Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

0
anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

4 Kasım 2007

Konuşmacı :

Orhan Kalaycı, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden lisans ve 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden "Yazılım Süreç Değerlendirmesi (CMM) ve Türk Yazılım Sektöründe Bir Uygulaması" başlıklı tezi ile Yüksek Lisans derecesi almıştır. Kalaycı, 1999-2001 yılları arasında Alcatel Istanbul'un CMM L1+'dan CMM L3'e ulaşmasında Yazılım Süreç Grup Lideri olarak önemli bir rol oynamıştır.

Önerilen Katılımcı Profili:
Şirketlerin Üst ve Orta Düzey Yöneticileri, Proje Yöneticileri, Süreç Yöneticileri, Yönetici Adaylarına, Kurumsal Proje Yönetimi konusunda vizyonunu genişletmek isteyen profesyoneller

Hedef Kitle:

Firmalarındaki projelerin başarısını şansa bırakmak istemeyen yazılım geliştirme için sistem oluşturmaktan sorumlu yöneticiler

CMMI modeli hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen firma yöneticileri, proje yöneticileri, kıdemli yazılım uzmanları

XP ve CMMI'ın bir arada nasıl çalışabileceğini görmek isteyenler


Konu:

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor. Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve

birlikte çalışabilirliği bu seminerde aktarılacaktır.

Program :

10:30 XP pratikleri - 45 dk.

11:15 CMMI - 45 dk.
12:00 Ara

12:30 XP ve CMMI uyumu - 45 dk.
13:15 Soru & Cevap - 45 dk.

Yer :

Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

Katılım Koşulları :

Katılım için sirina@ipyd.org adresinden kayıt yaptırmak gereklidir.

Katılım Ücreti :

30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

o Bu Etkinlik PMP'lere 3 PDU kazandırmaktadır.

o Katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

o Katılım 30 kişi ile sınırlı olduğundan lütfen önceden kayıt yaptırınız.

Görüşler

0
misafir
çevik yöntemler? cmm l1+, cmm l3? bu etkinlik pmp'lere 3 pdu kazandırmaktadır?! birşey anladıysam arap olayım. neyse zaten kimse de anlamamı beklemiyor herhalde. katılım 30 kişiyle sınırlı olduğua göre...

bu "şanslı" 30 kişiyi de çok merak ettim doğrusu :-)
0
FZ
Çevik: agile. Gerisi için Gugıl yardımcı olur herhalde?
0
misafir
özür dilerim. insan çok şey bildiğini sanıp da birden hiç anlamadığı şeylerle karşılaşınca böyle tepki veriyor işte :-(
(insan derken kendimden bahsediyorum)
0
FZ
Bilgisayar dünyası çok geniş, herkesin her şeyden haberdar olması düşünülemez. Eğer ekip halinde ticari yazılım geliştirme ve / veya bir yerlere satma, ihalelere katılma, vb. işlerin içinde değilseniz yahut BT sektöründe proje yöneticisi olarak çalışmıyorsanız CMMI, XP gibi kısaltmalar ve terimler büyük ihtimalle tanıdık gelmeyecektir, bu normaldir.
0
FZ
Nasıl ki BarCamp etkinliğine gitti isek bu etkinliğe de gideceğiz. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

Challenger

8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....