Türkiye'de 5 Milyon Internet Kullanıcısı: 2 Yılda %999 Artış

0
FZ
NTV'deki habere bakılacak olursa Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye’de internet kullanıcılarının sayısı 3 yılda yaklaşık 9 kat arttı. Dünyada ise internet kullanıcı sayısı 183 milyondan 683 milyon kişiye çıktı. Dünya internet kullanıcı sayısındaki artış Türkiye’nin hayli altında kalarak yüzde 240 oldu. Ancak, bu rekor artışa rağmen, Türkiye’deki nüfusun halen sadece yüzde 7’si internet kullanıcısı.

Bilgisayar sahipliği açısından son yıllarda kaydettiği artışa karşın Türkiye, gelişmiş ülkelerine gerisinde seyrediyor. Dünya ortalamasında her bin kişiye 101 kişisel bilgisayar düşerken, bu rakam Türkiye’de 45 adette kalıyor.

Uzmanlar erişim ücretlerinin yüksekliğini internetin yaygınlaşmasının önündeki en önemli engel olarak görüyorlar. İskandinavya ve ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinde internet erişimi için özel sektör şirketleri serbest rekabet halindeler. Kullanıcıları cezbetmek için şirketler, sürekli fiyat indirimi ve paket programlar sunan kampanyalar yapıyorlar. Şirketler arasındaki rekabet fiyatları düşürüken, internet kullanıcısı sayısı da artıyor.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/news/283591.asp?cp1=1

İlgili Yazılar

Spiegel Online'ın Internet Tarayıcı Raporu: Kim Lider, Kim Büyüyor?

vst

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Spiegel Online'ın yayımladığı habere göre sitenin Microsoft IE kullanıcı oranı 63.18%. Öte yandan, Firefox kullanıcı oranı ise 30.15% lere ulaşmış durumda. Aynı zamanda pazar araştırması yapan bir kuruluş olan WebSideStory'nin son araştırmasına göre Firefox'un pazar payının 6.8%'e ulaştığını belirten Spiegel, Firefox'un çok hızlı ve önemli bir yol katettiğini belirtiyor.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim...

sundance

Eminim kablosuz erişimle uğraşan herkes Cantenna ya da Pringles kutusundan yapılan antenleri görmüştür.

Fena değil bir çekim sağlasalar da bu antenlerin en büyük dezavantajı pigtail denen arabirime ihtiyaç duymaları.

Diyelim ki derdiniz bu değil, mevcut bir AP'iniz var ve bunun daha uzun mesafede veya her yöne doğru değil de sadece evinizin ekseninde çalışmasını istiyorsunuz. O zaman sizin için çok daha kolay, şık bir çözüm burada . Ben denedim, kesinlikle işe yarıyor.

Sınırlı Sorumlu ISP kooperatifi

sundance

LinuxJournal`ın bu makalesi, uzun süredir birçoğumuzun hayalini süsleyen bir proje :) Bilgisayar meraklılarının, sağlam bir ekonomik model üstünde biraraya gelip, teknisyenlerin kendileri olduğu bir ISP kooperatifi.

Eğer şu an `üff karışık iş, birileri bu sistemi kursa da biz de katılsak` diyorsanız, sıkın dişinizi bir iki ay daha fazlamesai`yi bekleyin, belki size bir süpriz yapabiliriz ;)

Napster Protest Müziğin Kalesi Olmuş :))

sundance

Napster bütün ünlü şarkıcıları filtreleyince, protest müzik meraklılarına gün doğdu :))

Kırk yılın başı Napster`dan Supertramp indireyim dedim, baktım yok. Super diye arattım o da yok, ayılık edip Jackson dedim o da yok, `Ulan Tarkan`da mı olmaz ?` dedim inanır mısınız o da yoktu... Hadi bir `Selda` yazayım dedim, maşallah diskografisi geldi mübarek, keza Ahmet Kaya, keza Livaneli...

Çok garip dinamiklerin dünyasındayız vesselam