Pandora: Size Uyum Sağlayan Radyo

0
wizzyfx
Pandora ilginç bir Internet radyosu. Yine aynı şirketin yürüttüğü Genome isimli proje ile paralel olarak çalışıyor.
Bu proje çerçevesinde her bir parça yaklaşık 400 özelliği ile kataloglanıyor, ve bu insanlar tarafından yapılıyor.

Siteye ilk girdiğinizde sevdiğiniz bir sanatçının yada parçanın adını giriyorsunuz ve site sizin için bir radyo istasyonu yaratıyor.

Adres: http://www.pandora.com

Görüşler

0
darkhunter
Buralarda bir listem olcaktı benim... Hah, buldum:
http://www.pandora.com/people/muratsaglam
Massive Attack Radio : Kafanızı tertemiz yapmak için biçilmiş kaftan :)
0
darkhunter
Bu Music Genom Project bende hep Resident Evil'deki Umbrella Co. izlenimi uyandırır. Ne zaman dinlemeye başlasam adeta hipnotize oluyorum :-O
0
tongucyumruk
Alıma Galip Tekin'in bir öyküsünü getirdi. Öyküde müzik alanında başarılı olmaya kafayı takmış bir bilgisayar programcısı sonunda bir program yazıp içine bütün klasik olmuş parçaların bilgilerini giriyor ve kendisine mükemmel müziği yaratmasını istiyordu. Hikayenin daha fazla detayını verip heyecanını kaçırmayayım, ancak bu amcaların yaptığı da bana buna benzer gibi geldi.

Müziği en ince özeliğine kadar indeksleyen, sonra bu şarkılar arasındaki benzerlikleri araştırarak en sevdiğiniz şarkıları bulabilen bir sistem olabiliyor. Peki bu sistemden klasikleşmiş şarkıların ve tam bir başarısızlık örneği olmuş şarkıların ortak özelliklerini çıkartmasını istesek acaba elimizde nasıl bir veri olur? Acaba bu verileri analiz ederek "mükemmel müzik" yaratmak mümkün olabilir mi?
0
bilimsel
insan davranışı tahmin edilebilir değildir, veya buna benzer bir cümleyi "numb3rs" adlı amerikan dizisinde çok duyuyoruz. matematik dehası arkadaşımız, fbi ajanı abisine olayların çözülmesinde yardım ediyor. hoş dizi, izlemeyenlere tavsiye ederim. başlıktaki cümleyi google da aratınca şöyle birşey çıktı: http://nrich.maths.org/public/viewer.php?obj_id=1355∂=index&refpage=monthindex.php bir deney yapılmış ve deneyci şahıs şu sonuca ulaşmış: insan davranışı çeşitlilik göstermese de, tahmin edilebilir değildir. ben böyle anladım, ama daha iyi bi tercümeye hayır demem :) ha şimdi biz sayılarla ve istatistiklerle ölçülemeyecek, anlaşılamayacak kadar karmaşık varlıklar mıyız insanlar olarak, yoksa kendimizi öyle mi görmek istiyoruz. bilemiyorum. o elde edeceğiniz veriler bi işe yarar mı onu da bilemiyorum. kaç tane değişken içermelidir ki işe yarar bi veri olsundur orası da karmaşık benim için. herkesin seveceği mükemmel bir müzik yoktur ona eminim, görecelilik var çünkü.
0
sefalet
Belki sorunun cevabı buralarda bir yerdedir:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaos_teorisi
0
lifesdkver0_1

 Peki bu sistemden klasikleşmiş şarkıların ve tam bir başarısızlık örneği olmuş şarkıların ortak özelliklerini çıkartmasını istesek acaba elimizde nasıl bir veri olur? 

