Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

0
anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

4 Kasım 2007

Konuşmacı :

Orhan Kalaycı, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden lisans ve 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden "Yazılım Süreç Değerlendirmesi (CMM) ve Türk Yazılım Sektöründe Bir Uygulaması" başlıklı tezi ile Yüksek Lisans derecesi almıştır. Kalaycı, 1999-2001 yılları arasında Alcatel Istanbul'un CMM L1+'dan CMM L3'e ulaşmasında Yazılım Süreç Grup Lideri olarak önemli bir rol oynamıştır.

Önerilen Katılımcı Profili:
Şirketlerin Üst ve Orta Düzey Yöneticileri, Proje Yöneticileri, Süreç Yöneticileri, Yönetici Adaylarına, Kurumsal Proje Yönetimi konusunda vizyonunu genişletmek isteyen profesyoneller

Hedef Kitle:

Firmalarındaki projelerin başarısını şansa bırakmak istemeyen yazılım geliştirme için sistem oluşturmaktan sorumlu yöneticiler

CMMI modeli hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen firma yöneticileri, proje yöneticileri, kıdemli yazılım uzmanları

XP ve CMMI'ın bir arada nasıl çalışabileceğini görmek isteyenler


Konu:

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor. Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve

birlikte çalışabilirliği bu seminerde aktarılacaktır.

Program :

10:30 XP pratikleri - 45 dk.

11:15 CMMI - 45 dk.
12:00 Ara

12:30 XP ve CMMI uyumu - 45 dk.
13:15 Soru & Cevap - 45 dk.

Yer :

Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

Katılım Koşulları :

Katılım için sirina@ipyd.org adresinden kayıt yaptırmak gereklidir.

Katılım Ücreti :

30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

o Bu Etkinlik PMP'lere 3 PDU kazandırmaktadır.

o Katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

o Katılım 30 kişi ile sınırlı olduğundan lütfen önceden kayıt yaptırınız.

Görüşler

0
misafir
çevik yöntemler? cmm l1+, cmm l3? bu etkinlik pmp'lere 3 pdu kazandırmaktadır?! birşey anladıysam arap olayım. neyse zaten kimse de anlamamı beklemiyor herhalde. katılım 30 kişiyle sınırlı olduğua göre...

bu "şanslı" 30 kişiyi de çok merak ettim doğrusu :-)
0
FZ
Çevik: agile. Gerisi için Gugıl yardımcı olur herhalde?
0
misafir
özür dilerim. insan çok şey bildiğini sanıp da birden hiç anlamadığı şeylerle karşılaşınca böyle tepki veriyor işte :-(
(insan derken kendimden bahsediyorum)
0
FZ
Bilgisayar dünyası çok geniş, herkesin her şeyden haberdar olması düşünülemez. Eğer ekip halinde ticari yazılım geliştirme ve / veya bir yerlere satma, ihalelere katılma, vb. işlerin içinde değilseniz yahut BT sektöründe proje yöneticisi olarak çalışmıyorsanız CMMI, XP gibi kısaltmalar ve terimler büyük ihtimalle tanıdık gelmeyecektir, bu normaldir.
0
FZ
Nasıl ki BarCamp etkinliğine gitti isek bu etkinliğe de gideceğiz. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PMX: Pixel Mixer

lazarus

PMX, bir grafik canlandırma , kompozisyon (motion graphics) yazılımıdır. Prensip olarak Adobe Photoshop benzeri katmanlı (layered) grafikler üzerinde çalışır.

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml

Yazılım temalı Türkçe soru/cevap kardeşliğine davet

coskung

Yazılım dünyasında olup da Stackoverflow’u (SO) bilmeyen yoktur. Yazılım konusunda Google’da yapacağınız her aramada mutlaka SO’dan birkaç sonuç çıkacaktır. SO, yaklaşık 3.3 milyon soru, 6.6 milyon cevap ve 1.2 milyon kullanıcıya sahip devasa bir soru cevap sitesi. Şu anda dünyadaki tüm yazılımcıların itibar ettiği en önemli bilgi merkezlerinden birisi. Günde 4 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. SO, yalnız başına bir site değil, kocaman bir ağın en popüler parçası. Stackexchange (SX) ağı, aşçılıktan fiziğe, elektronikten bisiklete farklı birçok konuda soru/cevap sitesine sahip.

QT Kütüphanesi Micros~1 Windows'da GPL Lisansına Kavuşuyor

vst

Trolltech'in web sitesinde duyurduğu habere göre, geliştirme aşamasının sonlarında olan QT4 Micros~1 Windows platformunda da çift lisansa sahip olacak: ticari lisans ve GPL lisansı.
Windows, Linux ve Mac üzerinde öncelikle grafik arayüz tasarımında kullanılan QT kütüphanesi, programlama arayüzü sayesinde C++ dilinin ağır yükünü hem hafifletiyor, hem de neredeyse tam platform bağımsızlığı sağlıyor.
Bu kararıyla, özgür/açık kaynak kodlu yazılımın yaygınlaşmasını ciddi oranda ivmelendireceğini düşündüğümüz Trolltech'in, sık sorulan sorular bölümünde verdiği cevaplar okunmaya değer.

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.