Lin(uxWin)dows Geliyor!

0
FZ
Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r

Bakalım MP3.com sitesinin yaratıcısı Michael Robertson öncülüğünü üstlendiği bu girişimde ne kadar başarılı olacak. İzlemeye ve desteklemeye değer diye düşünüyorum!

Görüşler

0
sundance
Hazır okumaya başlamışken bir de şu Lindowsa Giydirme yazısını okuyuverin derim ben :))
0
tongucyumruk
Dogrusu giydiren amca hakkaten iyi giydirmis yani... Ama gercekten bircok konuda hakli. En onemliside eger bu amcalar linux ve windows ile binary compatibilitysi olan bir sistem gelistirirlerse windows programlarini linuxa port etme projelerinin hepsinin rafa kaldirilmasi olasiligi. Bu gercekten uzerinde uzun uzun dusunulmesi gereken bir konu. Cunku buyuk sirketlerin linux uzerindeki desteklerini dogrudan etkileyebilir.

Ama birazda sinirle yazilmis gibi geldi bana. Zira direk sitenin yaraticisi adami (ismi hatirlayamadim simdi) bu iste cok para gordu ondan bu ise giristi seklinde suclar gibi konusuyor. Simdi bu mantik insana sacma geliyor cunku zaten para kazanma amaci olmadan bu ise girismesini beklemek bence yanlis. Bircok yatirimci gibi o da kar zarar dengesine bakiyor.
0
larweda
Tam ben haber yapmaya niyetlenmişken bu haber geldi. Benim haber yapmaya niyetlendiğim hikaye ise şuydu: Microsoft, Lindows`u isim hakkını kullanmaktan mahkemeye vermiş. Microsoft temsilcisinin iddiası ise şöyle: Biz firmanın (Lindows) ürünlerini geliştirmesine karşı değiliz, tek sıkıntımız Lindows ismini kullanarak değerli markamıza zarar vermesini ve kamuoyunun aklını karıştırmasını(!) engellemek. Mp3.com`un ve Lindows`un kurucusu Michael Robertson`un cevabı ise şöyle: Eğer insanların Microsoft ile Lindows`u birbirine karıştıracaklarını düşünüyolarsa, burada hatırlatılması gereken konu hüküm giymiş tekelcilerin biz olmadığımızdır!


Açıkçası ben tüm hikayeyi okumaktan büyük zevk aldım ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
0
elrond
Yaw bu herifler FAQ sayfalarında bu aleti 99$ sattığını sölüyo. Bir sakatlık mı var yoksa millet manyakmı aynı OS emulatörüne para verecek kadar?

FAQ section
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.

Hangi sunucuyu seçmeli?

Soulblighter

OSNews.com sitesinde Alejandro Tamayo Castillo tarafından yapılan testi ve yazılan makaleyi (özetle) burada çeviriyorum. Bu satırdan sonraki tüm satırlar Alejandro'nun ağzından söylenmiştir :)

Bir grup insan özgür yazılımı destekleyip Windows'dan nefret ederken, diğer grup ise Windows ve Microsoft'u savunup, özgür yazılımdan nefret ediyor. Peki kim daha iyi?

ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

FZ

ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.

Zemberek Web Hizmeti

FZ

Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

CSD / TINUX İşletim Sistemi

FZ

CSD/TINUX C ve Sistem Programcıları Derneği (CSD) tarafından geliştirilmeye başlanmış olan 32 bit, çokişlemli (multiprocessing & multithreaded) preemptive, birden fazla işlemciyle çalışmayı destekleyen, grafik tabanlı bir işletim sistemi geliştirme projesidir. İşletim sisteminin tasarımı ve geliştirilmesi C ve Sistem Programcıları Derneği'nde oluşturulan bir proje grubunun eşliğinde yürütülecektir. Projenin tahmini süresi iki yıldır.