Internet: 3. Devrim?

0
FZ
Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...
- Siberliberter Söylemler ve Cemaatin Başarı Şansı, Langdon Winner
- Internet ve Siyasi Dönüşüm: Hızlandırılmış Çoğulculuk, Bruce Bimber
- Günlük Gazetemiz - Internet Demokrasi İçin Gerçekten Bir Nimet mi?, Cass R. Sunstein
- Internet Demokratik mi? Hem Evet Hem Hayır, Andrew L. Saphiro
- Internet ve Ekonomik Etkileri, İsmail Ertürk
- Anarşizm ve Internet, Tuğrul Tanyol
- Gerçek Sanallık Kültürü, Manuel Castells
- Ağ Üstünde Zaman, Yakınlık ve Anlam, Dante Tanzi
- Aziz Antonius'un Baştan Çıkarılması: Bir Kötü Alışkanlık Olarak Internet, Armağan Ekici

- Ekşi Sözlük
- Ekşi Sözlük: Ne Kadar Ekşi, Ne Kadar Sözlük?
- Hede Hödöler Ne Yerler Ne İçerler - Ek$i Sozluk Üzerine, Aydın Uğur - Erhun Geyisi
- Sosyal Psikoloji Bağlamında Ekşi Sözlük: Bir Söylem Analizi, Samet Köse
- Ekşi Kum Sözlük Kitabı, Mert Tanaydın

Internet üzerine düşünen, Internet üzerinde düşünen, çalışan, eğlenen, kafa patlatan herkese şiddetle tavsiye ederim. Özellikle yukarıdaki listede ikinci sırada yer alan makalede Kierkagaard'ın basın ile ilgili düşünme yönteminden yola çıkarak Internet'in yorumlanması epey tahrik edici soruları da gündeme getiriyor.

Görüşler

0
FZ
Millet göz atıp okuyana ve de sonra yorum yazmaya karar verene dek herhalde bu yazı fazlamesai.net'in derinliklerine gömülür! ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet üzerinde iş yapmak

ganzo66

Her geçen gün bir ".com" bir ".bom"'a dönüşürken neler yapılmalı, nasıl para kazanmalı. Fazlamesai`nin bir kitlesi var ve bu kitle sanırım bu konuya bir çok cevap verebilir. Ben yine de bazı önerilerde bulunmak isterim.

Bloglar için uzaya son çağrı

sundance

Blog tutmak hoşunuza gidiyor, insanların bloglarını takip ediyorsunuz, bir muhabir gibi her gün "bugün enteresan ne yazsam?" diye konu arıyorsunuz vs. vs.

Peki el emeği, göz nuru bloglarınızın sadece Internet ile sınırlı kalmaması, uzaya mesela gönderilmesine ne dersiniz?

BlogInSpace yeryüzündeki büyük bir uydu anteni vasıtasıyla, ücretsiz olarak bloglarınızı uzaya yayınlıyor. Kimbilir belki ilerde ET dünyaya gelir ve ilk söylediği sizin adınız olur ;)

İnsanlık Bilgi Kirliliği İle Başa Çıkabilecek Mi? Arthur C. Clarke´la Söyleşi

FZ

Tüm zamanların en önemli bilimkurgu yazarlarından ve aynı zamanda parlak bir bilimadamı olan Arthur C. Clarke bu söyleşide bilgi kirliliği, sansür, medya, dilin teknolojiye paralel evrimi ve beyinle doğrudan temas kurma gibi konulara değiniyor.

Daha Ucuz ve Hızlı Internet İçin Harekete Geçin!

anonim

Türk Telekom'u, uyguladığı tavan fiyat politikası nedeni ile Türkiye'deki internet ve teknoloji ağının genişlemesini engellemekle suçluyoruz. Türk Telekom'un bu tutumu toplumumuzu aydınlık bir gelecekten uzaklaştırmaktadır. Siz de bizimle aynı fikirdeyseniz http://www.organizehareket.com a katılarak destek verin.

Az ama öz : Opera 7

sleytr

Son bir aydır çıktımı diye iki-üç günde bir kontrol ettiğim Opera 7'nin ilk betasını sonunda indirdim. Şimdilik sadece Windows sürümü)
Bir saatlik bir kullanım sonrasında Opera 7'nin en az umduğum kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Sayfa gösterim motoru tamamiyle baştan yazılan Opera 7 artık bir çok standardı ve standard olmayan bazı özellikleri daha iyi destekliyor. (Changeloguna buradan bakabilirsiniz)
Norveç'li ustalar M2 ile Opera'nın sörf konusundaki hız ve performansını e-posta ve haber gruplarına erişim alanınada taşımışlar. Son olarak Opera'nın eklenen ve geliştirilen onca özelliğine rağmen hafifliğinden ve hızından hiçbir şey kaybetmediğini de belirttikten sonra sizi hemen bu 3.1mb'lık az ama öz browserın deneme sürüşüyle baş başa bırakıyorum...