Küçük casuslar artık büyük tehdit

0
mos
haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.
Sadece geçtiğimiz sene 12 milyon dolar casus yazılım temizleme araçlarına harcanmış ve bu rakamın önümüzdeki 5 yıl içinde 305 milyon dolar olacağı bekleniyormuş.

Haberin kaynağı aynı zamanda her 3 PC kullanıcısından 2 sinin bu dertten muzdarip olduğunun da altını çiziyor.


Slashdot
IDC

Görüşler

0
cayfer
"Her 3 PC kullanıcısından 2 sinin" değil; "her 3 windows kullanıcısının 2si".

Bu hata ısrarla tekrarlanıyor. Eğer amaç bilgilendirmekse, önermelerin doğru olması gerekir. Evet, makalenin aslı da bu yanıltıcı şekilde kaleme alınmış, "mos" un suçu değil ama bari aktarılırken düzeltilmeli diye düşünüyorum. Makalenin orijinali altındaki iki irtibat adresine de bunu yazdım.

sevgiler

0
tongucyumruk
Hocam sanırım yanılıyorsunuz... Windows kullanıcılarının neredeyse tamamı, PC kullanıcılarının üçte ikisi...
0
mos
hayir takildigi nokta bu degil sanirim,

Linux kullanicilarinin da o orana dahilmis gibi lanse ediliyor olmasi

yani sanki spyware , isletim sistemlerinin ortak sorunuymus gibi geliyor o haberi ve o oranlari gorunce, halbuki orada verilmesi gereken PC kullanicilara oran olmamaliydi, Windows kullanicilarina olan oran olmaliydi.
0
tongucyumruk
Hayır linux kullanıcıları da bence o orana dahil... hani o spyware'den etkilenmeyen kesim var ya... hah işte onun büyük bölümünü oluşturuyorlar...
0
bio
Desktop'ta Linux kullanımının 1/3'e yakın olduğunu mu iddia ediyorsunuz???
0
tongucyumruk
İddia etmek isterdim tabii. Fakat en azından desktopta GNU/Linux kullanımı + MS Windows altında özgür yazılımlar kullanan kullanıcılar + bilgisayarını bu tip programlardan koruyabilecek kullanıcılar = tüm desktop kullanıcıları / 3

Örneğin evimdeki 3 desktop makinadan ikisinde GNU/Linux, kardeşiminkinde ise MS Windows var, fakat MS Windows makinada da sadece özgür yazılımlar + kardeşimin oyunları yüklü ve interet paylaşımı yapan firewall makinanın arkasında. Haliyle bu makina spyware'e virüslere vs... o kadar da açık değil.

Sonuçta demek istediğim GNU/Linux kullanıcılarının da o orana dahil olduğu zira GNU/Linux kullanıcıları o orana dahil olmasaydı 1/3'ten daha düşük bir oran ortaya çıkardı.
0
mos
:) son bir paragraf olarak kendi yorumumu katacaktim habere, sonra degmez dedim.. yorumlarda nasil olsa birinin dikkatini ceker diye dusundum, oyle de oldu.

aktarirken duzeltmek yerine burada bu sekilde bu varsayimi "ti" ye almak daha eglenceli hem.


0
e2e
Geçenlerde MS Win için teknik destek hizmeti veren iki ayrı arkadaşıma uğradım. Her ikisinde de karşılaştığım manzara aynıydı: SpyWare yazılımları "temizlemek" için kurdukları programları çalıştırıyorlardı. Önce tesadüf diye düşündüm. Ama uzun sürmedi, bu işlemi ve ardından da antivirus programını çalıştırıyorlarmış, hem de bazen günde birkaç kez! Ki bunlar kendi makinalarıydı.

Biri, anti-spyware programının, 3 gün önce kurduğu, birkaç saat ancak internete çıktığı makinasında tam 136 tane(!) spyware bulduğunu söyledi. Şöyle ekledi: "Geçen yeni kurduğum win üzerinde denedim bu programı, onda da spyware buldu"!
0
ttk
Bu nesneleri temizlerken temizlerken windows sonunda olmadık bir şeylerinin bozulması sonucu yeniden kurulacak hâle geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Opera Fingertouch ve tarayıcıların yükselişi

esrefatak

Bu yazımızda, Opera'nın cep telefonu sürümü olan Opera Mini'de çıkan yeni bir özellik olan Fingertouch'a değineceğiz. Tarayıcıların hayatımızdaki artan önemine dikkat çekip sözü dallandırıp budaklandırıp, bir şekilde yine Google'a ve bir de tabii ki IPhone'a getireceğiz.

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

wizzyfx

Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.

e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.