Lin(uxWin)dows Geliyor!

0
FZ
Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r

Bakalım MP3.com sitesinin yaratıcısı Michael Robertson öncülüğünü üstlendiği bu girişimde ne kadar başarılı olacak. İzlemeye ve desteklemeye değer diye düşünüyorum!

Görüşler

0
sundance
Hazır okumaya başlamışken bir de şu Lindowsa Giydirme yazısını okuyuverin derim ben :))
0
tongucyumruk
Dogrusu giydiren amca hakkaten iyi giydirmis yani... Ama gercekten bircok konuda hakli. En onemliside eger bu amcalar linux ve windows ile binary compatibilitysi olan bir sistem gelistirirlerse windows programlarini linuxa port etme projelerinin hepsinin rafa kaldirilmasi olasiligi. Bu gercekten uzerinde uzun uzun dusunulmesi gereken bir konu. Cunku buyuk sirketlerin linux uzerindeki desteklerini dogrudan etkileyebilir.

Ama birazda sinirle yazilmis gibi geldi bana. Zira direk sitenin yaraticisi adami (ismi hatirlayamadim simdi) bu iste cok para gordu ondan bu ise giristi seklinde suclar gibi konusuyor. Simdi bu mantik insana sacma geliyor cunku zaten para kazanma amaci olmadan bu ise girismesini beklemek bence yanlis. Bircok yatirimci gibi o da kar zarar dengesine bakiyor.
0
larweda
Tam ben haber yapmaya niyetlenmişken bu haber geldi. Benim haber yapmaya niyetlendiğim hikaye ise şuydu: Microsoft, Lindows`u isim hakkını kullanmaktan mahkemeye vermiş. Microsoft temsilcisinin iddiası ise şöyle: Biz firmanın (Lindows) ürünlerini geliştirmesine karşı değiliz, tek sıkıntımız Lindows ismini kullanarak değerli markamıza zarar vermesini ve kamuoyunun aklını karıştırmasını(!) engellemek. Mp3.com`un ve Lindows`un kurucusu Michael Robertson`un cevabı ise şöyle: Eğer insanların Microsoft ile Lindows`u birbirine karıştıracaklarını düşünüyolarsa, burada hatırlatılması gereken konu hüküm giymiş tekelcilerin biz olmadığımızdır!


Açıkçası ben tüm hikayeyi okumaktan büyük zevk aldım ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
0
elrond
Yaw bu herifler FAQ sayfalarında bu aleti 99$ sattığını sölüyo. Bir sakatlık mı var yoksa millet manyakmı aynı OS emulatörüne para verecek kadar?

FAQ section
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FINDIK - Herkese Açık Filtre

anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

Kayıtsız kalmayın!

zekzekus

Sevgili OpenOffice.org ve OpenDocument destekçisi;

Microsoft'u engelleyin!Tüm dünyada OOXML (OOXML'e Hayır) dilekçesi 70.000'i aşkın insan tarafından desteklendi. OOXML (Office Open XML)'i etkileme çabamız şimdiye kadar şaşırtıcı bir başarı elde etti. Sorunları çözmek için şubatta Cenevre'de yapılacak olan "Ballot Çözüm Toplantısı" (Ballot Resolution Meeting) kadar 100.000 imza toplamayı hedefliyoruz.

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.