LKD altında X-G3n açıldı

0
PCc0d3r
X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.
Açıkça söylemek gerekirse dökümanların hepsini yazana kadar çok uğraştım. Hiçbir yerde bu kadar geniş bir Türkçe linux digi-art sitesi hatırlamıyorum. Beğeneceğinize eminim.
Bu arada bana yardımlarından ve host'luklarından dolayı LKD'ye ve özellikle de Kaya Oğuz ve Berk Demir'e buradan teşekkür ederim.

Görüşler

0
sundance
Valla bence gayet 3l33t bir site :) Eline sağlık PCc0d3r, Linux & Gimp rUl3zzzz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nokia Series 60 ürünleri için Açık Kaynak Kodlu Browser geliştiriyor.

ae

Basın duyurusunda ve e-posta grubunda belirtildiği üzere, Nokia KDE'nin Konqueror'ının içerisindeki KHTML ve KJS yi temel kabul eden yeni bir mobil gezgin geliştirdiğini açıkladı.

Apple ile de ortak giden çalışmalar sonucunda yeni Series 60 internet gezgini, Apple'ın Safari gezgininde de kullanılan, açık kaynak kod uygulama bileşenleri olan WebCore/KHTML ve JavaScriptCore/KJS yi kullanacak.

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Internet'e reboot, geçici olarak internete erişemeyebilirsiniz!

ripper

Internet'in "reboot" vakti geldi. Internet omurgasının donanım bileşenlerinin önemli bir kısmını üreten Cisco firması , 3 önemli güvenlik açığı için yama yayınladı. Yamaların yüklenmesi sırasında internette kısmi erişim problemlerinin olması muhtemel.
www.cisco.com
blog.washingtonpost.com

64 Kat Hızlı İnternet

zorkun

Avustralyalı bilim adamları ise Internet’i 64 kat hızlandıracak 640 Gigabit’lik yeni bir teknoloji geliştirdiler.
Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Opto-Elektronik ve Haberleşme Konferansı’na interneti en az 64 kat hızlandıracak, saniyede 640 Gigabit veri transfer edecek yeni nesil iletişim yongası damgasını vurdu. Yeni yonga kulanılmaya başlandığında internet ışık hızına ulaşacak; filmler birkaç saniyede bilgisayarımıza indirilecek, oyun konsolları, video cihazları internete anında bağlanacak.