Hit Song Science. Cevabı pek de belli olmayan bir çok soru var tabi. Hatta klişeleşmiştir belki bu sorular bu alanla ilgili olanlar için.
0
sefalet
Öngörü sahibi bir uygulama, kesinlikle tutar.Ben yeni öğrendim tutmuştur belki zaten.Paylaştığınız için teşekkürler.
0
simor
... ve bu hizmet bedava...hmm.... müzik şirketleri nasıl destek veriyor acaba. Piar ve buna bağlı market tahminleri doğrulaması ile ilgili yeni bir yöntemle mi karşıkarşıyayız acaba ?
0
darkhunter
iTunes ve Amazon kanalıyla dinlediğiniz müzikleri satmaya çalışıyor size çaktırmadan, bu pek rahatsız etmiyor beni.

Ayrıca premium hizmetleri var adver. olmadan ulaşabiliyorsunuz player'a. Hoş minimize butonu da aynı işi görüyor ama...
0
simor
Evet beni de rahatsız etmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tezler internette

yilmaz

YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Google´da Nasıl Tepeye Oturursunuz

FZ

Efsanevi arama sitesi Google bilindiği üzere PageRank(tm) diye bir teknoloji kullanıyor ve "A sayfası B sayfasına linkli ise A, B'ye oy vermiştir dolayısı ile B'nin arandığında tepede çıkma şansı artmıştır" şeklinde özetlenebilecek bir mantaliteye göre işliyor. Google firması bunun "demokratik" bir mekanizma olduğunu söylüyor.

Peki ya bir site, bir sürü site oluşturup buralardan kendine link verirse ne olur? İşte bir örnek vakanın network diyagramları ile de desteklenmiş analizi bu konuda epey aydınlatıcı olabilir. Söz konusu durum, kendini üst sıralara yerleştirmeye çalışan organizasyona epey pahalı patlamış olsa gerek (onca sitenin domain isimleri için ödenen paralar falan) ancak "demokratik" olarak sunulan bir algoritmanın nasıl kötüye kullanılabileceğine (taciz etmek de diyebilirsiniz ;-) iyi bir örnek.

Internet Bedava (mı?)

redogre

Evet genellikle büyük gazetelerin pazar eklerine yaraşır bir başlık oldu ama yarım saat içinde uzun zamandır kullandığım iki servisin artık paralı olduğunu öğrendim.
`Para vermiyorsan buyur sürün` diyen ilk adres FilePlanet. Hani Quakeplanet adlı, güzel Quake mod ları ve haritaları indirdiğimiz Community var ya ... İşte orası dosyaları indirebilmeniz için GameSpy üyeliği istiyor. Tamam GameSpy üyeliği bedava ama işkence bununla bitmiyor. `Buyrun serverlara.` diyor ama o da ne? Tıklayınca güzelim servera `Ama siz para vermemişsiniz, aylık 10, yıllık 50 dolara bu hizmet` diyor. O zaman Public Server kullanırım diyorsanız, 300 kişi sınırlı 2 Amerika serverı, ve 50 kişi sınırlı bir Romanya serverı sizi bekliyor. Önce bir applet ile sıraya giriyorsunuz. Sakın kendi kendinize `Aman bekledim ama 50 kişi var sadece harika alırım dosyamı...` diyorsanız yanıldınız. DSL bağlantı ile 1.3 Mb ı tam 1 saatte indirebildim. Quake ile ilgili birşey istiyorsanız ya parayı bayılacaksınız ya da sürüneceksiniz....

Cypherpunk Revolutionary: Assange

sundance

Wikileaks ve kurucusu Assange hakkında birçok makale yazıldı, bir çok yorum yapıldı.

Bunların belki de en iyisi çok kısa bir süre önce "The Monthly" dergisinde yayınlandı.

Çok kısa bir süre içinde gösterilen ilginin yoğunluğu yüzünden derginin sitesi yükü kaldıramadı Facebook'tan destek aldı; Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3

Oldukça uzun olan makale malesef İngilizce, Türkçe'ye çeviren olursa (tabi ki The Monthly'nin de iznini almak şartıyla) Fazlamesai'de de yayınlamak isteriz.

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.