Küçük casuslar artık büyük tehdit

0
mos
haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.
Sadece geçtiğimiz sene 12 milyon dolar casus yazılım temizleme araçlarına harcanmış ve bu rakamın önümüzdeki 5 yıl içinde 305 milyon dolar olacağı bekleniyormuş.

Haberin kaynağı aynı zamanda her 3 PC kullanıcısından 2 sinin bu dertten muzdarip olduğunun da altını çiziyor.


Slashdot
IDC

Görüşler

0
cayfer
"Her 3 PC kullanıcısından 2 sinin" değil; "her 3 windows kullanıcısının 2si".

Bu hata ısrarla tekrarlanıyor. Eğer amaç bilgilendirmekse, önermelerin doğru olması gerekir. Evet, makalenin aslı da bu yanıltıcı şekilde kaleme alınmış, "mos" un suçu değil ama bari aktarılırken düzeltilmeli diye düşünüyorum. Makalenin orijinali altındaki iki irtibat adresine de bunu yazdım.

sevgiler

0
tongucyumruk
Hocam sanırım yanılıyorsunuz... Windows kullanıcılarının neredeyse tamamı, PC kullanıcılarının üçte ikisi...
0
mos
hayir takildigi nokta bu degil sanirim,

Linux kullanicilarinin da o orana dahilmis gibi lanse ediliyor olmasi

yani sanki spyware , isletim sistemlerinin ortak sorunuymus gibi geliyor o haberi ve o oranlari gorunce, halbuki orada verilmesi gereken PC kullanicilara oran olmamaliydi, Windows kullanicilarina olan oran olmaliydi.
0
tongucyumruk
Hayır linux kullanıcıları da bence o orana dahil... hani o spyware'den etkilenmeyen kesim var ya... hah işte onun büyük bölümünü oluşturuyorlar...
0
bio
Desktop'ta Linux kullanımının 1/3'e yakın olduğunu mu iddia ediyorsunuz???
0
tongucyumruk
İddia etmek isterdim tabii. Fakat en azından desktopta GNU/Linux kullanımı + MS Windows altında özgür yazılımlar kullanan kullanıcılar + bilgisayarını bu tip programlardan koruyabilecek kullanıcılar = tüm desktop kullanıcıları / 3

Örneğin evimdeki 3 desktop makinadan ikisinde GNU/Linux, kardeşiminkinde ise MS Windows var, fakat MS Windows makinada da sadece özgür yazılımlar + kardeşimin oyunları yüklü ve interet paylaşımı yapan firewall makinanın arkasında. Haliyle bu makina spyware'e virüslere vs... o kadar da açık değil.

Sonuçta demek istediğim GNU/Linux kullanıcılarının da o orana dahil olduğu zira GNU/Linux kullanıcıları o orana dahil olmasaydı 1/3'ten daha düşük bir oran ortaya çıkardı.
0
mos
:) son bir paragraf olarak kendi yorumumu katacaktim habere, sonra degmez dedim.. yorumlarda nasil olsa birinin dikkatini ceker diye dusundum, oyle de oldu.

aktarirken duzeltmek yerine burada bu sekilde bu varsayimi "ti" ye almak daha eglenceli hem.


0
e2e
Geçenlerde MS Win için teknik destek hizmeti veren iki ayrı arkadaşıma uğradım. Her ikisinde de karşılaştığım manzara aynıydı: SpyWare yazılımları "temizlemek" için kurdukları programları çalıştırıyorlardı. Önce tesadüf diye düşündüm. Ama uzun sürmedi, bu işlemi ve ardından da antivirus programını çalıştırıyorlarmış, hem de bazen günde birkaç kez! Ki bunlar kendi makinalarıydı.

Biri, anti-spyware programının, 3 gün önce kurduğu, birkaç saat ancak internete çıktığı makinasında tam 136 tane(!) spyware bulduğunu söyledi. Şöyle ekledi: "Geçen yeni kurduğum win üzerinde denedim bu programı, onda da spyware buldu"!
0
ttk
Bu nesneleri temizlerken temizlerken windows sonunda olmadık bir şeylerinin bozulması sonucu yeniden kurulacak hâle geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Reklamlar Yahoo´nun Kârını İkiye Katladı

FZ

Yahoo şirketinin son açıklamalarına göre reklam ve paralı abonelik gelirleri sayesinde şirket kârı son üç ay içinde ikiye katlandı.

Yapılan açıklamaya göre son üç aylık kâr yaklaşık 50.8 milyon $.

Yahoo, bu artışı sponsorlu web aramalarının gücüne bağlıyor. Bu tür aramalarda aranan konu ile ilgili ürünler ve şirketlerin reklamları arama sonuçları ile birlikte geliyor.

Darısı Türkiye´deki Internet şirketlerinin başına.

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

ICQ´ya bağlanılamıyor!

sundance

Yaklaşık bir haftadır, ICQ´ya doğru düzgün bağlantı yapılamamakta. Bu konuda Superonline ve İxir problemlerin çözüldüğünü belirtirken TTNet ve onun üzerinden hizmet veren Kablonet ve UltraTV´den ses yok. TurkInternet

Temel olarak AOL´un bazı IP bloklarından ICQ´ya erişiminin kapanması şeklinde gerçekleşen olayda bazı çözümler şimdiden üretilmiş durumda. Bunların ilk akla geleni 443 numaralı port üstünden herhangibir https proxy kullanımı. Fakat UIN listeleriniz gelemeyebiliyor. Anonim proxyler konusunda stayinvisible.com işinize yarayacaktır.

Bunun dışında bir yöntem, iste Gaim üzerinden TOC protokolü kullanarak bağlanmak (bu yöntem Fazlamesai icadı :) Gaim'in yarattıkları dışında bir problem yaşamıyorsunuz + listeleriniz geliyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...

Google´dan çıkmak istiyorum ;)

sundance

Google´ın spider programcıkları Internet´i aralıksız tarayarak yeni sayfaları, eski sayfalardaki en son değişiklikleri Google´ın devasa depolama alanlarına atıyorlar. Bu sayede Internet´ten kalkan bir içerik, geçici bile olsa uzun süre Google´dan erişilebilir kalıyor.

Hal böyleyken Yok kardeşim benim sitemi Google indexlemesin ya da Sağolsun şimdiye kadar indexlediniz ama bundan sonra istemiyorum, beni cache dışına alabilir misiniz ? gibi ihtiyaçlar hasıl olduğunda ;) başvurulabilecek güzel bir makale

Gevşek İçerik Problemi!

sundance

Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?