Küçük casuslar artık büyük tehdit

0
mos
haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.
Sadece geçtiğimiz sene 12 milyon dolar casus yazılım temizleme araçlarına harcanmış ve bu rakamın önümüzdeki 5 yıl içinde 305 milyon dolar olacağı bekleniyormuş.

Haberin kaynağı aynı zamanda her 3 PC kullanıcısından 2 sinin bu dertten muzdarip olduğunun da altını çiziyor.


Slashdot
IDC

Görüşler

0
cayfer
"Her 3 PC kullanıcısından 2 sinin" değil; "her 3 windows kullanıcısının 2si".

Bu hata ısrarla tekrarlanıyor. Eğer amaç bilgilendirmekse, önermelerin doğru olması gerekir. Evet, makalenin aslı da bu yanıltıcı şekilde kaleme alınmış, "mos" un suçu değil ama bari aktarılırken düzeltilmeli diye düşünüyorum. Makalenin orijinali altındaki iki irtibat adresine de bunu yazdım.

sevgiler

0
tongucyumruk
Hocam sanırım yanılıyorsunuz... Windows kullanıcılarının neredeyse tamamı, PC kullanıcılarının üçte ikisi...
0
mos
hayir takildigi nokta bu degil sanirim,

Linux kullanicilarinin da o orana dahilmis gibi lanse ediliyor olmasi

yani sanki spyware , isletim sistemlerinin ortak sorunuymus gibi geliyor o haberi ve o oranlari gorunce, halbuki orada verilmesi gereken PC kullanicilara oran olmamaliydi, Windows kullanicilarina olan oran olmaliydi.
0
tongucyumruk
Hayır linux kullanıcıları da bence o orana dahil... hani o spyware'den etkilenmeyen kesim var ya... hah işte onun büyük bölümünü oluşturuyorlar...
0
bio
Desktop'ta Linux kullanımının 1/3'e yakın olduğunu mu iddia ediyorsunuz???
0
tongucyumruk
İddia etmek isterdim tabii. Fakat en azından desktopta GNU/Linux kullanımı + MS Windows altında özgür yazılımlar kullanan kullanıcılar + bilgisayarını bu tip programlardan koruyabilecek kullanıcılar = tüm desktop kullanıcıları / 3

Örneğin evimdeki 3 desktop makinadan ikisinde GNU/Linux, kardeşiminkinde ise MS Windows var, fakat MS Windows makinada da sadece özgür yazılımlar + kardeşimin oyunları yüklü ve interet paylaşımı yapan firewall makinanın arkasında. Haliyle bu makina spyware'e virüslere vs... o kadar da açık değil.

Sonuçta demek istediğim GNU/Linux kullanıcılarının da o orana dahil olduğu zira GNU/Linux kullanıcıları o orana dahil olmasaydı 1/3'ten daha düşük bir oran ortaya çıkardı.
0
mos
:) son bir paragraf olarak kendi yorumumu katacaktim habere, sonra degmez dedim.. yorumlarda nasil olsa birinin dikkatini ceker diye dusundum, oyle de oldu.

aktarirken duzeltmek yerine burada bu sekilde bu varsayimi "ti" ye almak daha eglenceli hem.


0
e2e
Geçenlerde MS Win için teknik destek hizmeti veren iki ayrı arkadaşıma uğradım. Her ikisinde de karşılaştığım manzara aynıydı: SpyWare yazılımları "temizlemek" için kurdukları programları çalıştırıyorlardı. Önce tesadüf diye düşündüm. Ama uzun sürmedi, bu işlemi ve ardından da antivirus programını çalıştırıyorlarmış, hem de bazen günde birkaç kez! Ki bunlar kendi makinalarıydı.

Biri, anti-spyware programının, 3 gün önce kurduğu, birkaç saat ancak internete çıktığı makinasında tam 136 tane(!) spyware bulduğunu söyledi. Şöyle ekledi: "Geçen yeni kurduğum win üzerinde denedim bu programı, onda da spyware buldu"!
0
ttk
Bu nesneleri temizlerken temizlerken windows sonunda olmadık bir şeylerinin bozulması sonucu yeniden kurulacak hâle geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

Dosyalar, kaynak kodları yetmez... İşlem gücümüzüde paylaşalım

tongucyumruk

Bu fikir daha önce başkasının aklına geldi mi veya uygulanıyormu bilmiyorum ama dün aklımda belirdi ve bana oldukça çekici geldi doğrusu. Tabii az sonra anlatacaklarımı yapmaya benim teknik bilgim yetmeyeceğinden FM ile de paylaşmak istedim.

İnternetin ortaya çıkışından beri insanlar sürekli birşeyleri paylaşma eğilimi içindeydiler. Önceleri bu sadece düz metinden oluşan bilgiydi (kaynak kodu, şarkı sözü, bilimsel araştırma sonuçları vs). Daha sonra sıkıştırma algoritmaları gelişip bant genişlikleri arttıkça insanlar önce resimleri daha sonraları ise önce müziği ve videolarını paylaşmaya başladılar. Ve bence şimdi bunu sadece veri paylaşımının ötesine geçirmenin vakti geldi...

Opera´nın MSN´den İntikamı

FZ

Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.

RTUK işi bitiriyor mu?

anonim

Belki bitiriyor, belki de biraz daha bekleyecek.Belki gene rafa kaldırıp seneye bir dönem ısıtıp önümüze koyacak.En azından şimdilik bu yasaya karşı çıkanlar; Tepkiler için belki okumak belki de katılmak isterler...

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.