Internet: 3. Devrim?

0
FZ
Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...
- Siberliberter Söylemler ve Cemaatin Başarı Şansı, Langdon Winner
- Internet ve Siyasi Dönüşüm: Hızlandırılmış Çoğulculuk, Bruce Bimber
- Günlük Gazetemiz - Internet Demokrasi İçin Gerçekten Bir Nimet mi?, Cass R. Sunstein
- Internet Demokratik mi? Hem Evet Hem Hayır, Andrew L. Saphiro
- Internet ve Ekonomik Etkileri, İsmail Ertürk
- Anarşizm ve Internet, Tuğrul Tanyol
- Gerçek Sanallık Kültürü, Manuel Castells
- Ağ Üstünde Zaman, Yakınlık ve Anlam, Dante Tanzi
- Aziz Antonius'un Baştan Çıkarılması: Bir Kötü Alışkanlık Olarak Internet, Armağan Ekici

- Ekşi Sözlük
- Ekşi Sözlük: Ne Kadar Ekşi, Ne Kadar Sözlük?
- Hede Hödöler Ne Yerler Ne İçerler - Ek$i Sozluk Üzerine, Aydın Uğur - Erhun Geyisi
- Sosyal Psikoloji Bağlamında Ekşi Sözlük: Bir Söylem Analizi, Samet Köse
- Ekşi Kum Sözlük Kitabı, Mert Tanaydın

Internet üzerine düşünen, Internet üzerinde düşünen, çalışan, eğlenen, kafa patlatan herkese şiddetle tavsiye ederim. Özellikle yukarıdaki listede ikinci sırada yer alan makalede Kierkagaard'ın basın ile ilgili düşünme yönteminden yola çıkarak Internet'in yorumlanması epey tahrik edici soruları da gündeme getiriyor.

Görüşler

0
FZ
Millet göz atıp okuyana ve de sonra yorum yazmaya karar verene dek herhalde bu yazı fazlamesai.net'in derinliklerine gömülür! ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)

TTNET ADSL fiyatlarını yeniden düzenledi.

larweda

Şu anda güzide memleketimizin tek ADSL üzerinden servis sağlayıcısı olan TTNET, yaklaşık 2-3 yıldır değiştirmediği ADSL tarifelerini yeniden düzenledi.
Yeni düzenlemeye göre, daha önce aylık 49 milyon TL. olan 128/32 Kbps bağlantı ücreti aylık 60 milyon TL.'ye çıkarıldı. Bu durumda ADSL - Kablonet arasındaki ücret farkı çok azalmış oldu.
Öte yandan, 256 ve daha üzeri downlink veren tarifeler de ulaşılabilir düzeylere çekilerek daha mantıklı rakamlara indirildi. Bu fiyat politikası, yakında ADSL pazarına girecek özel ISP'lerin belini kırmak olarak da nitelendirilebilir.

WebObject´i bilir misiniz ?

anonim

Apple in bir ürünü olan WebObjects $55.000 lık fiyatını 799$`a düşürdü, bu fiyatın içinde development ve deployment lisansı dahil etti. Developer´da 50 deployment da ise unlimited kullanıcı desteklemekte. WebObjects'le dinamik web sayfaları hazırlamaya yarayan bir uygulama sunucusu (PHP, Cold Fusion, ASP gibi). WebObjects uygulamalarını gene WebObjects uygulama sunucusu üzerinde çalıştırabilirsiniz. Oracle, Informix, Sybase, Progress ve Frontbase database serverlarla çalışmaktadır. WebObjects SunSolaris, HP-Unix, AIX ve MacOS X Server üzerinde koşmaktadır. Development ise MacOS X Server ve MS NT üzerinde yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://www.apple.com/webobjects/

Okunuyoruz, Dinleniyoruz...

conan

13 Kasim tarihli bu yazıya gore Avrupa Birliği sessiz sedasiz (ya da benim duymadığım bir şekilde :) "uluslararasi terorizmle savaş adına" teroristleri avlamak için Internet'te dolaşan kişisel bilgilerin bazı çevreler tarafından okunmasına izin verilmesi konusunda bir karar çıkarmış.

11 Eylül olayları ile birlikte kişisel bilgilerin korunması ile milli guvenlik kavramları daha detaylı bir şekilde masaya yatırılmıştı.

Şekil İtibariyle Hotmail

mambo

Bugün bilgisayarımı açtım her zamanki gibi önce icq daha sonra da hotmail`ime bakmaya yeltendim, her zamanki gibi ağır ağır açılmaya başladı. Hotmail`deki abiler baya uğraşmışlar ve Hotmail`i yeniden yaratmışlar. Tasarım olarak gerçekten güzel olmuş ama her zamanki ağırlığı devam ediyor bir de hız olayını halletseler gerçekten çok güzel olacak. Ama şekil bazında başlayan değişiklik belki hıza da yansır(!)
Mail gönderme menüsünde adres defterindeki isimler kenarda duruyor. Devamlı mesaj yolladığınız kişilere sadece bir tıklama ile mail yollayabiliyorsunuz. Bunun gibi ufak ama işinizi kolaylaştıran kısa yollar da mevcut....
Ayrıca havaların çok ısınmış olması sanırım en çok servis sağlayıcıların işine yaradı icq`yu her açtığım da hemen hemen listenin yarısı online durumda oluyor millet bu sıcakta dışarda dolanmak yerine evimde otururum açarım bilgisayarımı nette dolanırım diye düşünüyor herhalde(ya da işsizlikten)...