalışabilirliği bu seminerde aktarılacaktır.

Program :

10:30 XP pratikleri - 45 dk.

11:15 CMMI - 45 dk.
12:00 Ara

12:30 XP ve CMMI uyumu - 45 dk.
13:15 Soru & Cevap - 45 dk.

Yer :

Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

Katılım Koşulları :

Katılım için sirina@ipyd.org adresinden kayıt yaptırmak gereklidir.

Katılım Ücreti :

30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

o Bu Etkinlik PMP'lere 3 PDU kazandırmaktadır.

o Katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

o Katılım 30 kişi ile sınırlı olduğundan lütfen önceden kayıt yaptırınız.

Görüşler

0
misafir
çevik yöntemler? cmm l1+, cmm l3? bu etkinlik pmp'lere 3 pdu kazandırmaktadır?! birşey anladıysam arap olayım. neyse zaten kimse de anlamamı beklemiyor herhalde. katılım 30 kişiyle sınırlı olduğua göre...

bu "şanslı" 30 kişiyi de çok merak ettim doğrusu :-)
0
FZ
Çevik: agile. Gerisi için Gugıl yardımcı olur herhalde?
0
misafir
özür dilerim. insan çok şey bildiğini sanıp da birden hiç anlamadığı şeylerle karşılaşınca böyle tepki veriyor işte :-(
(insan derken kendimden bahsediyorum)
0
FZ
Bilgisayar dünyası çok geniş, herkesin her şeyden haberdar olması düşünülemez. Eğer ekip halinde ticari yazılım geliştirme ve / veya bir yerlere satma, ihalelere katılma, vb. işlerin içinde değilseniz yahut BT sektöründe proje yöneticisi olarak çalışmıyorsanız CMMI, XP gibi kısaltmalar ve terimler büyük ihtimalle tanıdık gelmeyecektir, bu normaldir.
0
FZ
Nasıl ki BarCamp etkinliğine gitti isek bu etkinliğe de gideceğiz. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

Programlama Dilleri

tongucyumruk

Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.

Yapay Zeka ve GAWK

FZ

Neden Yapay Zekâ için GAWK?

YZ programlama sınıfında kullandığımız programlama dilinin GAWK olduğunu duyan insanların çoğu epey şaşırıyor. Bunu anlayabiliyorum. Evet, GAWK kullanıyoruz. GAWK, Aho, Weinberger ve Kerninghan tarafından geliştirilmiş ve pek çok kişi tarafından programlama dili olarak bile kabul edilmeyen şu eski kalıp tanıma dilinin Gnu versiyonudur. PERL veya TCL örneklerinde olduğu gibi pek çok kişi bu dili "scripting dili" olarak ele alır. İçinde nesneler yoktur, fonksiyonel değildir, gömülü olarak mantık programlama öğelerini barındırmaz. İnsanların şaşkınlığı şunları duyunca tam bir kafa karışıklığına dönüşüyor: (a) her ne kadar öğrenciler projelerinde istedikleri dili kullanma hakkına sahip olsalar da; (b) sadece tek bir istisna hariç, en iyi sonuca ulaşan öğrenciler GAWK ile proje geliştirenler (not: söz konusu istisnanın sahibi PASCAL kullanmış olan bir programcı, kendisi şu anda NSF bursu ile Harvard'da matematik doktorası yapıyor.) C, C++ ve LISP programcıları GAWK ile çalışanların performanslarına yaklaşamadılar (PROLOG ve JAVA kullanarak proje yapan bir öğrencimiz çıkmadı henüz).