Pandora: Size Uyum Sağlayan Radyo

0
wizzyfx
Pandora ilginç bir Internet radyosu. Yine aynı şirketin yürüttüğü Genome isimli proje ile paralel olarak çalışıyor.
Bu proje çerçevesinde her bir parça yaklaşık 400 özelliği ile kataloglanıyor, ve bu insanlar tarafından yapılıyor.

Siteye ilk girdiğinizde sevdiğiniz bir sanatçının yada parçanın adını giriyorsunuz ve site sizin için bir radyo istasyonu yaratıyor.

Adres: http://www.pandora.com

Görüşler

0
darkhunter
Buralarda bir listem olcaktı benim... Hah, buldum:
http://www.pandora.com/people/muratsaglam
Massive Attack Radio : Kafanızı tertemiz yapmak için biçilmiş kaftan :)
0
darkhunter
Bu Music Genom Project bende hep Resident Evil'deki Umbrella Co. izlenimi uyandırır. Ne zaman dinlemeye başlasam adeta hipnotize oluyorum :-O
0
tongucyumruk
Alıma Galip Tekin'in bir öyküsünü getirdi. Öyküde müzik alanında başarılı olmaya kafayı takmış bir bilgisayar programcısı sonunda bir program yazıp içine bütün klasik olmuş parçaların bilgilerini giriyor ve kendisine mükemmel müziği yaratmasını istiyordu. Hikayenin daha fazla detayını verip heyecanını kaçırmayayım, ancak bu amcaların yaptığı da bana buna benzer gibi geldi.

Müziği en ince özeliğine kadar indeksleyen, sonra bu şarkılar arasındaki benzerlikleri araştırarak en sevdiğiniz şarkıları bulabilen bir sistem olabiliyor. Peki bu sistemden klasikleşmiş şarkıların ve tam bir başarısızlık örneği olmuş şarkıların ortak özelliklerini çıkartmasını istesek acaba elimizde nasıl bir veri olur? Acaba bu verileri analiz ederek "mükemmel müzik" yaratmak mümkün olabilir mi?
0
bilimsel
insan davranışı tahmin edilebilir değildir, veya buna benzer bir cümleyi "numb3rs" adlı amerikan dizisinde çok duyuyoruz. matematik dehası arkadaşımız, fbi ajanı abisine olayların çözülmesinde yardım ediyor. hoş dizi, izlemeyenlere tavsiye ederim. başlıktaki cümleyi google da aratınca şöyle birşey çıktı: http://nrich.maths.org/public/viewer.php?obj_id=1355∂=index&refpage=monthindex.php bir deney yapılmış ve deneyci şahıs şu sonuca ulaşmış: insan davranışı çeşitlilik göstermese de, tahmin edilebilir değildir. ben böyle anladım, ama daha iyi bi tercümeye hayır demem :) ha şimdi biz sayılarla ve istatistiklerle ölçülemeyecek, anlaşılamayacak kadar karmaşık varlıklar mıyız insanlar olarak, yoksa kendimizi öyle mi görmek istiyoruz. bilemiyorum. o elde edeceğiniz veriler bi işe yarar mı onu da bilemiyorum. kaç tane değişken içermelidir ki işe yarar bi veri olsundur orası da karmaşık benim için. herkesin seveceği mükemmel bir müzik yoktur ona eminim, görecelilik var çünkü.
0
sefalet
Belki sorunun cevabı buralarda bir yerdedir:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaos_teorisi
0
lifesdkver0_1

 Peki bu sistemden klasikleşmiş şarkıların ve tam bir başarısızlık örneği olmuş şarkıların ortak özelliklerini çıkartmasını istesek acaba elimizde nasıl bir veri olur? 

Hit Song Science. Cevabı pek de belli olmayan bir çok soru var tabi. Hatta klişeleşmiştir belki bu sorular bu alanla ilgili olanlar için.
0
sefalet
Öngörü sahibi bir uygulama, kesinlikle tutar.Ben yeni öğrendim tutmuştur belki zaten.Paylaştığınız için teşekkürler.
0
simor
... ve bu hizmet bedava...hmm.... müzik şirketleri nasıl destek veriyor acaba. Piar ve buna bağlı market tahminleri doğrulaması ile ilgili yeni bir yöntemle mi karşıkarşıyayız acaba ?
0
darkhunter
iTunes ve Amazon kanalıyla dinlediğiniz müzikleri satmaya çalışıyor size çaktırmadan, bu pek rahatsız etmiyor beni.

Ayrıca premium hizmetleri var adver. olmadan ulaşabiliyorsunuz player'a. Hoş minimize butonu da aynı işi görüyor ama...
0
simor
Evet beni de rahatsız etmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.

Internet`in 20. doğum günü geliyor

anonim

1 Ocak 2003 Internet'in 20. doğum günü... 1 Ocak 1983'de ARPANET ağı NCP'den TCP/IP'ye resmen geçirilmişti. Bu tarih birçok kişi ve kuruluş tarafından Internet'in doğduğu gün olarak kabul edilmektedir. Bundan 6 ay sonra da ARPANET, ARPANET ve MILNET olarak ikiye ayrılmış ve ilk TCP/IP yönlendirici ile birbirlerine bağlanmıştı.

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

First Monday: Derinlemesine Web 2.0 Eleştirisi

FZ

Yaklaşık 12 yıldır Internet ile ilgili makaleleri yayınlayan ve hakemli dergi statüsünde bulunan First Monday'in 3 Mart 2008 tarihli güncel sayısının kapak konusu "Critical Perspectives on Web 2.0" (Web 2.0'a Eleştirel Bakış). İçindekiler bölümünde epey kışkırtıcı başlıklar içeren bu sayı, belki tam da bir şeyleri yapmanın hızını ara sıra dahi olsa yavaşlatıp "neyi neden yapıyoruz ve arkasında ne var?" diye sormayı, eleştirmeyi sevenler için:

Internet'te Filtreleme ya da Sansür: Opennet.net

sundance

Son zamanlarda özellikle YouTube'un mahkeme kararı ile bloklanmasının ardından oldukça yoğun olarak tartışılan konulardan biri de Internet'te sansür.

Bu konuda herşeyden önce iyi bilgilenmemiz gerekiyor. Bu iş neden var? Sadece Türkiye'de mi var? Dünya'da bu konuda trendler ne vs. ki sağlıklı bir şekilde tartışalım ve daha da önemlisi, belki de klasik basından bile önemli olan bu ortamda, sağlıklı haberleşmenin sağlanması için sesimizi duyurabilelim.